+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Kiss Brigi
2017. december 14. csütörtök, 18:31
Tízezer ember is dolgozik majd Paks 2 építésén: ez felvet biztonsági, közrendészeti kérdéseket is, ezért oroszul kell tanulniuk a rendőröknek, de a kormány szerint közben nem jelentenek veszélyt az érkező dolgozók. Ezt a logikai bukfences választ adta az Azonnalinak Lázár János, akitől a kormányinfón megkérdeztük azt is, hogy ő örülne-e az MSZP kiesésének a parlamentből, és hogy mit tesz Orbán Viktor karácsonyfája alá.

 

A paksi atomerőmű bővítése miatt ideérkező oroszok ezrei miatt a helyi rendőrök oroszul tanulnak. Ennek kapcsán megkérdeztük Lázár Jánost a csütörtöki kormányinfón, hogy ő is tanul-e oroszul, de mint kiderült, nem. 

 

„Tanultam, amikor kötelező volt. Semmit nem tudok”

 

– tette hozzá.

 

A paksi rendőrkapitány beszélt arról is, hogy létszámbővítésre lesz szükség a rendőrségnél, ha több lenne a gond. A közterületen elkövetett közlekedési szabálysértések és a garázdaság gyakoribb előfordulásával számolnak elsősorban a város déli részén, de persze remélik, hogy mégsem lesz gond. Mi azért megkérdeztük a miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy miért engednek be az országba potenciálisan veszélyes idegeneket?

 

A tárcavezető szerint azok, akik a Paks 2 projekten dolgozni fognak, nem veszélyt jelentenek az ország számára, hanem egy építkezés munkavállalói lesznek. Elmondta azt is, hogy az építkezés csúcsidőszakában, ami 3-4 év múlva jön el, tízezer ember fog dolgozni a projekten, ami érinteni fogja nem csak Paksot, de a Duna túloldalán Kalocsát és környékét is. Mint kifejtette, egy ekkora beruházás számos haszonnal jár a városnak, de nyilván felmerülnek közlekedésbiztonsági kérdések a beruházás logisztikája, illetve tízezer ember mozgatása kapcsán. 

 

De 10 ezer ember beilleszkedése felvet biztonsági, közrendészeti kérdéseket is, ezért ő is azt gondolja, hogy a rendőrség megerősítése kiemelten fontos ezen a környéken. 

 

 

Lázár a Jobbikkal és az MSZP-vel is kijön Hódmezővásárhelyen

 

Örülne-e, ha az MSZP kiesne a parlamentből? – kérdeztük Lázárt annak kapcsán, hogy Kövér László egy lakossági fórumon arról beszélt, hogy ő nem örülne ennek. A miniszter azt mondta: 

 

„Ezt bízzuk a választókra. Tiszteletben tartom az elnök úr véleményét, de én ezt a választókra bízom. Ha a választók elég bölcsek, akkor jó döntést fognak hozni.”

 

Hogy mi a jó döntés, arra a kérdésre újfent annyit válaszolt, hogy bízik a választók döntésében. Ugyanezt a választ adta arra a kérdésre is, hogy a többi ellenzéki párt rosszabb-e, mint a szocialisták – erről szintén Kövér beszélt nemrég. Lázár annyit azért megjegyzett:

 

„Hódmezővásárhelyen a jobbikosokkal és az MSZP-sekkel is szót tudok érteni.”

 

A többi pártra vonatkozó felvetésünkre Lázár csak annyit mondott: 

 

„Azok nincsenek.”

 

Küld üdvözletet karácsonyra Orbánnak

 

A közelgő ünnepekre tekintettel megkérdeztük Lázár Jánost arról is, hogy mit tesz Orbán Viktor karácsonyfája alá? Mint kiderült, nem ajándékozza meg a miniszterelnököt, csak egy karácsonyi üdvözletet küld majd neki. És hogy más kormánytaggal vagy fideszes politikussal megajándékozzák-e egymást?

 

„Karácsonyi üdvözlő kártyát szoktam küldeni néhány politikustársamnak. Nem mindenkinek.”

 

Hogy kinek, azt nem árulta el, mondván „ez legyen a kettőnk dolga”.

 

Hírszolgáltatás

Útmutatót írt a Momentum Ungár Péternek, hogyan szálljon ki az összelőrinceződött BIF-ből. Szerintetek mit csináljon Ungár?

Míg mindenki az Iszlám Államra figyelt a világban, a sunyi Al-Kaida ismét megerősödött.

Előkerült a Kuciak-gyilkosság lehetséges szemtanúja, aki azt állítja, fogalma sem volt arról, hogy kicsoda a meggyilkolt szlovák tényfeltáró újságíró.

A Gyilkos-tónál nagy pelyhekben esik, a Transzfogarason pedig már 10 centiméteres hóréteget kellett eltakarítani.

A hét kérdése

Maroš Šefčovič szlovák EU-biztos az európai szocialisták csúcsjelöltje akar lenni. De mi lenne, ha 2019-től egy szlovák vezetné az EU-t? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

100 éves Észtország, ennek apropóján nyolc észt és 6 magyar művész reflektál a balti és a pannon jelenre.

Hörgés, halál és hasonlók a Dürerben amerikai, olasz és magyar részvétellel, szeptember 26-án.

A folk metálé lesz a főszerep szeptember 28-án a Barba Negrában: az orosz Arkona és a magyar Dalriada lép színpadra.

Az ellenzékiség három arca, illetve a zene és a politikai vezetés kapcsolata is szóba fog kerülni szeptember 28-án.

Hivatalos előzményregényt kapott Bram Stoker Drakulája! Bemutató szeptember 29-én.

Ezt is szerettétek

Deutsch Tamás az Azonnalinak mindent megmagyaráz!

Eddig fel sem tűnt, de most már mindenhol ezt fogod látni!

Esély a helyzet tisztázására? Nagy katyvasz? Ideológiailag motivált vádak? EP-képviselők a Sargentini-jelentésről.

Mi lenne, ha megtámadnának minket nyugatról? Az Azonnali játékelméleti kalandozása.

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás