+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. május 24. csütörtök, 12:26
A német sportmárka jó ötletnek gondolta, hogy USSR-feliratú és címeres ruhákat dobjon piacra az orosz foci vb apropóján. Ukrajnában kampány indult ellenük.

A néhány hét múlva kezdődő oroszországi labdarúgó-világbajnokság apropóján USSR (a Szovjetunió angol rövidítése) feliratú és szovjet címeres mezeket és ujjatlan női ruhákat dobott piacra az Adidas, ami a Szovjetunió történelmét figyelembe véve rengeteg embert felháborított.

 

 

Különösen érzékenyen érintette az Adidas kollekciója a volt szovjet tagköztársaságokat. A litván külügyminisztérium stratégiai kommunikációért felelős csoportja a Twitteren akadt ki rajta. 

 

Ukrajnában külön kampány is indult az Adidas ellen: egy korábban az ukrán kormánynak is dolgozó NGO, az Ukraine Crisis Media Center május 8-a óta minden nap publikál egy-egy „adidasosított” fotót a szovjet birodalom rémtetteiről.

 

Mindezt addig csinálják, amíg a német sportmárka vissza nem vonja az online és offline kereskedelemből az USSR-feliratos ruhákat, és bocsánatot nem kér miattuk.

 

Időközben az adidas.com online shopjából eltűntek az ominózus termékek, az Egyesült Királyságban működő webshopban viszont még mindig megvásárolhatóak.

 

További képek az NGO kampányából:

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az egykori olasz kormányfő a szardíniai választási kampányban nemi életével is szórakoztatta a főleg idős hölgyekből álló hallgatóságát.

Bencsik Jánostól azt is megkérdeztük, hogy beáll-e a Jobbik Puzsér Róbert mögé, és hány kerületet nyer a párt az önkormányzati választáson.

Simicska Lajos Mészáros Lőrinccé vénült tíz év alatt, Jennifer Aniston meg Iggy Poppá. A román elnök száját meg pont elhagyta egy köszönés.

A black metál egyik kultzenekara 2018-ban még csak pár koncertre állt össze, de úgy döntöttek, hogy lemezen is folytatják az összeborulást.

Két nagy nemzetközi sporteseményt is rendeznek az országban hamarosan, így a nagy boltok inkább korlátozták magukat a külföldi látogatók nyugalma érdekében.

A hét kérdése

Elhunyt Andy Vajna filmproducer, milliárdos, filmbiztos, tévétulajdonos. Neked melyik a kedvenc filmed azok közül, amelyekhez köze volt?

Azért ide elnéznénk

Dé:Nash, Pe$tipatkány és LIL IOM január 24-én lépnek fel.

Milyen a vidék az egyik legjelentősebb magyar képzőművész szemével?
Január 24-én kiderül!

Végig lehet kóstolni az összes hazai furmintot! Február 7-én!

Világhírű természetfotósok képeit lehet megcsodálni február 16-án Budapesten.

Franz Grabmayr osztrák festő képeit állítják ki a régió legmenőbb múzeumában, március 10-ig!

Ezt is szerettétek

Beküldtünk egy igazi székelyt a Demokratikus Koalíció szimpatizánsai közé a januári kormányellenes tüntetésen.

Mi az, amit nem lehet elvitatni Orbán Viktortól és Gyurcsány Ferenctől? Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt mindent elmond az Azonnalinak.

Az ellenzék azzal is vádolja, hogy orosz ügynök: a radikális, nem PiS-tag politikus a lengyel-fehérorosz kapcsolatok egyik legaktívabb támogatója.

Az Azonnali bemutatja a tényleges frontvonalakat és a heterogén szerb ellenzéket.

Twitter megosztás Google+ megosztás