Az LMP és az MSZP-P cicaharca egyetlen képben összefoglalva

Szerző: Bakó Bea
2018.04.04. 15:26

A IX. kerület anonim népművésze nem találta el a megoldást, V. Naszályi Márta szerdán visszalépett, így az LMP-s Csárdi Antal maradt a Fidesz egyetlen baloldali kihívója a budapesti 1-es választókerületben. Az LMP közben a csepeli jelöltjét léptette vissza az együttes Szabó Szabolcs javára.

Az LMP és az MSZP-P cicaharca egyetlen képben összefoglalva

A keddi nap ellenzéki térfélen arról szólt, hogy az MSZP-P és az LMP próbált megállapodni jelöltek visszaléptetéséről az egyéni körzetekben. Reggel az Index megírta, hogy négy körzetben sikerült megállapodni, majd az egészet Karácsony Gergely kacsának minősítette, miközben Szél Bernadett az Azonnalinak megerősítette, hogy folynak tárgyalások.

A szappanoperába illő fordulatokat este Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja koronázta meg, kijelentve, hogy az MSZP három körzetben lett volna hajlandó visszalépni, cserében 27 körzetben várta volna ezt el tőlük, így bebizonyították, hogy a pénzt és a képviselői helyeik számát akarják maximalizálni.

A látványos sértődés után Karácsony szerdán a DK-sokkal és az együttesekkel állt ki sajtótájékoztatót tartani, ahol összesen tizennégy jelölt visszaléptetését jelentették be egymás javára. Eddig ez az LMP-sek felé tett fricskának is tűnhet, csakhogy ezután előlépett a budapesti 1-es körzetben induló párbeszédes

V. Naszályi Márta, és kijelentette, hogy egyoldalúan visszalép az LMP-s Csárdi Antal javára, és kéri az LMP-t, hogy hasonló gesztusokkal viszonozzák ezt a lépést.

Miután korábban az együttes Juhász Péter és a momentumos Fekete-Győr András is visszalépett a körzetben, így Csárdi Antal személyében csak egy baloldali kihívója lesz a Fidesz-KDNP színeiben induló Hollik Istvánnak a belvárosban. Ennyiben tehát a fenti installáció készítője nem találta el a végső felállást.

V. Naszályi visszalépéséről egyébként Karácsony Gergely a sajtótájékoztatón azt mondta: ez a szimbolikus gesztus óriási terhet ró az LMP döntéshozóinak vállára. Nyilván arra célzott, hogy hasonló visszalépéseket várnak el. Egyébként ennek a lehetőségét épp szerda délelőtt lebegtette meg Hadházy Ákos LMP-társelnök, aki Szekszárdon hajlandó egyoldalúan visszalépni péntek délután, ha addig nem születik megállapodás.

Megkérdeztük Kanász-Nagy Mátét, az LMP szóvivőjét, hogy valóban beáldozzák-e majd Hadházyt, vagy inkább megállapodnak az MSZP-sekkel, de erre nem adott egyértelmű választ. Azt viszont bejelentette, hogy

az LMP Csepelen visszalépteti Tenk Andrást az együttes Szabó Szabolcs javára.

Hozzátette: továbbra is áll a keddi ajánlatuk. A bejelentés után persze az abból érintett négy körzetből kettőben így már meg is történtek a visszalépések: a belvárosban és Csepelen. V. Naszályi visszalépésével kapcsolatban az LMP szóvivője azt mondta: örülnek neki, és köszönik.

FOTÓ: Bukovics Martin / Azonnali

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek