+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. március 15. csütörtök, 14:08
Az állami ünnepség nyakbaakasztóját hordó hoszteszlányok osztogatták a Kossuth téren a Fidesz feliratú táblákat.

A Kossuth téren már a Békemenet érkezte előtt is kampányhangulat volt. Az Orbán Viktor ünnepi beszédére igyekvőknek rengeteg helyen osztogattak fideszes táblákat, amelyek egyik felén a „Szavazz!” felirat, másikon pedig a nagyobbik kormánypárt neve szerepel. Ezeket a táblákat olyan hoszteszlányok osztogatták, akiknek „Munkatárs” feliratú nyakbaakasztója volt, az állami ünnepség dizájnjával.

 

 

Mikor az Azonnali tudósítója a lánynál aziránt érdeklődik, ez-e a feladata, gyorsan odajött egy harmincas férfi, hogy kimentse az idén érettségiző hoszteszt. Kérdésünkre, hogy miért osztogat egy állami rendezvény munkatársa egy politikai párthoz köthető anyagot, a férfi közölte, a lányok nem állami alkalmazottak, kampányidőszakban pedig bárki osztogathat bármit közterületen. Azt, hogy ő kicsoda és mi köze a rendezvényhez, nem volt hajlandó elmondani.

 

De voltak olyan táblaosztogatók is, akiknél nyakbaakasztó nem, walkie-talkie ellenben volt.

 

 

A kormány honlapja szerint az állami ünnepség megrendezéséért a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a rendezvények lebonyolításáért a Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező Nonprofit Kft. felel.

 

Ebben a videóban is látszanak a munkatársak:

 

 

Az Index közben arról ír, az EBESZ figyelmét is felkeltette az akció.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Boszniában született német író, Saša Stanišić frankfurti beszédében bírálta Handkét.

Ez úgy sikerült Csorbai Ferencnek, hogy ellenfele, a fideszes Szekó József a kampány közben meghalt. Csorbai pártja, az MSZP egyhetes nyilatkozattal válaszolt a morális kérdésre.

Borkai Zsolt a szexbotránya óta másodszor szólalt meg. Kérdésekre nem válaszolt.

Kilenc méter mély kútba esett egy kecske a fővárosban, tűzoltók kellettek a megmentéséhez. Videós cukiságkontent a politikába belefáradt olvasóknak!

Zelenszkij elnöksége óta az orosz és az ukrán közvélemény is pozitívabban tekint a másik országra, amellyel de facto egyébként háborúban áll.

És azt, hogy egy csomó nagyvárosban tarolt az ellenzék? Pedig ott van, csak keresni kell.

Azzal, hogy két női jelöltet is megbuktatott az Európai Parlament, felborult az új bizottságban a nemi egyensúly. Szerinted ki legyen a magyar női jelölt? Szavazz!

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

A számok és olvasatok dzsungelében az Ellensúly folyóirat szerzői vágnak majd szépen rendet október 16-án.

Kömlődi Ferenc kiállításmegnyitója Barcs Miklóssal, október 18-án a Jurányi Suterene-ben!

Piactúra, szitabuli, térbeéneklés, séta és számháború a 8-ban. Október 18-19-én!

Bécsben, október 28-án!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás