+++ Eltűntünk a facebookon? Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig tudj arról, amiről írunk! +++
2018. március 26. hétfő, 17:38
Pár napja Gulyás Márton egy hatalmas molinót ragasztott a négyes metró Rákóczi téri kijáratára. A bal oldalán egy idézet volt Orbán Viktor március 15-i beszédéből, amelyben erkölcsi, politikai és jogi elégtétellel fenyegetőzött. A jobb oldalán pedig egy szavazásra buzdító felirat, ezt megelőzendő. A BKV emberei most leszedték a plakátot, de csak az egyik felét: azt, amelyen Orbán szavai voltak láthatók.

„Elégtételt fogunk venni. Erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is” – a megérdemeltnél jóval kisebb felzúdulás követte a miniszterelnök diktatúrákhoz illő mondatát, amelyet ráadásul március 15-i ünnepi beszédében mondott el.

 

Gulyás Márton ellenzéki aktivistát is megihlették a szavak, ugyanis pár napja hatalmas méretű molinót ragasztott a 4-es metró Rákóczi téri kijáratának üres betonfalára, rajta a fenti Orbán-idézettel, és azzal a kommentárral: „Ugye nem hagyod, hogy tényleg megtegye? Szavazz április 8-án!”

 

A fekete-piros molinó szombat óta díszlegett zavartalanul a Rákóczi téri csarnok előtt. Hétfő délután azonban a BKV emberei nekiálltak leszedni azt. Önmagában ebben nincs semmi furcsa, hiszen Gulyás nyilván a BKV engedélye nélkül plakátolta ki a felületet – még ha abban nem is tett kárt.

 

A BKV-sok viszont nem szedték le az egészet, hanem csak a molinó bal oldalát, amelyen az Orbán-idézet volt.

 

Így a szavazásra buzdító rész továbbra is ott díszeleg a Rákóczi téren. A miniszterelnök szavait tartalmazó plakátmaradványokat a vállalat alkalmazottjai a négyes metró vásárcsarnok felőli, hetek óta zárva tartó mozgólépcsős bejáratánál helyezték el. Illetve: zárták el.

 

 

Az egész folyamatot a Mérce főszerkesztője, Jámbor András fel is vette, az alábbi videón látható. Kérdésére azt a választ kapta, hogy a BKV utasítására szedik le a plakátot.

 

FOTÓK: Bukovics Martin / Azonnali

 

Hírszolgáltatás

Az élet meg minden podcast negyedik adásának vendége volt Belényi Dániel, aki beutazta a világot, és ebben még a death metál is segített neki.

Gumiszabállyal védené a képviselők magánéletét a Fidesz. Kérdés, mi számít szerintük zaklatásnak.

Az ezüstérmes válogatott többek között a fasiszta Thompsont kérte fel, hogy énekével köszöntse őket Zágrábban.

Az Azonnali körbekérdezte az ellenzéket, támogatják-e valahogy Pásztó jelenlegi független polgármesterét az időközi választás kampányában.

Mint a bíró okos lánya: elmennek Tusnádfürdőre, de a pódiumbeszélgetésen és Orbán Viktor beszédén nem vesznek részt a szocialista politikusok.

A hét kérdése

Lassan elfogynak a felelősségre vonható LMP-s politikusok. Merre keressen új alanyokat a párt etikai bizottsága? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Fesztivál, szabadegyetem, tábor: július 16-tól 22-ig a Gombaszögi-völgyben.

Július 20-án, vendég a Csaknekedkislány.

A legendás rockzenekar július 24-én lép fel a Budapest Arénában.

Július 25. és 28. között ismét a fémzene lesz főszerepben Székesfehérváron.

Kibékülés-történetek a pannonhalmi apátság múltjából. Ősz végéig a főmonostorban.

Ezt is szerettétek

Az Azonnali megkérdezte a budapesti utca emberét.

Milyen ígéret alapján választott polgármestert Józsefváros?

A déli szomszédnál épp megy az orbánista államfő és az EU-párti miniszterelnök küzdelme!

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás