Kósa Lajos: Hódmezővásárhelyt vissza kell foglalni!

2018.05.18. 15:28

Kósa Lajos az Azonnalinak arról beszélt, Márki-Zaynak nem az a dolga, hogy végigbumlizza az országot.

A parlament pénteki ülésnapján az Azonnali Lázár János hiányáról faggatta a képviselőket. Kósa Lajos korábbi Fidesz-frakcióvezető és tárca nélküli miniszter is szóba állt velünk. A politikus most hivatalosan a Fidesz 2019-es önkormányzati választásokra való felkészülését irányítja, így a kérdésünkre adott válasza is a nagybetűs Jövő körül forgott.

Kósa Lajos az Azonnalinak elmagyarázta: Lázár amellett hogy országgyűlési képviselő, a Fidesz hódmezővásárhelyi választókerületi elnöke is. Így az ő felelőssége, hogy a párt helyben a lehető legjobban szerepeljen a parlamenti, az önkormányzati és az EP-választáson. Ahogy Kósa fogalmazott: Lázár feladata most az, hogy visszafoglalja Hódmezővásárhelyt. A várost ugyanis február óta Márki-Zay Péter vezeti, aki az összellenzéki összefogásnak köszönhetően le tudta győzni a Fideszt helyben.

„Bebizonyosodott, hogy Márki-Zay Péter félreértette a megbízatását. Nem az a dolga, hogy végigbumlizza az országot, hogy különböző választási naggyűléseken lépjen fel, hanem az, hogy a városát vezesse.”

Ezzel Kósa arra utalt, hogy Márki-Zay Péter a választási kampányban az egyéni választókerületek szintjén történő ellenzéki koordináció mellett állt ki, a kétharmados fideszes győzelmet követően pedig több fővárosi ellenzéki demonstráción is felszólalt.

Az Azonnali kérdésére, miszerint pont Kósának mi a baja azzal, hogy valaki egyszerre polgármester és vállal országos politikai szerepet, a korábban egyszerre polgármesteri és országgyűlési képviselői pozíciót is betöltő politikus azt mondta: az ő esete más. „Amikor országgyűlési képviselő és polgármester voltam, Debrecen városát képviseltem a parlamentben.

És nem járkáltam különböző országrészekbe választói gyűlésekbe, ahol olyan kérdések voltak, amelyekhez Debrecennek semmi köze nincsen” – mondta Kósa Lajos az Azonnalinak.

Kósa szerint Hódmezővásárhely ismét fideszes kézbe való helyezése becsületbeli ügy Lázár János számára.

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek