Itt a Balliberálisok, a legjobb politikai szappanopera

Kiss Brigi

Szerző:
Kiss Brigi

2018.05.18. 14:45

Titkos pénzügyi megállapodás, hátbaszúrások, kilépések: a Balliberálisok című politikai szappanopera pénteki epizódja igencsak szórakoztatóra sikeredett. És hol van még a nap vége!

Elképesztően jól szórakozhatnak most a politikai szappanoperák rajongói. Úgy tűnik, az új évad is számtalan meglepő fordulatot okoz majd a nézőknek. A Balliberálisok című sorozat legújabb, pénteki részében kiderült, hogy Gyula még a választásokat megelőzően titkos megállapodást kötött Gáborral, melyben ígéretet tett arra, hogy a legnagyobb „baloldali” párt állami támogatásából 60 millió forintot minden évben odaadnak a gyakorlatilag mérhetetlen „liberális” kispártnak. 

Gyula a hírek szerint úgy vállalt komoly pénzügyi kötelességet a már amúgy is szinte teljesen legatyásodott pártja nevében, hogy azt a szervezet egyetlen vezető testülete sem tárgyalta meg, arról döntést nem hoztak. Ezen persze az érintettek kiakadtak, jogi szakvéleményt kértek a megállapodásról, de az majd a jövő zenéje lesz, hogy fel tudják-e mondani ezt a szerződést, és ha igen, akkor milyen feltételek mellett.

A reklámszünetet követően sem ültek le az izgalmak a sorozatban, újabb váratlan fordulat következett:

a „liberális” kispárt még egy gyomrost behúzott a „baloldali” pártoknak, mikor egyetlen képviselője, Anett bejelentette, hogy kilép a vele és egy kölcsönszocival összehozott kisebbik balos frakcióból.

Ezzel az ellenzék komoly pénzektől és egyéb lehetőségektől esett el egy pillanat alatt. 

Tímea, a kisebbik balos frakció vezetője egyértelműen Gábort sejti Anett döntése mögött, szerinte Gábor még több pénzt akart, mert őt csak ez érdekli, így valószínűleg ez állhat a szakítás mögött, pedig szerinte a „liberális” kispárt már így is több forrással rendelkezett a frakcióban, mint ami súlyához képest indokolt lett volna. Bertalan, a nagyobbik balos frakció vezetője szerint Anettnek le kellene mondania a mandátumáról, de ez nyilván nem fog megtörténni.

A sorozat pénteki epizódja ennél már tényleg csak egyetlen esetben lehetett volna szórakoztatóbb: ha Anett nem csak kilép a frakcióból, hanem le is mond a mandátumáról, a helyét pedig átvette volna Gábor. A sokak által várt fordulat azonban sajnos nem következhet be, mert Gábor nem szerepelt az országos listán, ahonnan a potenciális képviselőjelölteket kiválaszthatják. 

Így sajnos a magyar politika legnagyobb életművésze továbbra is csak a parlamenten kívülről tudja mozgatni a szálakat, de azt a 60 milliós megállapodással is bizonyította, hogy ezt még mindig elég jól csinálja, a vendégszerepe pedig továbbra is garantált. Várjuk a folytatást!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek