+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

A poszt-szovjet országok egyik drámaian lehangoló sajátossága, hogy a közép és időskorú társadalom egy jelentős része tökéletesen meg van róla győződve, kvázi hogyan is kell kinézie egy úgymond rendes embernek.

 

Mindez attól tragédia, hogy a normalitásról alkotott ideál nem elhanyagolható mértékben a taxis elegancia, valamint az húsvéti lila/zöld/szürke/sötétkék öltönyök minden további nélküli tolerálásában merül ki.

 

Ehhez tartozik hozzá az az _alkalmi cipő_ (bizonyos körökben ünneplő cipő), amit hosszú-hosszú évekre nyúló beruházásként vásárolnak meg az apuka korú férfiak a Humanic-Deichmann-Reno tengelyen, s mint ilyet, igyeznek egy olyan köztes színárnyalatban beszerezni, amely multifunkcionálisan illeszthető minden öltönyvariációhoz.

 

 

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök cipője pedig szinte biztos, hogy ebben a szellemben lett megvásárolva, láthatóan évvekkel ezelőtt, amelyhez jó eséllyel tartozik egy nyakkendőcsipesz (amely minden kétségen felül az emberi civilizáció egyik legsúlyosabb bűne), és talán egyszer-kétszer még talicskázáshoz is felkapta, mikor ki kellett szaladnia a házból.

 

Ilyenformán az egyetlen releváns kérdés (kiváltképp egy miniszterelnök esetében), hogy „miért?”, hiszen semmi nem indokolja ebben a pozícióban, hogy ne egy egyszerűbb, klasszikusabb, vagy épp merészebb, stílusosabb darabot válasszunk ehelyett a velőtrázóan középszerű öltönycipő helyett.

 

Hogy miért üldögélt egymás mellett a borongós időben az unatkozó Morawiecki és a buzgón jegyzetelő Orbán Viktor, ebből a cikkünkből kiderül.

 

Az Azonnali divatrovatának eddigi részei itt olvashatóak.

 

FOTÓK: Bakó Bea / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kétfarkús alpolgármestert, Döme Zsuzsannát lekiscsajozó Deutsch László megjegyezte, neki ez a szavajárása.

Orbán miatt egymást üti a két szlovén jobboldali párt: egyikük mellette, másikuk ellene szavazott az EP-ben a magyar jogállamiságról.

A Kisalföld új vezetője, Varga Ottó már Heves, Békés és Nógrád megyei napilapoknál is volt főszerkesztő.

A brit királynő vasárnap óta már a Habsburg-császárnál is régebb óta uralkodik: már attól sincs messze, hogy megdöntse a francia XIV. Lajos rekordját.

Marjan Šarec miniszterelnök új választást akar, nem véletlenül: ezzel megduplázná pártja támogatottságát a legutóbbi, 2018-as voksoláshoz képest.

Nem szerezte meg a mélyvörös Emilia-Romagna tartományt Matteo Salvini Legája. Az eredmény újabb lendületet adhat a római kormánynak és az olasz baloldal újraszerveződésének.

Az Orbán budapesti meghívását sem elutasító tartományfőnök a kampányban eleve finoman elhatárolódott a pártvezetés progresszív irányvonalától.

A hét kérdése

Nagyon sima győzelmet aratott az összellenzék jelöltje ellen Dézsi Csaba András. Sok elemzés született már róla, de mi megkérdezünk téged is.

Azért ide elnéznénk

Beszélgetés, britpop DJ, pezsgő. Január 31-én, mikor máskor?

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Az ijesztő maszkos metálosok a We Are Not Your Kind című új lemezükkel térnek vissza Magyarországra február 4-én.

Erről a Fidesz is gyakran beszél, de ez most más lesz. Jakab András jogász és Gyurgyák János történész adnak elő február 12-én.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás