+++ Eltűntünk a facebookon? Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig tudj arról, amiről írunk! +++
2018. március 6. kedd, 21:35
A választáson induló kamupártok idén is megmozgatják Magyarországot. Akadt család, ahol apa, anya és a gyerek mind képviselőjelölt, ráadásul mindegyik más kamupárt színeiben. Nem riadtak vissza adatbázisok, másolt ívek használatától sem: volt, ahol az adatvédelmi biztos adatait is ráhamisították egy ívre. De van ellenszer, mutatjuk, mi a teendő.

 

A Momentum kedd este felhívást tett közzé a Facebookon, amelyben arra kérik a választókat: leplezzék le közösen a kamupártokat. 3 781 jelölt neve szerepel a Nemzeti Választási Iroda honlapján, ez több mint 30 jelölt választókerületenként. Több száz kamupárt több ezer kamujelöltje gyűjtött össze több mint 500 aláírást választókerületenként, hogy aztán milliárdokat nyúljanak le, írja közleményében a párt, amely kilenc egyéni választókörzetet leszámítva mindenhol jelöltet tudott állítani.

 

A Momentum az Azonnalinak küldött közleményében hangsúlyozza: a kamupártok nem riadtak vissza adatbázisok, másolt ívek használatától. Ezek a pártok nyugodt szívvel használták fel mindannyiunk adatait arra, hogy növeljék ajánlásaik számát és jelölteket, illetve országos listát állíthassanak, írják. Csak ma három erős sztori is napvilágot látott: először egy olyan hódmezővásárhelyi családról, ahol az apuka, az anyuka és a gyerek három elvileg különböző párt képviselőjelöltje.

 

Bizony, Szimandlné Nagy Ibolya az Összefogás Pártot erősíti, Szimandl János a Családok Pártja jelöltje, Szimandl Tamás pedig a Medete becenévre hallgató Magyarországon Élő Dolgozó és Tanuló Emberek Pártja (:DDDDD) színeiben méretteti meg magát. A második sztori Kassai Dániel LMP-s jelölté, aki 8 db kamupárt ívén találkozott saját nevével, miközben egyiknek se írt alá. Az LMP-s emiatt feljelentést is tett.

 

A harmadik történet mindent visz: az Alfahír jobbikos forrásai szerint az egyik kamupártnak pont annak a Péterfalvi Attilának a nevét, személyi adatait és aláírását sikerült ráhamisítania az ajánlólapra, aki amúgy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke. Az adatvédelmi biztos az Alfahírnek azt mondta, soha nem adta aláírását a Hajrá Magyarország Pártnak. Ezen alakulat ívein megtalálható volt a lap szerint Szalma Botond volt budapesti KDNP-elnök is a maga adataival, holott ő sem írt alá nekik soha.

 

Egyetlen módszer van arra, hogy a kamupártok csalásaira, az ívmásolgatásra fényt derítsünk.

 

A választóknak magunknak kell kikérni, hogy a nevünk melyik pártok ajánlásai közt szerepelnek. Így kiderül, hogy szerepel-e a nevünk olyan párt ajánlásai közt, akiknek valójában nem is írtunk alá semmit. Az alábbi mintalevél kitöltésével bárki kikérheti, hogy neve mely pártok ajánlásai között szerepel. További részletek és teendők a TASZ honlapján.

 

Hírszolgáltatás

Az LMP-s képviselő az Azonnalinak elmondta: személyes kapcsolatok kötik ahhoz az országhoz, amelynek válogatottjának szurkol.

Régi-új kezdőlapotoknak
lett egy főmunkatársa.

Magyarország kormányzójának alakja a mai napig emlékezetpolitikai viták tárgya. Ajánlunk egy dokut róla.

Ellenfele, Mesterházy Attila már gratulált neki. És jelezte, ő is ott lesz a csatasorban.

A hét kérdése
Azért ide elnéznénk

Ellenzék.exe has stopped working! Június 19-én újraindítják! -sák!

Az ország első számú pékjeinek kenyerei vs. a világ első számú olívaolaja június 23-án.

A hír igaz: a Wichmann kocsma június végén bezár. Június 27-én búcsúznak törzsvendégei.

Kiváló koncert június 28-án a Lumenben.

Kibékülés-történetek a pannonhalmi apátság múltjából. Ősz végéig a főmonostorban.

Ezt is szerettétek

A főszereplő ezúttal Németország és az Európai Unió. Merkelék berágtak.

Az új római kormány esély arra, hogy az európai egység több legyen, mint Hitler álma: az Európa feletti német hegemónia.

Mi köze a nyelvtörvénynek az ukrán-orosz konfliktushoz? Az Azonnali Kijevből jelentkezik.

A magyar társadalomra a politikától elforduló, rezignált passzivitás a jellemző.

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás