+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
2018. március 21. szerda, 15:05
Mivel a pártok nem tudták eddig létrehozni az együttműködést, ismét civilek veszik kezükbe a kormányváltás ügyét, és elmondják, kikkel lehet szerintük leváltani a kormányt április 8-án. Márki-Zay Péterék első körben 53 választókerületben nevezték meg, szerintük kik az esélyes ellenzéki jelöltek.

Ahogy már Márki-Zay Péterrel készült interjúnkban is elhangzott: Hódmezővásárhely néhány hete megválasztott független polgármestere rendszervaltas2018.hu címen weboldalt indított, ahol a nemezeti minimumot jelentő 12 pont, illetve a hódmezővásárhelyi választás tanulságai mellett egy táblázat is található arról: kik az indulók, és kik az esélyes jelöltek a 106 választókerületben.

 

Az esélyeseket jelző rublika egészen szerda délutánig üres volt. A Viszlát, kétharmad!, a Közös Ország Mozgalom, a Számoljunk együtt és az 1 jelölt a változásért! közös, „A változás esélye” című sajtótájékoztatója alatt – amelyen a civilszerveződések mellett megjelent Márki-Zay Péterr, Bod Péter Ákos, Elek István és Lányi András – már nem az.

 

Egyelőre 53 választókerületben nevezték meg az esélyes jelölteket, de ígérik, hamarosan a többi is sorra kerül. 

 

A most megnevezett esélyes ellenzéki jelöltek között van jobbikos, MSZP-s, DK-s, LMP-s és független jelölt is.

 

Budapest 4. választókerületében például az LMP-s Ungár Pétert hozták ki legesélyesebb ellenzéki jelöltnek Varga Mihállyal szemben, míg Budapest 6. választókerületében a DK-s Ara-Kovács Attila lehet szerintük a leginkább érdemi kihívója Kocsis Máténak. 

 

A civilek Baranya 1. választókerületében Mellár Tamást hozták ki esélyesként, míg Veszprém 1. választókerületében a szintén független jelenlegi képviselő Kész Zoltánt tartják most is esélyesnek.

 

Számos vidéki körzetben viszont a Jobbik jelöltje az esélyes, például Veszprém 3. választókerületében a most is képviselő Rig Lajos, míg Veszprém megye 2. választókerületében az a szintén jobbikos Kepli Lajos, akinek javára kedden az LMP visszaléptette saját jelöltjét.

 

Itt lehet böngészni a további esélyes jelölteket.

 

A sajtótájékoztatóról készült videó:

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Liu Yifei elég meglepő véleményt fogalmazott meg arról, kik mellé áll erkölcsileg a hetek óta tartó brutális tüntetéssorozatban.

A lengyel katolikusokkal is állandóan háborúzó Nergal nem mérte fel igazán, milyen helyre akar bemenni edzeni kicsit, ezért amikor kiderült, hogy nem követi Jézust, hazaküldték.

A cseheknek, a horvátoknak és a lengyeleknek már van top 500-as egyetemük, nekünk még nem jött össze. De ha lenne, melyik lenne az? Szavazz!

Az exminiszterelnök közvetlen kapcsolatban állhatott a Kuciak-gyilkosság állítólagos megrendelőjével, erre válaszul összehívott sajtótájékoztatóján szinte mindenkinek nekiment.

A marokkóiak busás uniós pénzekért cserébe keményebben lépnek fel az illegális bevándorlókkal szemben, részben ez
okozza a csökkenést.

A hét kérdése

Egy 34 millió forintos adakozás még bőven nem elég, de nekünk van pár ötletünk arra, hogy mivel lágyíthatná meg Tiborcz szeretett nemzetünk szívét!

Azért ide elnéznénk

A lassú élet ideálja mentén alkotó értékteremtők bemutatkozása a Balaton-felvidéken augusztus 18-án.

Ha a tűzijáték helyett inkább angol metalcore-ra csapatnád, augusztus 20-án a Dürerben a helyed. Vendég: Inhale Me.

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás