Gigastadionnal riogatja a mosonmagyaróváriakat az Együtt

Szerző: Bukovics Martin
2018.04.03. 09:08

Bár ez az egyik legfideszesebb körzet az országban, az együttes Deschelák Károly a kampány hajrájában sem veszíti el humorát.

Gigastadionnal riogatja a mosonmagyaróváriakat az Együtt

Új és továbbra is vicces szórólappal jelentkezett az a mosonmagyaróvári Együtt-jelölt, aki előre betámadta magát a kampány elején, saját maga által gyártott ál-lejárató fecnikkel! Deschelák Károly akkor össze-vissza gyurcsányozta és bajnaizta magát, és még abból is előnyt próbált kovácsolni, hogy nem a választókerületben, vagyis Mosonmagyaróváron vagy valamely szigetközi faluban lakik.

A politikus most szintet lépett, és rögtön egy 21. századi értelemben vett államférfiúi cselekedet ígéretével próbálja megnyerni magának a mosonmagyaróváriak szavazatát.

A stadion ráadásul a legjobb helyen, a magyaróvári belváros szélén épülne, elfedve új funkcióval megtöltve temetőt, bíróságot, fagyizót. Mosonmagyaróvárnak egyébként NB2-es a focicsapata, az MTE valahol a tabella végefelé kullog jelenleg. A focipálya így néz ki.

Sajnos a szórólap hátlapja már nem ennyire vicces. Érdemes viszont megnézni, hogy az Együtt politikusa magára nem a mostanában divatos „esélyes ellenzéki” epitheton ornanst használja, hanem bevezet egy új fogalmat a kampányba:

az értelmes demokrata jelöltét.

A körzetben borítékolható az egykori mosonmagyaróvári polgármester, jelenleg államtitkár fideszes Nagy István győzelme. Annyira, hogy még a rendszervaltas2018.hu sem nevezett meg esélyes ellenzéki jelöltet.

Az LMP saját önkormányzati képviselőjét indítja:

Esélyes jelöltnek egyedül a Jobbik nevezi az emberét.

Még egy volt MDF-es mosonmagyaróvári polgármestert is felsorakoztattak a Jobbik jelöltje mögött. Ami azért is érdekes, mert korábban azt lehetett hallani, hogy az expolgármester, Szabó Miklós az LMP és az Új Kezdet jelöltje lesz a városban.

És a napokban még egy mosonmagyaróvári lokálpatrióta blog is indul, megmozgatva a fél város lájkolóizmait! Amit ráadásul nem más, mint az államtitkár Nagy István titkárságvezetője ír. Ezzel végleg egyértelművé vált: Mosonmagyaróváron a 2019-es önkormányzati választás lesz az igazán izgalmas, nem április 8-a.

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek