Újabb esélyes jelölteket nevezett meg Márki-Zay

2018.03.29. 18:05

Harminchárom névvel bővült a rendszervaltas2018.hu-n az esélyes ellenzéki jelöltek listája.

Újabb esélyes jelölteket nevezett meg Márki-Zay

A korábbi 53 után újabb 33 esélyes ellenzéki jelöltet nevezett meg a Márki-Zay Péter és a köré tömörült különböző civil csoportok. Ők a múlt héten sajtótájékoztatón mutatták be a rendszervaltas2018.hu-t, ahová most újabb nevek kerültek fel: főleg jobbikos jelöltek, de szép számmal akad köztük szocialista is.

Az oldalról Márki-Zay korábban az Azonnalinak azt mondta: olyan pártoktól független civil szerveződések kutatásai alapján rakja össze a listát, mint a Közös Ország Mozgalom, vagy a Viszlát, kétharmad, de leginkább annak örülne, ha maguk a pártok egyeznének meg a visszalépésekről, és közölnék vele az esélyes ellenzéki jelöltet. Egyelőre ilyesmi nem sok körzetben történt meg, úgyhogy a legtöbb körzetben valószínűleg a választóknak maguknak kell kiszűrniük az esélyes jelöltet a sok ellenzéki közül.  

A rendszervaltas2018.hu-n tehát a 106-ból 86 egyéni választókerületben van meg az esélyes ellenzéki jelölt: a listában külön jelzik, ha valamelyiküket a V18 is ajánlotta.

Itt tudod végigböngészni a listát, ha kíváncsi vagy, kire érdemes helyben szavaznod, hogy sikerüljön legyőzni a Fidesz jelöltjét.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek