+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. március 29. csütörtök, 13:10
A 4-es metró támogatási szerződése nem engedi a reklámozást. Politikait sem.

Múlt hét szombatján Gulyás Márton hatalmas molinót ragasztott a négyes metró Rákóczi téri kijáratára. A bal oldalán egy idézet volt Orbán Viktor március 15-i beszédéből, amelyben erkölcsi, politikai és jogi elégtétellel fenyegetőzött. A jobb oldalán pedig egy szavazásra buzdító felirat, ezt megelőzendő. A BKV emberei hétfő délután leszedték a Közös Ország Mozgalom plakátjának egyik felét: azt, amelyen Orbán szavai voltak láthatók.

 

A közlekedési vállalat sajtóosztálya az Azonnali kérdésére közölte ennek okát:

 

 „Az M4 metróvonal támogatási szerződése nem is enged kereskedelmi célú tevékenységet, így a reklámozást sem.

 

A BKV eszközein és felületein kampányidőszakban sem jelenhetnek meg politikai reklámok. Nemcsak a plakátokat, hanem például a rendszeresen megjelenő falfirkákat is eltávolítjuk, különösen ha azok bárki politikai, vallási, faji, nemi stb. meggyőződését sérti.”

 

Azóta egyébként nem csupán Orbán Viktor elégtételről szóló mondatait, hanem a komplett plakátot eltávolították a cég szakemberei a négyes metró Rákóczi téri vásárcsarnok felőli bejáratáról. 

 

A BKV-tól megtudtuk azt is, hogy mi a helyzet az egyébként hónapok óta nem üzemelő vásárcsarnok felőli bejárattal, annak meghibásodott felvonóival: „A Rákóczi téri műszaki hibás liftek javítását alvállalkozó végzi. Jelenleg az alkatrészek beszerzése van folyamatban.”

 

FOTÓ: Bukovics Martin / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Hogyan segítik a fekete-fehér csíkok a zebrákat a bögölycsípés elkerülésében? Új kutatás mondja el, amit mindig is
tudni akartál a zebrákról!

A fodrász ezzel azt bizonyítaná: Vietnámban az emberek örülnek, hogy náluk lesz a két vezető második találkozója.

Nem, nem vicc: a Francia Vívó Szövetség felvállalta a lézerkardozást a hivatalos sportágak között, hogy mozgásra inspirálja a fiatalokat.

Négy éve csatlakozott barátnőivel az Iszlám Államhoz egy 19 éves lány. Újszülött fiával akart volna hazatérni most, hogy a terrorszervezetnek kb. annyi.

Bécsben is nagyobb stadiont tudtak építeni a magyaroknál ugyanennyi pénzért, de az oroszokhoz képest sehol nem vagyunk költekezésben.

A hét kérdése

Újabb intézkedéseket jelentett be Orbán Viktor annak érdekében, hogy ne fogyjon tovább a magyar. De elég ez bármire is? Mondjátok meg ti!

Azért ide elnéznénk

Ki dönti el, hogy mi a tudás? Erről is szó lesz február 22-én.

Milyen a furmint, ha balaton-felvidéki? Kóstold végig őket a február 22-23-i hétvégén!

Készült egy film az 1989-2018 közötti Magyarországról. Bemutató február 27-én!

Kóstold végig a legjobb badacsonyi borokat Budapesten, március 9-én, szombaton!

A branding hatásait járják körül magyar alkotók Pozsony egyik legmenőbb kiállítóterében, a Kunsthalléban, április 14-ig!

Ezt is szerettétek

Lassan egy éve, hogy a független Márki-Zay Péter vezeti polgármesterként a várost, Lázár János hátországát. Körülnéztünk ott. Videó!

Arra kértük az MTA mellett tüntető tudósokat, hogy foglalják össze: ugyan mire jó az embereknek a bölcselkedés?

Miért kormányoz együtt az EU-párti Öt Csillag Mozgalom Olaszországban az unió gyengítésén munkálkodó Matteo Salvinivel? Interjú az EP-ből!

Milyen lesz a kontinens, amikor százéves lesz a világ legsikeresebb utópisztikus projektje? Mondjátok el ti az Azonnali novellapályázatán!

Twitter megosztás Google+ megosztás