Eltüntette a jelöltlistáját a honlapjáról a Momentum

2018.01.10. 17:23

Nem elég, hogy a múlt héten többen kiléptek a Momentumból, most az egyéni jelöltek listája is eltűnt a párt honlapjáról. A nemrég kilépett kommunikációs igazgató, Papp Gergő Törökszentmiklóson indult volna: kérdés, hogy csak az ő távozása miatt vették-e le a teljes listát. A jelöltek között egyébként van exfideszes cigány polgármester, és korábbi jobbikos is.

A Momentum október végén mutatta be az egyéni jelöltjeit: az elnökségi tagok Budapesten indulnak, vidéken viszont akadt egy-két érdekes jelölt. Például Lakatos Béla, a Komárom-Esztergom megyei Ács polgármestere, aki 2015-ben lépett ki a Fideszből annak cigány- és menekültellenes politikája miatt. Pécsen pedig azt a Körömi Attilát indítja a Momentum, aki 1998-tól 2006-ig a körzet országgyűlési képviselője volt. Kezdetben a Fidesz színeiben, majd 2004-ben a Jobbikba igazolt, de ott se maradt sokáig.

A Momentum honlapjáról most eltűnt a jelöltlista.

Valószínűleg nem függetlenül attól, hogy a múlt héten többen kiléptek a pártból, köztük Papp Gergő kommunikációs igazgató, aki Törökszentmiklóson indult volna egyéniben.

Annyi biztos, hogy a VIII. kerületben a helyzet változatlan: Facebook-bejegyzései alapján a több politizáló nőért síkra szálló elnökségi tag Cseh Katalin már nagyban kampányol a körzetben. 

Az ügyben megkerestük a Momentum Mozgalom sajtósait is. Megkérdeztük, hogy Papp Gergőn kívül más egyéni jelöltek is kiestek-e, és hogy a helyükre keresnek-e új jelölteket a hétvégi küldöttgyűlésen, vagy esetleg ezekben a kerületekben mégis koordinálnak más pártokkal.

Azt a választ kaptuk, hogy informatikai hiba történt frissítések miatt, és pár órán belül ismét élni fog az oldal. Állítják: néhány név cseréje nem okozza a teljes oldal leállítását, ezzel ugyanakkor elismerték, hogy nem Papp Gergő az egyetlen, aki lekerült a jelöltlistáról. Részletek újabb cikkünkben.

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek