+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. március 6. kedd, 21:35
A választáson induló kamupártok idén is megmozgatják Magyarországot. Akadt család, ahol apa, anya és a gyerek mind képviselőjelölt, ráadásul mindegyik más kamupárt színeiben. Nem riadtak vissza adatbázisok, másolt ívek használatától sem: volt, ahol az adatvédelmi biztos adatait is ráhamisították egy ívre. De van ellenszer, mutatjuk, mi a teendő.

 

A Momentum kedd este felhívást tett közzé a Facebookon, amelyben arra kérik a választókat: leplezzék le közösen a kamupártokat. 3 781 jelölt neve szerepel a Nemzeti Választási Iroda honlapján, ez több mint 30 jelölt választókerületenként. Több száz kamupárt több ezer kamujelöltje gyűjtött össze több mint 500 aláírást választókerületenként, hogy aztán milliárdokat nyúljanak le, írja közleményében a párt, amely kilenc egyéni választókörzetet leszámítva mindenhol jelöltet tudott állítani.

 

A Momentum az Azonnalinak küldött közleményében hangsúlyozza: a kamupártok nem riadtak vissza adatbázisok, másolt ívek használatától. Ezek a pártok nyugodt szívvel használták fel mindannyiunk adatait arra, hogy növeljék ajánlásaik számát és jelölteket, illetve országos listát állíthassanak, írják. Csak ma három erős sztori is napvilágot látott: először egy olyan hódmezővásárhelyi családról, ahol az apuka, az anyuka és a gyerek három elvileg különböző párt képviselőjelöltje.

 

Bizony, Szimandlné Nagy Ibolya az Összefogás Pártot erősíti, Szimandl János a Családok Pártja jelöltje, Szimandl Tamás pedig a Medete becenévre hallgató Magyarországon Élő Dolgozó és Tanuló Emberek Pártja (:DDDDD) színeiben méretteti meg magát. A második sztori Kassai Dániel LMP-s jelölté, aki 8 db kamupárt ívén találkozott saját nevével, miközben egyiknek se írt alá. Az LMP-s emiatt feljelentést is tett.

 

A harmadik történet mindent visz: az Alfahír jobbikos forrásai szerint az egyik kamupártnak pont annak a Péterfalvi Attilának a nevét, személyi adatait és aláírását sikerült ráhamisítania az ajánlólapra, aki amúgy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke. Az adatvédelmi biztos az Alfahírnek azt mondta, soha nem adta aláírását a Hajrá Magyarország Pártnak. Ezen alakulat ívein megtalálható volt a lap szerint Szalma Botond volt budapesti KDNP-elnök is a maga adataival, holott ő sem írt alá nekik soha.

 

Egyetlen módszer van arra, hogy a kamupártok csalásaira, az ívmásolgatásra fényt derítsünk.

 

A választóknak magunknak kell kikérni, hogy a nevünk melyik pártok ajánlásai közt szerepelnek. Így kiderül, hogy szerepel-e a nevünk olyan párt ajánlásai közt, akiknek valójában nem is írtunk alá semmit. Az alábbi mintalevél kitöltésével bárki kikérheti, hogy neve mely pártok ajánlásai között szerepel. További részletek és teendők a TASZ honlapján.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Quim Torra nagyot meccsezett a hatóságokkal, de akár a hivatalába is kerülhet.

Alexis Cíprasz szerint katasztrófa lenne, ha az „ultajobbos” Manfred Weber lenne az EB új elnöke

Aki meg kommunista jelképeket használ, az maximum 3 évet kapna. De lenne kibúvó is: csak fel kell dobni a többi komcsit, s te megúszod.

Az Erdélyi Magyar Néppártot a Fidesz hozta létre, csak aztán bukott a projekt. Most meg lett egy elnökük, akinek legnagyobb politikai teljesítménye, hogy le akarta köpni Demszkyt.

Talán kevesen tudják itthon, de Lengyelország a fantasztikus irodalom terén is legalábbis középhatalom. Mit olvassunk a lengyel sci-fi és fantasy világából? Segítünk.

A hét kérdése

A miniszterelnök beígérte a térség újjászületését, de mi elképzelni sem tudjuk, mire gondolhatott. Szerintetek?

Azért ide elnéznénk

Az interaktív kiállítás Da Vinci halálának 500. évfordulóján érkezik, március 16-tól látogatható az Élményüzemben.

Előadás a szovjetek innovatív megoldásairól Budapesten március 22-én.

Na jó, ennél valamivel fancy-bb névvel fut a kolozsvári, március 29-31. közötti kóstoló.

Művészeti est március 30-án több, mint százötven slammer, költő és zenész társaságában. Helyszín: Négyszoba Galéria.

A branding hatásait járják körül magyar alkotók Pozsony egyik legmenőbb kiállítóterében, a Kunsthalléban, április 14-ig!

Ezt is szerettétek

A volt bécsi nagykövet, Szalay-Bobrovniczky Vince az Azonnalira kommentelt!

A termékenységi ráta növelése, a bevándorlás megállítása és Európa felébresztése: nem csak a magyar kormány programját jellemzik ezek a szlogenek.

A strasbourgi Európai Parlament képviselői bárjában értük el Alessandra Mussolinit, aki Berlusconi Forza Italiája színeiben ül az EP-ben.

Először az európai zöldpolitikában válhatna természetessé Európa újraegyesítése és az európai politika dekolonizálása.

Twitter megosztás Google+ megosztás