+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Rászálltak a bajor rendőrök a fapados járatokat kiszolgáló memmingeni és a nürnbergi reptér checkin-részlegeire a pünkösd előtti csütörtökön és pénteken. Főleg iskolás korú gyerekekre és szüleikre vadásztak. Az általános ellenőrzések, illetve az útlevélkezelés során

 

kiemelten figyelték, vannak-e iskolás korúak az utasok között olyan időpontokban, amikor nekik még bőven az iskolában kellene lenniük.

 

Bajorországban az igazolatlan hiányzás szabálysértés, nem bűncselekmény. A rendőrök a gyerekek és szülők igazoltatása során a lógás gyanújának felmerülésekor először azt az iskola által kiadott papírt kérték el, amely megerősíti, hogy a gyerek szabályosan ki van kérve. Ha ilyen nem volt, a rendőrök felhívták az iskolát.

 

Habár Németországban iskolalátogatási kötelezettség van, a Spiegel szerint egyre gyakoribb jelenség, hogy a szülők az olcsóbb repülőjegyek, vagy last minute akciók miatt nemes egyszerűséggel úgy döntenek, gyereküknek korábban elkezdődik a pünkösdi szünet. (Bajorországban ez idén május 22-től június 2-ig tart.)

 

A két reptéren összesen 11 olyan esetet halásztak ki a rendőrök, aminek az lett a vége, hogy szabálysértési eljárást indítottak a szülők ellen, Bajorország-szerte összesen huszat. Csak a müncheni reptéren nem találtak lógó diákot. Nekik valószínűleg bírságot kell majd fizetniük, ennek összege legfeljebb 1000 euró lehet. Az ügyeket egyenként bírálják el, ha a családoknak szerencséjük van, megússzák egy szóbeli figyelmezetéssel.

 

A húsz diáknál vélhetően nagyobb a lógósok száma, mivel a bajor rendőrség közlése szerint eleve csak a Schengenen kívüli úticélokra igyekvőket vizsgálták.

 

Hogy volt-e olyan gyerek, akit a rendőrök visszavittek az iskolába, nem tudni.

 

FOTÓ: DPA

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az egykori olasz kormányfő a szardíniai választási kampányban nemi életével is szórakoztatta a főleg idős hölgyekből álló hallgatóságát.

Bencsik Jánostól azt is megkérdeztük, hogy beáll-e a Jobbik Puzsér Róbert mögé, és hány kerületet nyer a párt az önkormányzati választáson.

Simicska Lajos Mészáros Lőrinccé vénült tíz év alatt, Jennifer Aniston meg Iggy Poppá. A román elnök száját meg pont elhagyta egy köszönés.

A black metál egyik kultzenekara 2018-ban még csak pár koncertre állt össze, de úgy döntöttek, hogy lemezen is folytatják az összeborulást.

Két nagy nemzetközi sporteseményt is rendeznek az országban hamarosan, így a nagy boltok inkább korlátozták magukat a külföldi látogatók nyugalma érdekében.

A hét kérdése

Elhunyt Andy Vajna filmproducer, milliárdos, filmbiztos, tévétulajdonos. Neked melyik a kedvenc filmed azok közül, amelyekhez köze volt?

Azért ide elnéznénk

Dé:Nash, Pe$tipatkány és LIL IOM január 24-én lépnek fel.

Milyen a vidék az egyik legjelentősebb magyar képzőművész szemével?
Január 24-én kiderül!

Végig lehet kóstolni az összes hazai furmintot! Február 7-én!

Világhírű természetfotósok képeit lehet megcsodálni február 16-án Budapesten.

Franz Grabmayr osztrák festő képeit állítják ki a régió legmenőbb múzeumában, március 10-ig!

Ezt is szerettétek

Beküldtünk egy igazi székelyt a Demokratikus Koalíció szimpatizánsai közé a januári kormányellenes tüntetésen.

Mi az, amit nem lehet elvitatni Orbán Viktortól és Gyurcsány Ferenctől? Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt mindent elmond az Azonnalinak.

Az ellenzék azzal is vádolja, hogy orosz ügynök: a radikális, nem PiS-tag politikus a lengyel-fehérorosz kapcsolatok egyik legaktívabb támogatója.

Az Azonnali bemutatja a tényleges frontvonalakat és a heterogén szerb ellenzéket.

Twitter megosztás Google+ megosztás