+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. március 26. hétfő, 17:38
Pár napja Gulyás Márton egy hatalmas molinót ragasztott a négyes metró Rákóczi téri kijáratára. A bal oldalán egy idézet volt Orbán Viktor március 15-i beszédéből, amelyben erkölcsi, politikai és jogi elégtétellel fenyegetőzött. A jobb oldalán pedig egy szavazásra buzdító felirat, ezt megelőzendő. A BKV emberei most leszedték a plakátot, de csak az egyik felét: azt, amelyen Orbán szavai voltak láthatók.

„Elégtételt fogunk venni. Erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is” – a megérdemeltnél jóval kisebb felzúdulás követte a miniszterelnök diktatúrákhoz illő mondatát, amelyet ráadásul március 15-i ünnepi beszédében mondott el.

 

Gulyás Márton ellenzéki aktivistát is megihlették a szavak, ugyanis pár napja hatalmas méretű molinót ragasztott a 4-es metró Rákóczi téri kijáratának üres betonfalára, rajta a fenti Orbán-idézettel, és azzal a kommentárral: „Ugye nem hagyod, hogy tényleg megtegye? Szavazz április 8-án!”

 

A fekete-piros molinó szombat óta díszlegett zavartalanul a Rákóczi téri csarnok előtt. Hétfő délután azonban a BKV emberei nekiálltak leszedni azt. Önmagában ebben nincs semmi furcsa, hiszen Gulyás nyilván a BKV engedélye nélkül plakátolta ki a felületet – még ha abban nem is tett kárt.

 

A BKV-sok viszont nem szedték le az egészet, hanem csak a molinó bal oldalát, amelyen az Orbán-idézet volt.

 

Így a szavazásra buzdító rész továbbra is ott díszeleg a Rákóczi téren. A miniszterelnök szavait tartalmazó plakátmaradványokat a vállalat alkalmazottjai a négyes metró vásárcsarnok felőli, hetek óta zárva tartó mozgólépcsős bejáratánál helyezték el. Illetve: zárták el.

 

 

Az egész folyamatot a Mérce főszerkesztője, Jámbor András fel is vette, az alábbi videón látható. Kérdésére azt a választ kapta, hogy a BKV utasítására szedik le a plakátot.

 

FOTÓK: Bukovics Martin / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Hogyan segítik a fekete-fehér csíkok a zebrákat a bögölycsípés elkerülésében? Új kutatás mondja el, amit mindig is
tudni akartál a zebrákról!

A fodrász ezzel azt bizonyítaná: Vietnámban az emberek örülnek, hogy náluk lesz a két vezető második találkozója.

Nem, nem vicc: a Francia Vívó Szövetség felvállalta a lézerkardozást a hivatalos sportágak között, hogy mozgásra inspirálja a fiatalokat.

Négy éve csatlakozott barátnőivel az Iszlám Államhoz egy 19 éves lány. Újszülött fiával akart volna hazatérni most, hogy a terrorszervezetnek kb. annyi.

Bécsben is nagyobb stadiont tudtak építeni a magyaroknál ugyanennyi pénzért, de az oroszokhoz képest sehol nem vagyunk költekezésben.

A hét kérdése

Újabb intézkedéseket jelentett be Orbán Viktor annak érdekében, hogy ne fogyjon tovább a magyar. De elég ez bármire is? Mondjátok meg ti!

Azért ide elnéznénk

Ki dönti el, hogy mi a tudás? Erről is szó lesz február 22-én.

Milyen a furmint, ha balaton-felvidéki? Kóstold végig őket a február 22-23-i hétvégén!

Készült egy film az 1989-2018 közötti Magyarországról. Bemutató február 27-én!

Kóstold végig a legjobb badacsonyi borokat Budapesten, március 9-én, szombaton!

A branding hatásait járják körül magyar alkotók Pozsony egyik legmenőbb kiállítóterében, a Kunsthalléban, április 14-ig!

Ezt is szerettétek

Lassan egy éve, hogy a független Márki-Zay Péter vezeti polgármesterként a várost, Lázár János hátországát. Körülnéztünk ott. Videó!

Arra kértük az MTA mellett tüntető tudósokat, hogy foglalják össze: ugyan mire jó az embereknek a bölcselkedés?

Miért kormányoz együtt az EU-párti Öt Csillag Mozgalom Olaszországban az unió gyengítésén munkálkodó Matteo Salvinivel? Interjú az EP-ből!

Milyen lesz a kontinens, amikor százéves lesz a világ legsikeresebb utópisztikus projektje? Mondjátok el ti az Azonnali novellapályázatán!

Twitter megosztás Google+ megosztás