Felsorakoztak a független polgármesterek a Fidesz mögé Nógrádban

Szerző: Kiss Brigi
2018.03.28. 19:10

Nógrád megye 1. számú választókerületéhez 47 település tartozik, közülük most 41 polgármestere közös nyilatkozatban állt be a fideszes képviselőjelölt mögé. A 41-ből egyébként 31-et papíron függetlenként választottak meg.

Felsorakoztak a független polgármesterek a Fidesz mögé Nógrádban

Ha az ellenzék nem is képes létrehozni a sokak által kívánt (mások által meg éppen, hogy nem kívánt) összefogást, a Fidesznek azért csak sikerül. Itt van például Becsó Károly, Nógrád megye 1. számú választókerületének fideszes jelöltje, aki szerdán délután osztotta meg Facebook-oldalán azt a nyilatkozatot (cikkünk végén látható teljes egészében), amelyben a választókerület 47 településéből 41 polgármestere kinyilvánítja, hogy a fideszes jelöltet támogatják, azt szeretnék, ha ő nyerné a választást.

Miközben abban nyilván semmi rendkívüli nincs, hogy a fideszes polgármesterek határozottan kiállnak a fideszes képviselőjelölt mellett,

a Becsó mögött felsorakozó 41 polgármester közül csak 10 fideszes, 31-et papíron függetlenként választottak meg településvezetőnek.

Ugyan a nyilatkozatot csak most tette közzé a fideszes politikus, az 2018. március 15-én született a Facebookra feltöltött kép alapján. Ez utóbbi már csak azért is érdekes dátum, mert idén két nógrádi település, Bátonyterenye és Szurdokpüspöki polgármestere is olyan jófej volt, hogy átadta a lehetőséget az egyelőre még nem képviselő, csak jelölt Becsó Károlynak, hogy ő mondhassa el az ünnepi (kampány)beszédet március 15-e alkalmából az önkormányzati megemlékezésen. Nem annyira meglepő módon a többi képviselőjelölt nem kapott ilyen lehetőséget, csak a fideszes.

Hogy nem Becsó Károly személye az, ami miatt a polgármesterek kiállnak mellette, hanem az a tulajdonsága, hogy fideszes, az elég jól kiderül a nyilatkozatból. Mint írják: „Közös érdekünk, hogy az országgyűlési választásokon megerősítsük szövetségünket és támogassuk Dr. Becsó Károlyt, hogy az együtt megkezdett munkát gyermekeink jövőjéért, családjaink biztonságáért és boldogulásáért, településeink felvirágoztatásáért még hatékonyabban folytathassa.”

Csakhogy Becsó Károly eddig semmilyen munkát nem végzett, hiszen eddig nem ő, hanem bátyja, Becsó Zsolt volt a választókerület országgyűlési képviselője, így nincs is mit folytatnia.

Becsó Zsolt egyébként betegsége miatt nem vállalta a mostani megmérettetést, de a Fidesz országos listáján a 69. helyen szerepel, amivel akár még be is juthat a parlamentbe. Így akár még az is megeshet, hogy mindkét Becsó-testvérből országgyűlési képviselő lesz 2018-ban.

A Becsó-testvérekről egyébként a héten az országos média is cikkezett, miután a hvg.hu megírta: közös cégük 34 millió forintnyi uniós támogatást kapott egy hollókői vendégház és egy pásztói teniszpálya építésére, csakhogy a vendégház nem igazán funkcionál vendégházként, és a helyiek is azt mondták róla a lapnak, hogy az az országgyűlési képviselő saját háza.

NYITÓKÉP: Concrete Media / Szebeni Ádám

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek