Szerző: Kiss Brigi & Bukovics Martin
2017. december 7. csütörtök, 15:00
Se megerősíteni, se cáfolni nem kívánta az MSZP az Azonnali értesülését, miszerint beállnak Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje mögé. A párt lapunknak egyetlen egy mondatban foglalta össze mindezt. De micsoda mondatban!

 

Az Azonnali csütörtök délelőtt megírta: információink szerint beállhat az MSZP Karácsony Gergely mögé, aki így kvázi az LMP-n túli baloldal közös miniszterelnök-jelöltje lehet. Az ügyben telefonon kerestük meg Molnár Gyulát, de nem tudtuk elérni, csak a szocialista párt sajtósát, aki azt kérte, küldjük el írásban a kérdéseinket. Ezt meg is tettük fél 11-kor.

 

Arra voltunk kíváncsiak, hogy megerősítik-e az értesülésünket; amennyiben még nincs Karácsony támogatásáról hivatalos döntés, ki fog erről határozni és mikor; illetve hogy az Együtt-Párbeszéd szövetség Együtt nevű alkotóeleme részt vesz-e az együttműködésben.

 

Hosszú várakozás után végül délután fél három előtt néhány perccel jött válasz az MSZP-től. Ennyi: 

 

„Az MSZP minden olyan demokratikus ellenzéki párttal együttműködik, amelyik 2018-ban le akarja váltani az Orbán-kormányt.”

 

Közel négy órába telt a szocialista pártnak kiszenvednie magából ezt az egy mondatot, vagyis tizenöt percenként született meg egy szó.

 

FOTÓ: MTI, Balogh Zoltán

 

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás