Nem akárki: Bernie Sanders (!) bátyja (!) támogatja Szél Bernadettet

2018.04.05. 08:43

Már csak egy lépés kell ahhoz, hogy legközelebb maga a szenátor tegye!

Nem akárki: Bernie Sanders (!) bátyja (!) támogatja Szél Bernadettet

Miután szerdán némi monarchista felhanggal megírtuk, hogy nem törődve közös múlttal, szomszédsággal, pláne nem törődve Parndorffal és a Mariahilfer Straße fogalmával, a Magyarországon is széles körben beszélt német nyelv helyett inkább ékes angolsággal köszöntötte a Momentumot egy osztrák politikus, az LMP fontosnak érezte, hogy közölje az Azonnalival, nekik is van egy prominens külföldi támogatójuk.

A prominens támogató pedig nem más, mint

Bernie Sanders amerikai szenátor és volt elnökjelölt-jelölt idősebbik fivére, egyben a Green Party of England and Wales politikusa, és egészségügyi szóvivője!

Az LMP egyik külügyese ezért az Azonnalinak el is küldte, hogyan endorse-olta őket e-mailben az amerikai szenátor briteknél politizáló bátyja.

„Your forthcoming elections are important for Europe, and indeed the whole world. Bernadett Szél was absolutely right to identify hopelessness and bitterness as the central problems we face. They were the secret caucuses of Trump's victory and Brexit. Your policies are those needed to build realistic hope in Hungary and across our world: decent pay for all Properly funded, high quality healthcare and education, protection for the environment created by decently paid green jobs, respect for all regardless of race, religion or nationality. My heartfelt wishes for your success.”

Larry Sanders egyébként Brooklynban született, a Harvardon végzett jogot, majd 1968-ban átköltözött az Egyesült Királyságba. A nyolcvanas években a Munkáspártban tevékenykedett, ahonnan 2001-ben Tony Blair politikája miatt kilépett, hogy végül a zöldeknél kössön ki. 2005 és 2013 között az oxfordshire-i megyei tanács képviselőjeként dolgozott. A brit parlamenti választásokon egyéni jelöltként 3-5 százalék körüli eredményeket hozott.

Persze rögtön felmerül a kérdés: vajon melyik párt szerez be legközelebb támogatót külföldről?

Beáll-e a román Liviu Dragnea eddig eltitkolt ikertestvére Karácsony Gergely mellé? Küld-e videóüzenetet Angela Merkel férje a KDNP kampányzárójára? Készít-e magának Együtt-badge-et Facebook-profilképére Donald Tusk szomszédjának húga?

A következő napokban talán még ez is kiderül!

FOTÓ: Independent

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek