Fodor Gáboron az ország szeme

Bukovics Martin

Szerző:
Bukovics Martin

2018.02.09. 21:34

Nagy nap lesz az a Magyar Liberális Párt életében, amikor végre kiderül, van-e más céljuk azon kívül, mint hogy Fodor Gábor valahogy parlamenti mandátumhoz jusson.

Nem Fodor Gábor a hét nyertese.

Először úgy volt, ő indul a pillanatnyilag a Változás Szövetségének hívott (Facebook-oldal ilyen néven egyelőre nincs, nehéz tehát komolyan vennem a nevet) MSZP-Párbeszéd-stb. színeiben Gyöngyösön, de ilyen-olyan belső szocialista mozgolódásoknak köszönhetően végül mégsem őt indítják. Aztán sokáig úgy volt, hogy 2014-hez hasonlóan idén is biztos befutó helye lesz a baloldali összefogás listáján, aztán a héten úgy alakultak a dolgok, hogy végül mégsem lesz.

Fodor Gábor tehát se közös egyéni jelölt nem lesz, se listás befutó helyet nem kap. Pártját ez annyira felbosszantotta, hogy dühükben a lehető legdurvább rendelkezésükre álló eszközhöz fordultak: kiküldtek egy sajtóközleményt. „Ha az MSZP-Párbeszéd nem hajlandó arra, hogy az általunk fontosnak tartott liberális értékrendet képviselje, a Liberálisok önállóan is elindulnak a 2018-as választásokon” – írták. Ultimátumot is adtak az MSZP-Párbeszédnek: ha a szocik hétvégi kongresszusán bemutathatják a velük való össze...

Na jó, ilyen hülyeségekkel nincs időnk foglalkozni.

A szocik végül húztak egy zseniálisat: a Magyar Nemzet értesülései szerint felajánlották a Fodor-pártnak, hogy rákerülhetnek a lista talán még befutónak számító 15. helyére. Egy feltétellel: ha a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselőjét Bősz Anettnek, nem pedig Fodor Gábornak hívják majd. A lap arról is ír, hogy Fodor erről szombat délelőtt tárgyal a Változás Szövetsége (hol a FB-oldal?) frontembereivel, Molnár Gyula MSZP-elnökkel és Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölttel.

Egy biztos: nagy nap lesz az a Magyar Liberális Párt életében, amikor végre kiderül, van-e más céljuk azon kívül, mint hogy Fodor Gábor valahogy parlamenti mandátumhoz jusson.
Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől
Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek