Román miniszter: A mi termékeink a legfinomabbak az egész EU-ban!

2018.05.11. 18:40

A román mezőgazdasági miniszter szerint ezt nyugaton is pontosan tudják, a brüsszeli hagyma pedig olyan, mint a nadrágszíj.

Román miniszter: A mi termékeink a legfinomabbak az egész EU-ban!

A román mezőgazdasági termékek finomabbak, mint azok, amelyeket más európai országokban termelnek – jelentette ki csütörtökön a romániai Dâmboviţa megyei Titun Petre Daea román mezőgazdasági miniszter.

„Akárhányszor kint jártam, elmentem a piacra. Voltam Franciaországban, elmentem a párizsi piacra, voltam Lengyelországban, elmentem a piacra, elmentem a piacra Brüsszelben és Luxemburgban, de voltam a bolgár piacon is.

Senkinek nincs olyan finom terméke, mint nekünk. Senkinek, jegyezzék meg amit mondok, senki nincs előttünk.

Ja, előttünk vannak árakban: tejben és tejtermékben, no meg gyümölcsben. Oszt onnantól kezdve az áraik magasabbak, de a minőségük alacsonyabb” – nyilatkozta Daea a román Agerpres fordítása szerint. Ennyit tehát a francia sajtokról, mik azok egy jó kaskavalhoz képest. Nem beszélve a spanyol szárított sonkákról, amik a mirelit miccshúshoz képest a fasorban sincsenek. Az olasz alapanyagokat már megemlíteni is felesleges.

A miniszter példának a belga hagymát hozta fel, amit szerinte össze sem lehet hasonlítani a romániaival. A miniszter arra bíztatta a gazdákat, hogy egyesületekbe tömörüljenek, hogy erős piaci szereplővé váljanak.

„Hát, édesapám, amikor eszed a brüsszeli hagymát, azt hiszed, hogy a nadrágszíjadat rágod! Nem tudod megrágni. Hát, ehhez képest, a miénk milyen finom!

S ezt tudják is, azért is érződik egyféle ellenállás, de még egyszer mondom – s nem szeretnék átmenni produktív nacionalizmusba – velem vagy nélkülem, miniszterrel vagy nélküle, nem fogunk haladni, ha nem szervezzük meg magunkat” – szögezte le Petre Daea. 

FOTÓ: Bakó Bea, Azonnali / Temesvár

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek