Hogyan tudom meg, ki az esélyes ellenzéki jelölt nálam?

2018.04.07. 20:30

Például úgy, hogy ki van függesztve a ház bejárati ajtajára. A józsefvárosi Rákóczi tér környékén legalábbis apró papírfecnik bizonygatják: csak a DK-s Ara-Kovács Attila győzheti le a fideszes Kocsis Mátét.

Hogyan tudom meg, ki az esélyes ellenzéki jelölt nálam?

Itt az igazi door-to-door kampány: a józsefvárosi Rákóczi tér környéki házak bejárati kapuit ellepték A5-ös, ragasztószalaggal felaggatott fekete-fehér papírlapok arról, hogy a Közös Ország Mozgalom mérése szerint csak és kizárólag a magát Józsefvárosban egyébként nem túl jól kiismerő Ara-Kovács Attila győzheti le helyben a kormányoldalt.

A Demokratikus Koalíció jelöltjén kívül indul itt az LMP-s Jakabfy Tamás, az együttes Baranyi Krisztina, a momentumos Cseh Katalin, a jobbikos Dúró Dóra. Ők mind le akarják győzni a fideszes Kocsis Mátét.

Miután egy ideje azon pörög minden kormányváltást akaró szavazó, hogy vajon ki az az ellenzéki jelölt a választókörzetében, aki képes legyőzni a fideszes jelöltet, elkezdődött a vita azon is, vajon hogyan juttatják el az esélyes jelölt személyének kilétét az emberekhez. Sorra ellepték az ellenzéki politikusok plakátjait az esélyességet hangsúlyozó szlogenek, illetve a honlapok, amelyek azt hivatottak segíteni, hogy az emberek rendet tudjanak vágni esélyes és esélyesebb között. 

Ezeket a honlapokat a józan ész jegyében végül összefésülték egybe (itt lehet tájékozódni a körzetenkénti esélyes ellenzékiről), a feladat így már csak az volt, hogy ezt valahogy a tömegekkel is tudassák. A józsefvárosi megoldás ennek tökéletes példája.

Még az együttes Baranyi Krisztina plakátja mellé is jutott esélyességügyi tájékoztatás:

Vagy az utcára:

Ha nincs bejárati kapud, vagy nem szoktad nézegetni, ki mit aggat rá, a rendszervaltas2018.hu oldalon Márki-Zay Péterék összeszedték az esélyesek listáját.

FOTÓK: Bukovics Martin / Azonnali

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek