+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. március 6. kedd, 21:35
A választáson induló kamupártok idén is megmozgatják Magyarországot. Akadt család, ahol apa, anya és a gyerek mind képviselőjelölt, ráadásul mindegyik más kamupárt színeiben. Nem riadtak vissza adatbázisok, másolt ívek használatától sem: volt, ahol az adatvédelmi biztos adatait is ráhamisították egy ívre. De van ellenszer, mutatjuk, mi a teendő.

 

A Momentum kedd este felhívást tett közzé a Facebookon, amelyben arra kérik a választókat: leplezzék le közösen a kamupártokat. 3 781 jelölt neve szerepel a Nemzeti Választási Iroda honlapján, ez több mint 30 jelölt választókerületenként. Több száz kamupárt több ezer kamujelöltje gyűjtött össze több mint 500 aláírást választókerületenként, hogy aztán milliárdokat nyúljanak le, írja közleményében a párt, amely kilenc egyéni választókörzetet leszámítva mindenhol jelöltet tudott állítani.

 

A Momentum az Azonnalinak küldött közleményében hangsúlyozza: a kamupártok nem riadtak vissza adatbázisok, másolt ívek használatától. Ezek a pártok nyugodt szívvel használták fel mindannyiunk adatait arra, hogy növeljék ajánlásaik számát és jelölteket, illetve országos listát állíthassanak, írják. Csak ma három erős sztori is napvilágot látott: először egy olyan hódmezővásárhelyi családról, ahol az apuka, az anyuka és a gyerek három elvileg különböző párt képviselőjelöltje.

 

Bizony, Szimandlné Nagy Ibolya az Összefogás Pártot erősíti, Szimandl János a Családok Pártja jelöltje, Szimandl Tamás pedig a Medete becenévre hallgató Magyarországon Élő Dolgozó és Tanuló Emberek Pártja (:DDDDD) színeiben méretteti meg magát. A második sztori Kassai Dániel LMP-s jelölté, aki 8 db kamupárt ívén találkozott saját nevével, miközben egyiknek se írt alá. Az LMP-s emiatt feljelentést is tett.

 

A harmadik történet mindent visz: az Alfahír jobbikos forrásai szerint az egyik kamupártnak pont annak a Péterfalvi Attilának a nevét, személyi adatait és aláírását sikerült ráhamisítania az ajánlólapra, aki amúgy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke. Az adatvédelmi biztos az Alfahírnek azt mondta, soha nem adta aláírását a Hajrá Magyarország Pártnak. Ezen alakulat ívein megtalálható volt a lap szerint Szalma Botond volt budapesti KDNP-elnök is a maga adataival, holott ő sem írt alá nekik soha.

 

Egyetlen módszer van arra, hogy a kamupártok csalásaira, az ívmásolgatásra fényt derítsünk.

 

A választóknak magunknak kell kikérni, hogy a nevünk melyik pártok ajánlásai közt szerepelnek. Így kiderül, hogy szerepel-e a nevünk olyan párt ajánlásai közt, akiknek valójában nem is írtunk alá semmit. Az alábbi mintalevél kitöltésével bárki kikérheti, hogy neve mely pártok ajánlásai között szerepel. További részletek és teendők a TASZ honlapján.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Magabiztosan nyerte meg az ellene indított bizalmatlansági szavazást Theresa May brit miniszterelnök, az ellene szervezkedő Jacob Rees-Mogg nem lehet boldog.

Lev Ponomjarov 77 éves emberi jogi aktivista emiatt nem tudott elmenni barátja temetésére.

Az automatákba bedobott palackok a tömegközlekedésre használható univerzális kártya egyenlegét gyarapítják.

A Momentum szerint jó, hogy Zaránd Péter kilépett tőlük, így ugyanis tisztázódott, ki mellett áll pártjuk egyik alapítója.

Miközben a szociáldemokrata ellenzék folyamatosan gyengül, a horvát balliberális pártok egyre jobban összeállnak.

A hét kérdése

Tüntetés, parlamenti obstrukció, füttykoncert, kivonulás: ez már mind megvolt, itt az ideje a csínytevésnek! De hogyan?

Azért ide elnéznénk

A budapesti Bem moziban látható az épp 30 éves klasszikus.

Sorrentino két korábbi klasszikusa mellett premier előtt megnézheted a Berlusconi-filmet is. Dec.14-16.

December 17-én a főszerepben: Ady karácsonyi versei és Kosztolányi eddig nem
ismert szövegei.

Kömlődi Ferenc és Tamás Veronika vezet be a látszat-ellentétek világába december 19-én a Múzeum körúton!

A híres osztrák zeneszerző Holdbéli világ című vígoperáját hallhatják a nézők december 20-án a Festetics Palotában.

Ezt is szerettétek

A szélsőjobboldali befolyás azonban töretlen a párton belül.

A zöldpolitikus Karácsony Gergely miért épp az olcsóbb autózásért tüntetők mellett állt ki a sárga mellénnyel?

Nem az a kérdés, hogy jöjjön-e a vasút privatizációja, hanem az, hogy mikor.

Twitter megosztás Google+ megosztás