+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. március 21. szerda, 15:05
Mivel a pártok nem tudták eddig létrehozni az együttműködést, ismét civilek veszik kezükbe a kormányváltás ügyét, és elmondják, kikkel lehet szerintük leváltani a kormányt április 8-án. Márki-Zay Péterék első körben 53 választókerületben nevezték meg, szerintük kik az esélyes ellenzéki jelöltek.

Ahogy már Márki-Zay Péterrel készült interjúnkban is elhangzott: Hódmezővásárhely néhány hete megválasztott független polgármestere rendszervaltas2018.hu címen weboldalt indított, ahol a nemezeti minimumot jelentő 12 pont, illetve a hódmezővásárhelyi választás tanulságai mellett egy táblázat is található arról: kik az indulók, és kik az esélyes jelöltek a 106 választókerületben.

 

Az esélyeseket jelző rublika egészen szerda délutánig üres volt. A Viszlát, kétharmad!, a Közös Ország Mozgalom, a Számoljunk együtt és az 1 jelölt a változásért! közös, „A változás esélye” című sajtótájékoztatója alatt – amelyen a civilszerveződések mellett megjelent Márki-Zay Péterr, Bod Péter Ákos, Elek István és Lányi András – már nem az.

 

Egyelőre 53 választókerületben nevezték meg az esélyes jelölteket, de ígérik, hamarosan a többi is sorra kerül. 

 

A most megnevezett esélyes ellenzéki jelöltek között van jobbikos, MSZP-s, DK-s, LMP-s és független jelölt is.

 

Budapest 4. választókerületében például az LMP-s Ungár Pétert hozták ki legesélyesebb ellenzéki jelöltnek Varga Mihállyal szemben, míg Budapest 6. választókerületében a DK-s Ara-Kovács Attila lehet szerintük a leginkább érdemi kihívója Kocsis Máténak. 

 

A civilek Baranya 1. választókerületében Mellár Tamást hozták ki esélyesként, míg Veszprém 1. választókerületében a szintén független jelenlegi képviselő Kész Zoltánt tartják most is esélyesnek.

 

Számos vidéki körzetben viszont a Jobbik jelöltje az esélyes, például Veszprém 3. választókerületében a most is képviselő Rig Lajos, míg Veszprém megye 2. választókerületében az a szintén jobbikos Kepli Lajos, akinek javára kedden az LMP visszaléptette saját jelöltjét.

 

Itt lehet böngészni a további esélyes jelölteket.

 

A sajtótájékoztatóról készült videó:

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Bécsben is nagyobb stadiont tudtak építeni a magyaroknál ugyanennyi pénzért, de az oroszokhoz képest sehol nem vagyunk költekezésben.

Rengeteg pornószínésznő retteg, hogy elkapta a vírust Nacho Vidaltól. Évek óta vitatéma a felnőttfilmesek védekezése.

Ha küldesz egy tűsarkú cipős és egy pénzeszsákos emojit, az arra utal, hogy strici vagy?
Az USA-ban ez is megtörténhet!

Feleannyian se szavaztak volna Menyhárt Józsefre, mint amennyit pártja, az MKP kapna most egy választáson.

A biztonsági helyzet jelentősen javult az utóbbi hónapokban, így egyre többen vágynak vissza Szíriába. A hazatérőkön kívül már a külföldi kereskedők, sőt az első turisták is megjelentek.

A hét kérdése

Újabb intézkedéseket jelentett be Orbán Viktor annak érdekében, hogy ne fogyjon tovább a magyar. De elég ez bármire is? Mondjátok meg ti!

Azért ide elnéznénk

Tölgyessy Péter jogász-expolitikus a rendszerváltásról ad elő február 20-án.

Milyen a furmint, ha balaton-felvidéki? Kóstold végig őket a február 22-23-i hétvégén!

Kóstold végig a legjobb badacsonyi borokat Budapesten, március 9-én, szombaton!

A branding hatásait járják körül magyar alkotók Pozsony egyik legmenőbb kiállítóterében, a Kunsthalléban, április 14-ig!

Ezt is szerettétek

Egy tangóharmonika, egy ember, egy dal, hat nép. Melyik a legjobb? A bosnyák? A horvát?

Milyen lesz a kontinens, amikor százéves lesz a világ legsikeresebb utópisztikus projektje? Mondjátok el ti az Azonnali novellapályázatán!

Hiába ugyanis a rengeteg adat, ha nem tudjuk őket kutatható módon megőrizni; márpedig jelenleg még ötlet sincs erre.

És vajon mit keresett a Jobbik évadnyitóján az LMP társelnöke vagy éppen Márki-Zay Péter?

Twitter megosztás Google+ megosztás