+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

A poszt-szovjet országok egyik drámaian lehangoló sajátossága, hogy a közép és időskorú társadalom egy jelentős része tökéletesen meg van róla győződve, kvázi hogyan is kell kinézie egy úgymond rendes embernek.

 

Mindez attól tragédia, hogy a normalitásról alkotott ideál nem elhanyagolható mértékben a taxis elegancia, valamint az húsvéti lila/zöld/szürke/sötétkék öltönyök minden további nélküli tolerálásában merül ki.

 

Ehhez tartozik hozzá az az _alkalmi cipő_ (bizonyos körökben ünneplő cipő), amit hosszú-hosszú évekre nyúló beruházásként vásárolnak meg az apuka korú férfiak a Humanic-Deichmann-Reno tengelyen, s mint ilyet, igyeznek egy olyan köztes színárnyalatban beszerezni, amely multifunkcionálisan illeszthető minden öltönyvariációhoz.

 

 

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök cipője pedig szinte biztos, hogy ebben a szellemben lett megvásárolva, láthatóan évvekkel ezelőtt, amelyhez jó eséllyel tartozik egy nyakkendőcsipesz (amely minden kétségen felül az emberi civilizáció egyik legsúlyosabb bűne), és talán egyszer-kétszer még talicskázáshoz is felkapta, mikor ki kellett szaladnia a házból.

 

Ilyenformán az egyetlen releváns kérdés (kiváltképp egy miniszterelnök esetében), hogy „miért?”, hiszen semmi nem indokolja ebben a pozícióban, hogy ne egy egyszerűbb, klasszikusabb, vagy épp merészebb, stílusosabb darabot válasszunk ehelyett a velőtrázóan középszerű öltönycipő helyett.

 

Hogy miért üldögélt egymás mellett a borongós időben az unatkozó Morawiecki és a buzgón jegyzetelő Orbán Viktor, ebből a cikkünkből kiderül.

 

Az Azonnali divatrovatának eddigi részei itt olvashatóak.

 

FOTÓK: Bakó Bea / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ha Trócsányi megbukna az EP-meghallgatáson, és a kormány a helyére egy másik fideszes EP-képviselőt jelölne, azt a momentumosok nem szavaznák meg – mondta Fekete-Győr.

Megszüntette volna a Madrid központjába behajtó autókat büntető intézkedést a város jobboldali polgármestere, civilek szerint emiatt sokat romlott nyáron a levegőminőség.

Több utcát is letakarítottak állítólag a Csarnoknegyedben szombaton, legalábbis ezzel dicsekszik a VIII. kerületi önkormányzat. Mutatjuk, mennyi látszik belőle most.

Csak egy kis áramszünet volt a támadás eredménye, de kiderült: valószínűleg nem ez volt a támadók célja.

Minél mérgesebb, annál erősebb: nem épp úgy történik a zöld fordulat a brit miniszterelnöknél, ahogy arra számítanánk.

A hét kérdése

Megjelent a nyomtatott Mandiner, de mellette van még Magyar Hang, Figyelő, Demokrata, és sok minden más is. Te melyikre rabolsz rá az újságosnál? Ez a hét
kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Kőváry Zoltán pszichológus válaszol a kérdésekre szeptember 19-én este.

Közlekedéstörténet minden mennyiségben szeptember
21-én, szombaton!

Naná, ahogy azt az ausztrál gyökerű Rumjacks be is fogja mutatni szeptember 25-én a Dürer Kertben. További fellépők: The Crazy Rogues, Loch Nesz.

Milyen volt az erdélyi Magyar Autonóm Tartomány? Szeptember 27-én a Kutatók éjszakáján szó lesz róla.

Szeptember 28-án végig lehet kóstolni egy csomó gőzgombócot. Mellé koncertek.

Ezt is szerettétek

Ha már elkezdődött a tanév, itt az ideje kitombolni magunkat!

Kik azok, akikről első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy hosszú évek óta fideszesek? Összeszedtük!

Ugyan az ország nagy részében összefog az ellenzék, de ez nem jött össze Mosonmagyaróváron.

Összeszedtünk pár fideszest, akik vidéki létükre mégis befutottak karriert a fővárosban!

Twitter megosztás Google+ megosztás