+++ Eltűntünk a facebookon? Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig tudj arról, amiről írunk! +++

Rászálltak a bajor rendőrök a fapados járatokat kiszolgáló memmingeni és a nürnbergi reptér checkin-részlegeire a pünkösd előtti csütörtökön és pénteken. Főleg iskolás korú gyerekekre és szüleikre vadásztak. Az általános ellenőrzések, illetve az útlevélkezelés során

 

kiemelten figyelték, vannak-e iskolás korúak az utasok között olyan időpontokban, amikor nekik még bőven az iskolában kellene lenniük.

 

Bajorországban az igazolatlan hiányzás szabálysértés, nem bűncselekmény. A rendőrök a gyerekek és szülők igazoltatása során a lógás gyanújának felmerülésekor először azt az iskola által kiadott papírt kérték el, amely megerősíti, hogy a gyerek szabályosan ki van kérve. Ha ilyen nem volt, a rendőrök felhívták az iskolát.

 

Habár Németországban iskolalátogatási kötelezettség van, a Spiegel szerint egyre gyakoribb jelenség, hogy a szülők az olcsóbb repülőjegyek, vagy last minute akciók miatt nemes egyszerűséggel úgy döntenek, gyereküknek korábban elkezdődik a pünkösdi szünet. (Bajorországban ez idén május 22-től június 2-ig tart.)

 

A két reptéren összesen 11 olyan esetet halásztak ki a rendőrök, aminek az lett a vége, hogy szabálysértési eljárást indítottak a szülők ellen, Bajorország-szerte összesen huszat. Csak a müncheni reptéren nem találtak lógó diákot. Nekik valószínűleg bírságot kell majd fizetniük, ennek összege legfeljebb 1000 euró lehet. Az ügyeket egyenként bírálják el, ha a családoknak szerencséjük van, megússzák egy szóbeli figyelmezetéssel.

 

A húsz diáknál vélhetően nagyobb a lógósok száma, mivel a bajor rendőrség közlése szerint eleve csak a Schengenen kívüli úticélokra igyekvőket vizsgálták.

 

Hogy volt-e olyan gyerek, akit a rendőrök visszavittek az iskolába, nem tudni.

 

FOTÓ: DPA

 

Hírszolgáltatás

A Jobbik frakcióvezetője az Azonnalinak elmondta, Oroszországnál közelebbi országokba se utazna el egy focimeccsért.

Régi-új kezdőlapotoknak
lett egy főmunkatársa.

Az LMP-s képviselő az Azonnalinak elmondta: személyes kapcsolatok kötik ahhoz az országhoz, amelynek válogatottjának szurkol.

Ellenfele, Mesterházy Attila már gratulált neki. És jelezte, ő is ott lesz a csatasorban.

A hét kérdése
Azért ide elnéznénk

Ellenzék.exe has stopped working! Június 19-én újraindítják! -sák!

Az ország első számú pékjeinek kenyerei vs. a világ első számú olívaolaja június 23-án.

A hír igaz: a Wichmann kocsma június végén bezár. Június 27-én búcsúznak törzsvendégei.

Kiváló koncert június 28-án a Lumenben.

Kibékülés-történetek a pannonhalmi apátság múltjából. Ősz végéig a főmonostorban.

Ezt is szerettétek

A főszereplő ezúttal Németország és az Európai Unió. Merkelék berágtak.

Az új római kormány esély arra, hogy az európai egység több legyen, mint Hitler álma: az Európa feletti német hegemónia.

Mi köze a nyelvtörvénynek az ukrán-orosz konfliktushoz? Az Azonnali Kijevből jelentkezik.

A magyar társadalomra a politikától elforduló, rezignált passzivitás a jellemző.

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás