Ha valami vicceset kerestél délutánra, itt a Juhász Péter vs Momentum cicaharc

2018.04.06. 16:44

A világ legviccesebb dolga a kevéske magyar liberálist vitatkozni látni azon, ki a trúbb arc. Van akkora szerencséje a Fidesznek, hogy másfél nappal a választás előtt Juhász Péter és a Momentum nethadserege pont nekikezdjen ennek a játéknak a Facebookon.

Ha valami vicceset kerestél délutánra, itt a Juhász Péter vs Momentum cicaharc

Miután búcsút mondott egyéni választókerületi ambícióinak, Juhász Péter nekiállt gyalázni minden olyan pártot az összefogásterrorral, aki kicsit is veszélyes lehet az Együttre. Először az LMP-s Szél Bernadettet támadta egy mosóporreklámban, most pedig a Momentumnak esett neki.

Juhász hirtelen haragjának oka az, hogy a Momentum visszaléptetett hat jelöltet péntek délután. Illetve, hogy csak hatot. „A 6 visszalépés bejelentése csak egy szimpla kamu! És ezzel az álcselekvéssel nem a konkurens pártoknak, hanem a teljes magyar nemzetnek ártotok! Magatok sem hihetitek, hogy 84 helyen a ti jelöltetek az esélyes. Azonban egy-egy választókerület sorsát bizony eldöntheti az az 1-2% amit esetleg elvisznek. Nincs az a kampánypénz, nincs az a töredékszavazat, amit ez megérne!” – írta az ötödik kerületben visszalépett Juhász, hozzátéve:

nem kéri, hanem követeli a Momentumtól, hogy további 44 körzetben vonja vissza jelöltjét.

Több sem kellett az egyébként több egykori Együtt-taggal és aktivistával is büszkélkedő Momentumnak, annyi billentyűzetet küldtek Juhász Péter Facebook-oldalára, amennyit talán csak egy kínai gyerekmunkás láthat a reggeli műszakban. Pass Dániel, a párt gazdaságpolitikusa például azt vetette Juhász szemére, hogy „az Együtt 1%-a nem több alibinél! Bajnai Gordon 2012-ben nem ezt ígérte!”

Tölcsér Borbála, a párt egyik fővárosi jelöltje azt kommentelte Juhász oldalára, hogy azért támadja őket, mert egy másik liberális párttól félti a legjobban az Együtt a maga táborát: „Te mit cselekedtél eddig, Péter? Semmit. Tudod, hogy

1% körül lesz az Együtt, és úgy próbálsz meg kétségbeesetten kapálózni a szavazatokért, hogy azt fikázod, akitől a legjobban félsz.”

Egy másik momentumos jelölt, a Bács-Kiskunban induló Környei Balázs is hasonlóan látja a helyzetet: „Lássunk át a szitán: azért üti a Momentumot, mert tudja, hogy a Momentum parlamenti párt lesz, az Együtt meg nem. Ez egy utolsó lejáratáskísérlet, ami nem másról szól, mint az Együtt listás szavazatainak növeléséről. Dupla vagy semmi. Remélem a semmi lesz belőle.”

A kegyelemdöfést pedig Szarvas Koppány Bendegúz vitte be:

„Péter. Vége van. Ha most feloszlatja magát az Együtt, az kicsit legalább úgy tünteti fel, mintha saját döntésből történt volna.”

Erre egyébként volt is forgatókönyve a pártnak: Szigetvári Viktor az Azonnalinak mesélte el, hogy ha bejött volna az új pólus, vagyis a Momentum-Együtt-LMP-Párbeszéd együttműködés, ők önként és dalolva feloldódtak volna az LMP-ben. Az Együtt miniszterelnök-jelöltjétől megtudtuk azt is, hogy 3 százalék körül látja pártja támogatottságát, és biztosak abban, hogy lesz képviselőjük a parlamentben 2018 után is.

Fekete-Győr András Momentum-elnök az Azonnalinak csütörtökön azt mondta: ha nem jutnak be a parlamentbe, lemond a párt elnöksége. Azt is megtudtuk tőle, hogy csak az 1 százalék alatti eredmény lenne abszolút kudarc a Momentum számára.

Juhász Péternek egyébként az LMP-hez is volt még egy jó szava. Illetve nem volt, aztán meg mégis lett.

„Az LMP-hez már egy szavam sincs. Pontosabban ami lenne, azt inkább nem írom le.”

A Juhász Péter vs Momentum cicaharcot itt lehet követni.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek