Senkit sem érdekelt a Momentum sajtótájékoztatója, csak az Azonnalit :(

Szerző: Kiss Brigi
2018.01.19. 15:10

Vannak dolgok, amiket nem látunk jönni. Ilyen volt, amikor egy sajtómeghívóból kiderült: a főként fiatalokból álló Momentum ifjúsági szervezetet alapít, ezt pedig hivatalosan sajtótájékoztatón jelentik be. Egy ilyen alkalmat nem lehet kihagyni, így eső ide vagy oda, elmentünk az Egyetem térre meghallgatni a pártot. Mi voltunk az egyedüli érdeklődő médium. Ha az Azonnali nem megy, sajtó nélküli sajtótájékoztatót lett volna kénytelen tartani a párt.

Senkit sem érdekelt a Momentum sajtótájékoztatója, csak az Azonnalit :(

Na de nézzük a bejelentést, amiről azóta azért már körbeküldött egy közleményt a párt, ha már a sajtótájékoztató nem mozgatta meg a médiumok érdeklődését: a Momentum tizenX néven elindítja ifiszervezetét, amelybe a 14 és 24 év közötti fiatalokat várják.

Hogy miért kell egy tényleg jelentős részben fiatalokat tömörítő pártnak egy ilyen szervezet? Cseh Katalin, a Momentum elnökségi tagja kérdésünkre úgy válaszolt: nem minden fiatal akar párttag lenni, nekik szánják ezt a szervezetet. A 24 évnél idősebb Momentum-szimpatizáns, de párttaggá válni nem akaróknak viszont marad a pártolói tagság, ők nem kapnak külön szervezetet. Az ifiszervezettel Cseh szerint azt akarják jelezni, hogy a Momentumnak különösen fontos a fiatalok ügye és képviselete.

A Momentum tizenX-et a 20 éves Nagy Károly vezeti majd, aki egy évvel ezelőtt a Fodor Gábor-féle Liberálisok fiókcsapatának, a Liberális Fiatalok Társaságának (LiFT) volt az elnökségei tagja.

Hogy miért váltott? Nagy a sajtótájékoztató után az Azonnalinak elmondta: 2016 tavaszán csatlakozott a LiFT-hez, majd néhány hónappal később a Liberálisoknak is tagja lett. Kedvelte az ottani közösséget, még Fodor Gábort is, de nem értett egyet az „összefogással”, az ezzel kapcsolatos törekvésekkel, ez taszította. Ezzel párhuzamosan a Momentum pedig elkezdte vonzani.

A NOlimpia-kampányban a LiFT is gyűjtötte az aláírásokat, ezen keresztül sok momentumossal ismerkedett meg, így miután a Liberálisok ügyvivői testülete megszavazta Botka László és programjának támogatását, úgy döntött: vált. 

Hogy egyáltalán miért lépett be a LiFT-be? Mert azt tartotta a legvonzóbb politikai ifiszervezetnek a palettán. „Naív fiatalságom egyik döntése volt, aztán megismertem a politikai életet, és rájöttem, hogy tényleg generációváltásra van szükség” – vallja a Momentum legfiatalabb képviselőjelöltje.

A sajtótájékoztatón megjelent momentumosokat arról is kérdeztük, van-e már Facebook-oldala a tizenX-nek. Majd jövő héten lesz, mondták.

Vegyék ezt exkluzív értesülésnek.

FOTÓK: Bukovics Martin, Azonnali

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek