+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. április 3. kedd, 17:13
Összefésültek és egységesítettek minden eddigi erről keringő civil listát. Itt vannak a legesélyesebb ellenzéki jelöltek.

Április 8-án választ az ország: az elmúlt hetekben civil szereplők külön-külön megfogalmazták a maguk javaslatait a nyilvánosságban arról, hogy milyen ellenzéki stratégiával lehet leginkább esély a kormány megbuktatására. A közbeszédet hetek óta tematizáló taktikai szavazás, illetve koordinált jelöltállítás fogalmai azoknak csoportoknak és magánszemélyeknek köszönhetően kerültek a középpontba, akik

 

idejekorán felismerték az Orbán-kormány demokratikus megdöntésének egyedüli lehetséges módját ebben a választási rendszerben.

 

Bár a szereplők részletkérdésekben különböző álláspontokat, és még inkább különböző világnézetet vallnak, két dologban mégis egyetértenek: minél magasabb részvétel kell a választáson (vagyis mindenkinek el kell mennie szavazni), illetve hogy listán a szíve szerint, egyéniben pedig lehetőségeihez mérten az esélyes jelöltet támogatva kell szavaznia a kormányváltásban érdekelt polgároknak.

 

Ezek a csoportok és magánszemélyek kedden egyesítették ajánlásaikat.

 

A közös listát a rendszervaltas2018.hu oldalon lehet megnézni.

 

Irányítószám megadása után ez az oldal szintén elárulja, ki a legesélyesebb a körzetedben.

 

FOTÓ: Geoindex.hu

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Megtolta kicsit a fideszes jelölt kampányát a kormánypárti média Győrben, ingyen szórták a lapot az összes postaládába.

A cseh elnök egy év alatt harmadszor gondolta meg magát abban az ügyben, hogy kisegítené-e Andrej Babišt az ellene folyó nyomozás kapcsán.

Igazi reneszánsz ember a Fidesz polgármesterjelöltje, Dézsi Csaba András, de éppen a városi ügyekre maradt kevés ideje az elmúlt években.

Azóta megy a vita arról, hogy az olasz művész alkotása – azaz egy banán falraragasztása – művészetnek minősül-e.

Az angol Crystal Palace egészen egyedülálló módon próbálja segíteni a környék nehezebb sorsú lakosait, akik a szállás mellett reggelit is kapnak.

Tényleg Dézsi Csaba András kardiológus, önkormányzati képviselő lesz a Fidesz jelöltje.

A németek és a franciák nem támogatják különösebben a többi NATO-tagállam megvédését egy orosz támadás esetén, a britek és az USA viszont sokkal tettrekészebb egy új felmérés szerint.

A hét kérdése

Miközben Matolcsy György, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum azon vitázik, jó vagy rossz lenne-e Magyarországnak az euró minél előbbi bevezetése, az Azonnali az olvasókhoz fordul: kell-e nektek magyar euró?

Azért ide elnéznénk

Nem is akárhol: a híres Pezsgőházban! December 7-én fél Közép-Európa ott lesz Baranya fővárosában!

Hogyan amerikanizálódtak a hazai ideológiai viták, a kampánytechnikák, a politikai intézményrendszer? Dec. 10.

Kifejezetten érdekesnek tűnő konferencia a budapesti Goethe Intézetben december 12-én.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás