Ujhelyi István szerint nem biztos, hogy lesz MSZP 2018 után

2018.01.13. 17:43

Nagy kérdés, hogy a tavaszi választás után is MSZP-nek fogják-e hívni az MSZP-t – mondta az Azonnalinak Ujhelyi István, aki októberben mondott le az MSZP alelnöki tisztségéről. A pártból azért nem akar kilépni, azt pedig nem árulja el: az MSZP, vagy új mozgalma, a RED listáján indul-e a 2019-es EP-választáson.

Ujhelyi István akkor mondott le az MSZP alelnöki tisztségéről, mikor Botka László visszalépett a párt miniszterelnök-jelöltségétől. Az Azonnalinak az EP-képviselő most azt mondja: nem tudott azonosulni azzal az iránnyal, amelybe a teljes magyar ellenzék az MSZP-t is beleértve elindult, ezért adta vissza az alelnökséget.

Az MSZP-ből ugyanakkor nem lép ki – pedig nemrég még saját mozgalmat is alapított Radikális Európai Demokraták (RED) néven. Ujhelyi a kisebb ellenzéki pártoknak is odaszúrva azt mondja:

a RED-et nem az áprilisi parlamenti választásokra hozta létre, hogy legyen még egy félszázalékos párt a mezőnyben.

Arra vonatkozó kérdésünkre, hogy kik a Botka által emlegetett fideszes ügynökök az MSZP-ben, Ujhelyi úgy válaszolt:

nem csak az MSZP-ben, de a teljes magyar ellenzékben ott vannak a NER-ügynökök.

Ujhelyi nem tart attól, hogy az MSZP és a Párbeszéd közös listája ne tudná megugrani a két pártból álló listák számára megkövetelt tíz százalékos parlamenti küszöböt. Azt is hangsúlyozta: ez csak egy sajtóhír, még nincs végleges döntés a közös listáról. 

Arra a kérdésünkre, hogy a 2019-es európai parlamenti választáson a RED, vagy az MSZP listáján indul-e majd, Ujhelyi István nem adott egyértelmű választ. Az MSZP korábbi alelnöke úgy fogalmazott: biztos, hogy indulni fog képviselői helyért, de hogy a tavaszi választás után hogyan fog kinézni a magyar baloldal, „az egy másik kérdés”.

És hogy lesz-e még egyáltalán MSZP a választások után? Maga a közösség biztosan létezni fog, de hogy hogy fogják hívni, az majd április után derül ki 

– mondta a szocialista politikus.

Ujhelyi a fenti videóban azt is elmondja, hogy mi Karácsony Gergely három tulajdonsága, ami alkalmassá teszi őt miniszterelnöknek, és hogy az MSZP-seken kívül másokat is beenged-e a RED-be.

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek