A választás gengszterei

Szerző: Rozgonyi Attila
2018.04.08. 19:53

Volt, aki alkotmányos lázadással, volt, aki taxihívással próbálkozott szavazás közben, de olyan is akadt, aki részegen érkezett, vagy épp a szavazólapja látványos széttépésével tiltakozott. Összegyűjtöttük a választás legkeményebb figuráit.

A választás gengszterei

A szavazatszámláló bizottságok által jelentett rendkívüli eseményekből bárki szemezgethet az NVI honlapján. Mutatjuk a szavazófülkék legelszántabb fenegyerekeit.

1. A rendszer legnagyobb ellenségével kezdünk, aki politikai eltökéltsége ellenére csatát vesztett a természet hívó szavával szemben, és se szó, se beszéd, elment mosdóba. Szerencsére intézkedés nem történt.

„Két fő nem helyi lakos úgy használta a mosdót, hogy nem jelzett a Szavazat Számláló Bizottságnak. Intézkedés nem történt.”

2. Vannak, akik nem asszisztálnak kirakati játékszerként a kizsákmányoló áldemokráciához, és kapásból megtagadják az Alaptörvényt.

„A szavazóhelyiségben megjelent egy választópolgár, aki szavazni nem akart, viszont benyújtott egy beadványt Tájékoztatás az Alaptörvény érvénytelenségéről címmel.

A szavazóhelyiséget addig nem akarta elhagyni, amíg a bizottság nem jegyzőkönyvezi a beadványa átvételét. A bizottság elnökének felszólítására az illető a szavazóhelyiséget elhagyta.”

Nem ő volt az egyetlen, aki az alkotmány elleni lázadás eszközéhez folyamodott.

„A Szavazatszámláló Bizottsághoz érkező választópolgár Jogi állásfoglalás Magyarország Alaptörvénye közjogi érvénytelensége tárgyában című dokumentumot adott át a Szavazatszámláló Bizottságnak azzal, hogy azt a Helyi Választási Iroda, majd a Nemzeti Választási Iroda részére továbbítsa.


A Szavazatszámláló Bizottság a dokumentumot a Helyi Választási Irodához, majd a Helyi Választási Iroda a Nemzeti Választási Irodához továbbította.”

3. Vasárnap van, gyönyörű az idő. Ilyenkor, főleg a választás napján, az ember csak megiszik reggel 10 órára egy sört. Vagy egy pálinkát. Esetleg kettőt.

„Egy választópolgár a szavazóköri helyiségben ittasan jelent meg, a bizottság egy tagjával szemben indokolatlanul emelt hangvételt használt, a szavazólapok közül távozáskor egyet átadott, a másikat vélhetően az urnába dobta.”

Kora-délutánra tovább durvult az alkoholhelyzet.

„A szavazó 13.30-kor bejött, igazolta magát. Átvette a szavazólapokat (egyéni, nemzetiségi). Aláírta a névjegyzéket. Többszöri felszólításunk ellenére telefonozott.

Részeg volt. Politikai nézeteit is hangoztatta. A fülkébe nem ment be szavazni,

majd 13.50-kor a kitöltetlen szavazólapokkal távozott a szavazóhelyiségből. A helyiségből távozását megakadályozni nem tudtuk.”

4. Van, hogy pártállásából adódóan nem jut kisbusz az embernek, így nehézkes a hazajutás, és ha már a szavazatszámláló bizottságban sem bízhatunk, akkor senkiben.

„Egy választópolgár a reggeli szavazásnál nem akarta elhagyni a szavazóhelyiséget. Később 11 óra 15 perckor

visszajött és arra kérte a szavazatszámláló bizottságot, hogy adjon neki 1000 Ft-ot taxira.

Hangoskodott, durva kifejezéseket használt, a szavazni akaró polgárokat zavarta. Rendőrséget hívtunk, és a rendbontó kivezetésre került a szavazóhelyiségből.”

5. Soros.

„A szavazóhelyiségben 13 óra 47 perckor a neon fénycső felrobbant. A hiba 2 db állólámpa és egy elosztó üzembe helyezésével elhárult.”

6. Az alkotmányos jogok megsértése bizony komoly dolog, főleg, ha egy hónapja történik. Taktikailag érvénytelen szavazat lett a vége.

„Egy fő választópolgár 14:00 órakor jelent meg a szavazókörben. A névjegyzék aláírását követően

megkapta mindkét szavazólapot és a borítékot, amiket azonnal széttépett, azzal a kijelentéssel, hogy őt egy hónappal ezelőtt alkotmányos jogaiban megsértették.

Ezt követően a szavazóhelyiséget elhagyta. Intézkedést nem igényelt.”

FOTÓ: Máthé Zoltán / MTI

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek