A katalán exelnökön röhögnek az andalúziai karneválozók

2018.02.13. 10:26

Cadizban, az Atlanti-óceán partján fekvő andalúziai kikötővárosban legalább olyan komolyan veszik a farsangot, mint Velencében, Düsseldorfban vagy Mohácson. Míg a németek Merkelen és az Európai Központi Bank vezetőjén, Mario Draghin nevetnek, a spanyolok fogták magukat és beöltöztek a katalán exelnöknek, Carles Puidgemontnak. Az Azonnali a hétfői felvonulásról jelentkezik.

A katalán exelnökön röhögnek az andalúziai karneválozók

Cadiz nagyjából Győr méretű város: 130 ezer lakosa van. A belvárosa egy földnyelv csúcsán fekszik, a földnyelv a város és a szárazföld között helyenként annyira keskeny, hogy csak egy négysávos út és egy vasútvonal fért el rajta. A felfedezések korában fontos hely volt: Kolumbusz Kristóf kétszer is innen indult el flottájával az Újvilág felé. 

Ma a térség turizmusának egyik fellegvára, belvárosa teli szűk utcákkal, foglalt parkolóhelyekkel, jobbnál jobb tapasozókkal. A környék főleg a sherryről vagy manzanilláról híres, de egy pohár Cruzcampo sör se rossz választás. A karneválon minden fogyott, leginkább a bor, palackonként. De beszéljenek inkább a fotók.

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek