+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Kiss Brigi
2017. december 14. csütörtök, 18:31
Tízezer ember is dolgozik majd Paks 2 építésén: ez felvet biztonsági, közrendészeti kérdéseket is, ezért oroszul kell tanulniuk a rendőröknek, de a kormány szerint közben nem jelentenek veszélyt az érkező dolgozók. Ezt a logikai bukfences választ adta az Azonnalinak Lázár János, akitől a kormányinfón megkérdeztük azt is, hogy ő örülne-e az MSZP kiesésének a parlamentből, és hogy mit tesz Orbán Viktor karácsonyfája alá.

 

A paksi atomerőmű bővítése miatt ideérkező oroszok ezrei miatt a helyi rendőrök oroszul tanulnak. Ennek kapcsán megkérdeztük Lázár Jánost a csütörtöki kormányinfón, hogy ő is tanul-e oroszul, de mint kiderült, nem. 

 

„Tanultam, amikor kötelező volt. Semmit nem tudok”

 

– tette hozzá.

 

A paksi rendőrkapitány beszélt arról is, hogy létszámbővítésre lesz szükség a rendőrségnél, ha több lenne a gond. A közterületen elkövetett közlekedési szabálysértések és a garázdaság gyakoribb előfordulásával számolnak elsősorban a város déli részén, de persze remélik, hogy mégsem lesz gond. Mi azért megkérdeztük a miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy miért engednek be az országba potenciálisan veszélyes idegeneket?

 

A tárcavezető szerint azok, akik a Paks 2 projekten dolgozni fognak, nem veszélyt jelentenek az ország számára, hanem egy építkezés munkavállalói lesznek. Elmondta azt is, hogy az építkezés csúcsidőszakában, ami 3-4 év múlva jön el, tízezer ember fog dolgozni a projekten, ami érinteni fogja nem csak Paksot, de a Duna túloldalán Kalocsát és környékét is. Mint kifejtette, egy ekkora beruházás számos haszonnal jár a városnak, de nyilván felmerülnek közlekedésbiztonsági kérdések a beruházás logisztikája, illetve tízezer ember mozgatása kapcsán. 

 

De 10 ezer ember beilleszkedése felvet biztonsági, közrendészeti kérdéseket is, ezért ő is azt gondolja, hogy a rendőrség megerősítése kiemelten fontos ezen a környéken. 

 

 

Lázár a Jobbikkal és az MSZP-vel is kijön Hódmezővásárhelyen

 

Örülne-e, ha az MSZP kiesne a parlamentből? – kérdeztük Lázárt annak kapcsán, hogy Kövér László egy lakossági fórumon arról beszélt, hogy ő nem örülne ennek. A miniszter azt mondta: 

 

„Ezt bízzuk a választókra. Tiszteletben tartom az elnök úr véleményét, de én ezt a választókra bízom. Ha a választók elég bölcsek, akkor jó döntést fognak hozni.”

 

Hogy mi a jó döntés, arra a kérdésre újfent annyit válaszolt, hogy bízik a választók döntésében. Ugyanezt a választ adta arra a kérdésre is, hogy a többi ellenzéki párt rosszabb-e, mint a szocialisták – erről szintén Kövér beszélt nemrég. Lázár annyit azért megjegyzett:

 

„Hódmezővásárhelyen a jobbikosokkal és az MSZP-sekkel is szót tudok érteni.”

 

A többi pártra vonatkozó felvetésünkre Lázár csak annyit mondott: 

 

„Azok nincsenek.”

 

Küld üdvözletet karácsonyra Orbánnak

 

A közelgő ünnepekre tekintettel megkérdeztük Lázár Jánost arról is, hogy mit tesz Orbán Viktor karácsonyfája alá? Mint kiderült, nem ajándékozza meg a miniszterelnököt, csak egy karácsonyi üdvözletet küld majd neki. És hogy más kormánytaggal vagy fideszes politikussal megajándékozzák-e egymást?

 

„Karácsonyi üdvözlő kártyát szoktam küldeni néhány politikustársamnak. Nem mindenkinek.”

 

Hogy kinek, azt nem árulta el, mondván „ez legyen a kettőnk dolga”.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Hamar összedobták a kárrendezést, de még többet ajándékozna a Momentum a rászoruló gyerekeknek.

Az 1956-os forradalom hőse, vagy alkalmatlan miniszterelnök volt Nagy Imre? A Fej vagy írás történészei válaszolnak.

Ha lehetetlen megállítani, akkor vezetnünk és irányítanunk kell – fejtette ki véleményét az orosz elnök a fiatalok körében egyre népszerűbbé váló műfajról.

Az enyhe nyár miatt több száz egyeddel nőtt az eredetileg Dél-Amerikában őshonos struccféle helyi populációja. Az általuk okozott vadkárok jelentősek.

Áll a bál az angliai Newton Aycliffe-ben, miután az egyik városvezető kijelentette, hogy a Mikulás márpedig csak férfi lehet. Szerinted milyen nemű legyen a Mikulás?

A hét kérdése

Parlamenti blokád, tüntetések, füstbomba, cetliszórás, himnusz, sorosozás: a pártok a rabszolgatörvény kapcsán kihozták egymásból a maximumot. Mire elég ez?

Azért ide elnéznénk

Sorrentino két korábbi klasszikusa mellett premier előtt megnézheted a Berlusconi-filmet is. Dec.14-16.

December 17-én a főszerepben: Ady karácsonyi versei és Kosztolányi eddig nem
ismert szövegei.

Kömlődi Ferenc és Tamás Veronika vezet be a látszat-ellentétek világába december 19-én a Múzeum körúton!

A moszkvai patriarchátus kórusa énekel december 19-én a Szent István-bazilikában.

A híres osztrák zeneszerző Holdbéli világ című vígoperáját hallhatják a nézők december 20-án a Festetics Palotában.

Ezt is szerettétek

A szélsőjobboldali befolyás azonban töretlen a párton belül.

A zöldpolitikus Karácsony Gergely miért épp az olcsóbb autózásért tüntetők mellett állt ki a sárga mellénnyel?

Nem az a kérdés, hogy jöjjön-e a vasút privatizációja, hanem az, hogy mikor.

Twitter megosztás Google+ megosztás