Előre betámadta magát az Együtt jelöltje egy kamu lejáratószórólapon

Szerző: Bukovics Martin
2018.02.23. 12:54

Csak most kezdődött a kampány, és már el is kezdődött a nagybani lejáratás! De nem Mosonmagyaróváron: az Együtt helyi jelöltje törpepártozós-bajnaizós-gyurcsányozós lejáratószórólapnak álcázza saját bemutatkozását. Ráadásul még abból is előnyt próbál kovácsolni, hogy semmi köze a szigetközi városhoz.

Előre betámadta magát az Együtt jelöltje egy kamu lejáratószórólapon

Igencsak kreatív marketingtrükk fogadta postaládáikban az ebédszünetre hazatérő mosonmagyaróváriakat pénteken. Kicsoda Deschelák Károly? – kérdezi tőlük egy szórólap. És tényleg, vajon kicsoda Deschelák Károly, kérdezhetik, ez a Szigetközben legalább annyira releváns kérdés, mint hogy hova tűnt Damon Hill. 

Az első blikkre lejáratószórólapnak tűnő reklámanyag persze egyáltalán nem az, ami. Ehhez azonban el kell olvasni nemcsak a gyurcsányozós-bajnaizós kérdéseket, hanem az azokra adott válaszokat is. Az Együtt politikusa ugyanis büszkén, kerek-perec bevallja, hogy semmi köze Mosonmagyaróvárhoz vagy a Szigetközhöz.

És mindezt még az előnyére is próbálja fordítani!

Deschelák 2014-ben még az LMP újbudai önkormányzati képviselőjelöltje volt: a Google képkeresője több fotót is megjelenít, amelyen a most Mosonmagyaróváron és a Szigetközben induló politikus a zöldpártnak kampányol. Sőt, Descheláknak blogja is volt, amelyen olyan rendezvényeket hirdet a mai napig, amelyeken Jávor Benedekkel, Szabó Tímeával és Schiffer Andrással találkozhattak a választók. Ez azért vicces, mert jelzi, hogy Deschelákkal ismét van egy közös pontja mindegyikőjüknek: hogy az LMP-ben ma már semmi szerepük nincs.

A mosonmagyaróvári választókörzetben borítékolhatóan sima fideszes győzelem lesz: a szigetköziek képviseletéért 2014-hez hasonlóan idén is Nagy István, a város korábbi polgármestere (akkori kampányvideója minimum tananyag kellene, legyen), a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára indul a kormánypártok színeiben. Az LMP Goda Bálint közgazdászt, az MSZP Bogyai Zsolt munkásembert, a Jobbik pedig Jávor Miklós történészt indítja a nyugati határszélen.

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek