Kikértem az adataimat, és egy kamupárthoz se jutott el az aláírásom

Szerző: Bukovics Martin
2018.03.12. 19:47

Minden olyan pártnak aláírtam Józsefvárosban az aláírásgyűjtés két hetében, aki valahol szembejött velem. A célom ezzel az volt, hogy a gyűjtés végeztével utánajárjak, továbbpasszolta-e bárki az adataimat. Nem tette senki. Sem a Momentum, sem az LMP, sem a Kutyapárt. Más pártot nem láttam standolni.

Kikértem az adataimat, és egy kamupárthoz se jutott el az aláírásom

Az Azonnalin múltkor megírtuk, hogyan tudja bárki kikérni az illetékes választási bizottságtól, hogy mégis melyik helyi képviselőjelöltnek írt alá. Azóta G. Szabó Dániel, a Nemzeti Választási Bizottság momentumos delegáltja, a párt jogi igazgatója megosztott velünk egy tippet, amely a tértivevényes levélnél jóval egyszerűbb megoldást kínál arra, hogy tudjuk, mi történt az aláírásunkkal, személyi számunkkal, édesanyánk nevével és lakcímünkkel.

Ehhez azonban kell egy meglévő ügyfélkapus regisztráció. Sok másra is jó az még.

Ha ez megvan, fogjuk és kitöltjük a TASZ által írt mintalevelet, PDF-formátumban elmentjük, majd ügyfélkapunk keresztül hitelesítjük. Itt. Igen, ilyet tényleg lehet, 2018 van. Ha a hitelesítés megtörtént, a hitelesített dokumentumot letöltjük, és elküldjük e-mailben az illetékes választási irodának egy udvarias kísérőlevélhez csatolva.

G. Szabó Dániel ezen felül javasolja, hogy biztos, ami biztos alapon, ezt a német nyelvtannal megírt magyar nyelvű szöveget még írjuk bele az e-mail végére, hogy a választási irodánál tudják, miért is kell foglalkozniuk az e-mail csatolmányával:

„Ez a dokumentum az azonosításra visszavezetett dokumentum-hitelesítés (AVDH) szolgáltatás segítségével aláírt teljes bizonyító erejű magánokirat a polgári perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény 325. § (1) g) pontja, valamint az elektronikus ügyintézés részletszabályairól szóló 451/2016. (XII. 19.) Kormányrendelet 112. § (1) bekezdése szerint. A dokumentum írásbelinek minősül, mert - a Kormányrendelet 12. § (2) és 112. § (1) és (2) a) pontja szerint - megfelel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:7. § (3) bekezdésben foglalt követelményeknek.”

Nem kell tehát két tanú, nem kell tértivevény, a hitelesített PDF ugyanúgy bizonyító erejű magánokirat, mint offline társa. Nekem a negyedik munkanapon már válaszolt is a választási iroda.

Nekem működött, neked is fog.

Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek