Ahol nem a Kutyapárt festi négyszínűre az aszfaltot, hanem az önkormányzat

Szerző: Bukovics Martin
2018.03.13. 17:35

Rendőri szekálás, feljelentés, átfestés: ilyesmiket kockáztattak a Kétfarkú Kutyapárt aktivistái, amikor négyszínűre festették a töredezett járdaszakaszokat. Az Azonnali talált egy várost, ahol az önkormányzat volt kreatív.

Ahol nem a Kutyapárt festi négyszínűre az aszfaltot, hanem az önkormányzat

A létező legviccesebb és legfurcsább reflexeket hozta ki a rendőrökből országszerte, hogy a Magyar Kétfarkú Kutyapárt aktivistái nem bírták tovább nézni a töredezett járda- és útszakaszokat.

Fogták magukat, és befestették négy színnel, hogy messziről látszódjon, hol van dolga az önkormányzatnak, mit kéne felújítani. Ezekből aztán gyakran rongálás miatt tett feljelentések lettek, miközben a Józsefvárosban akár megőrzendő kulturális értékként is kezelhetik a négyszínű aszfaltdarabokat a jövőben. 

De nem mindenhol civilek és viccpárti aktivisták festegetik a közterületet: a franciaországi Strasbourgban a város önkormányzata döntött úgy, hogy lefújja az aszfaltot.

Mégpedig azért és csak azért, mert az utcát elzászi német nyelven Kinderspielgassnak, vagyis Gyerekjátékok utcájának hívják. Just for fun. És az aszfalton nemhogy kátyúk, még repedések sincsenek. 

FOTÓK: Bakó Bea / Azonnali

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek