+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. március 6. kedd, 21:35
A választáson induló kamupártok idén is megmozgatják Magyarországot. Akadt család, ahol apa, anya és a gyerek mind képviselőjelölt, ráadásul mindegyik más kamupárt színeiben. Nem riadtak vissza adatbázisok, másolt ívek használatától sem: volt, ahol az adatvédelmi biztos adatait is ráhamisították egy ívre. De van ellenszer, mutatjuk, mi a teendő.

 

A Momentum kedd este felhívást tett közzé a Facebookon, amelyben arra kérik a választókat: leplezzék le közösen a kamupártokat. 3 781 jelölt neve szerepel a Nemzeti Választási Iroda honlapján, ez több mint 30 jelölt választókerületenként. Több száz kamupárt több ezer kamujelöltje gyűjtött össze több mint 500 aláírást választókerületenként, hogy aztán milliárdokat nyúljanak le, írja közleményében a párt, amely kilenc egyéni választókörzetet leszámítva mindenhol jelöltet tudott állítani.

 

A Momentum az Azonnalinak küldött közleményében hangsúlyozza: a kamupártok nem riadtak vissza adatbázisok, másolt ívek használatától. Ezek a pártok nyugodt szívvel használták fel mindannyiunk adatait arra, hogy növeljék ajánlásaik számát és jelölteket, illetve országos listát állíthassanak, írják. Csak ma három erős sztori is napvilágot látott: először egy olyan hódmezővásárhelyi családról, ahol az apuka, az anyuka és a gyerek három elvileg különböző párt képviselőjelöltje.

 

Bizony, Szimandlné Nagy Ibolya az Összefogás Pártot erősíti, Szimandl János a Családok Pártja jelöltje, Szimandl Tamás pedig a Medete becenévre hallgató Magyarországon Élő Dolgozó és Tanuló Emberek Pártja (:DDDDD) színeiben méretteti meg magát. A második sztori Kassai Dániel LMP-s jelölté, aki 8 db kamupárt ívén találkozott saját nevével, miközben egyiknek se írt alá. Az LMP-s emiatt feljelentést is tett.

 

A harmadik történet mindent visz: az Alfahír jobbikos forrásai szerint az egyik kamupártnak pont annak a Péterfalvi Attilának a nevét, személyi adatait és aláírását sikerült ráhamisítania az ajánlólapra, aki amúgy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke. Az adatvédelmi biztos az Alfahírnek azt mondta, soha nem adta aláírását a Hajrá Magyarország Pártnak. Ezen alakulat ívein megtalálható volt a lap szerint Szalma Botond volt budapesti KDNP-elnök is a maga adataival, holott ő sem írt alá nekik soha.

 

Egyetlen módszer van arra, hogy a kamupártok csalásaira, az ívmásolgatásra fényt derítsünk.

 

A választóknak magunknak kell kikérni, hogy a nevünk melyik pártok ajánlásai közt szerepelnek. Így kiderül, hogy szerepel-e a nevünk olyan párt ajánlásai közt, akiknek valójában nem is írtunk alá semmit. Az alábbi mintalevél kitöltésével bárki kikérheti, hogy neve mely pártok ajánlásai között szerepel. További részletek és teendők a TASZ honlapján.

 

Hírszolgáltatás

Útmutatót írt a Momentum Ungár Péternek, hogyan szálljon ki az összelőrinceződött BIF-ből. Szerintetek mit csináljon Ungár?

Míg mindenki az Iszlám Államra figyelt a világban, a sunyi Al-Kaida ismét megerősödött.

Előkerült a Kuciak-gyilkosság lehetséges szemtanúja, aki azt állítja, fogalma sem volt arról, hogy kicsoda a meggyilkolt szlovák tényfeltáró újságíró.

A Gyilkos-tónál nagy pelyhekben esik, a Transzfogarason pedig már 10 centiméteres hóréteget kellett eltakarítani.

A hét kérdése

Maroš Šefčovič szlovák EU-biztos az európai szocialisták csúcsjelöltje akar lenni. De mi lenne, ha 2019-től egy szlovák vezetné az EU-t? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

100 éves Észtország, ennek apropóján nyolc észt és 6 magyar művész reflektál a balti és a pannon jelenre.

Hörgés, halál és hasonlók a Dürerben amerikai, olasz és magyar részvétellel, szeptember 26-án.

A folk metálé lesz a főszerep szeptember 28-án a Barba Negrában: az orosz Arkona és a magyar Dalriada lép színpadra.

Az ellenzékiség három arca, illetve a zene és a politikai vezetés kapcsolata is szóba fog kerülni szeptember 28-án.

Hivatalos előzményregényt kapott Bram Stoker Drakulája! Bemutató szeptember 29-én.

Ezt is szerettétek

Deutsch Tamás az Azonnalinak mindent megmagyaráz!

Eddig fel sem tűnt, de most már mindenhol ezt fogod látni!

Esély a helyzet tisztázására? Nagy katyvasz? Ideológiailag motivált vádak? EP-képviselők a Sargentini-jelentésről.

Mi lenne, ha megtámadnának minket nyugatról? Az Azonnali játékelméleti kalandozása.

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás