+++ Eltűntünk a facebookon? Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig tudj arról, amiről írunk! +++
2018. március 6. kedd, 21:35
A választáson induló kamupártok idén is megmozgatják Magyarországot. Akadt család, ahol apa, anya és a gyerek mind képviselőjelölt, ráadásul mindegyik más kamupárt színeiben. Nem riadtak vissza adatbázisok, másolt ívek használatától sem: volt, ahol az adatvédelmi biztos adatait is ráhamisították egy ívre. De van ellenszer, mutatjuk, mi a teendő.

 

A Momentum kedd este felhívást tett közzé a Facebookon, amelyben arra kérik a választókat: leplezzék le közösen a kamupártokat. 3 781 jelölt neve szerepel a Nemzeti Választási Iroda honlapján, ez több mint 30 jelölt választókerületenként. Több száz kamupárt több ezer kamujelöltje gyűjtött össze több mint 500 aláírást választókerületenként, hogy aztán milliárdokat nyúljanak le, írja közleményében a párt, amely kilenc egyéni választókörzetet leszámítva mindenhol jelöltet tudott állítani.

 

A Momentum az Azonnalinak küldött közleményében hangsúlyozza: a kamupártok nem riadtak vissza adatbázisok, másolt ívek használatától. Ezek a pártok nyugodt szívvel használták fel mindannyiunk adatait arra, hogy növeljék ajánlásaik számát és jelölteket, illetve országos listát állíthassanak, írják. Csak ma három erős sztori is napvilágot látott: először egy olyan hódmezővásárhelyi családról, ahol az apuka, az anyuka és a gyerek három elvileg különböző párt képviselőjelöltje.

 

Bizony, Szimandlné Nagy Ibolya az Összefogás Pártot erősíti, Szimandl János a Családok Pártja jelöltje, Szimandl Tamás pedig a Medete becenévre hallgató Magyarországon Élő Dolgozó és Tanuló Emberek Pártja (:DDDDD) színeiben méretteti meg magát. A második sztori Kassai Dániel LMP-s jelölté, aki 8 db kamupárt ívén találkozott saját nevével, miközben egyiknek se írt alá. Az LMP-s emiatt feljelentést is tett.

 

A harmadik történet mindent visz: az Alfahír jobbikos forrásai szerint az egyik kamupártnak pont annak a Péterfalvi Attilának a nevét, személyi adatait és aláírását sikerült ráhamisítania az ajánlólapra, aki amúgy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke. Az adatvédelmi biztos az Alfahírnek azt mondta, soha nem adta aláírását a Hajrá Magyarország Pártnak. Ezen alakulat ívein megtalálható volt a lap szerint Szalma Botond volt budapesti KDNP-elnök is a maga adataival, holott ő sem írt alá nekik soha.

 

Egyetlen módszer van arra, hogy a kamupártok csalásaira, az ívmásolgatásra fényt derítsünk.

 

A választóknak magunknak kell kikérni, hogy a nevünk melyik pártok ajánlásai közt szerepelnek. Így kiderül, hogy szerepel-e a nevünk olyan párt ajánlásai közt, akiknek valójában nem is írtunk alá semmit. Az alábbi mintalevél kitöltésével bárki kikérheti, hogy neve mely pártok ajánlásai között szerepel. További részletek és teendők a TASZ honlapján.

 

Hírszolgáltatás

Lukácsi Katalin, Bod Péter Ákos, Jeszenszky Géza és Márki-Zay Péter videóban üzen.

Mivel a pártok képtelenek voltak rá, civilek veszik kezükbe a kormányváltás ügyét.

Egy orosz nevű személy kereste meg őket kamu kérésekkel. A szervezet közzéteszi a titokban készült hangfelvételeiket.

Hibátlan klippel mozgósítja a választáson való részvételre nézőit a Comedy Central.

A hét kérdése

A választási koordinációra előre ivott Gyurcsány, másokat meg sem kínált – panaszkodtak az LMP-sek. Ti mit innátok Ferivel?

Azért ide elnéznénk

Lesz drága palackos víz és a budapesti csapvíz is. Vakon! Március 22-én a Lumenben.

Március 23-án este ez lesz a legmenőbb hely Budapesten. Simán lehet, utána is.

Március 23-ig kell várni erre.

Március 24-én 14 órától a parlamentnél.

Március 24-én a Pláne borbár tulajdonosa mutatja be a legjobb badacsonyi borokat.

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás