Kinek a pénzét fektette be Kósa Lajos?

2018.03.13. 18:24

Állítólag négymilliárd eurót (eurót, nem forintot!) fektetett be államkötvényekbe Kósa Lajos. Annyit, amennyi a magyar költségvetés szempontjából nagyon nem mindegy. Kinek lehet ennyi pénze, és főleg, ki bízhatta azt pont Kósa Lajosra? Ha pedig kamu, akkor ki verte át Kósát? Segítsetek megfejteni a rejtélyt!

Kinek a pénzét fektette be Kósa Lajos?

Négymilliárd eurót, Donald Trump vagyonának csaknem kétszeresét bízta valaki Kósa Lajosra, hogy fektesse magyar államkötvényekbe – írta meg a Magyar Nemzet. Ez annyi pénz, hogy ha tényleg magyar államkötvényekbe fektetik, akkor az a magyar költségvetés számait is jelentősen befolyásolja. Honnan lehetnek ilyen gazdag ismerősei Kósa Lajosnak, és miért pont rá bízták az eurómilliárdokat? 

Utóbb Kósa azt állította, hogy megtévesztették: mégpedig egy csengeri háztartásbeli nő, aki örökségének befektetéséhez kért tőle tanácsot. Aha.

Nem tudjuk eldönteni, hogy az-e a rosszabb, ha tényleg ennyi pénzt bízott valaki Kósára, vagy az, ha ilyen könnyen átverték.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek