Az LMP indíthatja 2018-ban az MSZP-ből kilépő országgyűlési képviselőt

Szerző: Bukovics Martin
2017.11.22. 19:43

Az Azonnali információi szerint az LMP indíthatja a 2018-as választáson a szocialista pártból szerdán kilépő Horváth Imrét. A budapesti MSZP elnökét, Kunhalmi Ágnest váratlanul érte párttársa kilépése, az LMP a közleményében érdemben se nem cáfol, se nem erősít meg.

Az LMP indíthatja 2018-ban az MSZP-ből kilépő országgyűlési képviselőt

Az atv.hu írta meg szerdán, hogy kilépett az MSZP-ből, és a párttagkönyvét is visszaadta Horváth Imre szocialista parlamenti képviselő. Az atv.hu szocialista forrásai szerint minden bizonnyal az a kilépése oka, hogy az MSZP nem indítja újra Újpesten, a körzetet valószínűleg átadják a DK-s Varju Lászlónak. Tóbiás József, a szocialisták kampányfőnöke a lapnak azt mondta: Horváth marad a párt frakciójában. Úgy tudjuk, a helyben nagy beágyazottsággal rendelkező, a rendszerváltás előtt határőrként dolgozó politikus belengette, hogy ha nem indítja az MSZP, dafke elindul függetlenként.

Kunhalmi Ágnes, a szocialisták budapesti elnöke az Azonnalinak azt mondta, őt váratlanul, egy tévészereplés előtt érte a hír. A politikus lapunk kérdésére, miszerint valóban a DK-s Varju László újpesti indulása miatt húzta-e fel magát Horváth, Kunhalmi úgy fogalmazott: 

egy körzet sincs még véglegesen leosztva a Demokratikus Koalíció és az MSZP között. Ezzel szerinte Horváth Imrének is tisztában kellett lennie. Minden egyéni választókörzetben olyan jelöltet kell találnia a baloldalnak, aki azt meg tudja nyerni

– tette hozzá Kunhalmi. Az Azonnali kérdésére, miszerint lehetséges-e, hogy Horváth inkább egy jól csengő LMP-s ajánlat miatt hagyta ott a pártot, azt mondta: ezt nem hiszi, Horváth Imre rendes szociáldemokrata ember.

Az Azonnali azonban úgy értesült: az LMP indítaná Horváthot a 2018-as országgyűlési választáson.

Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja az Azonnali kérdésére válaszul eljuttatott hozzánk egy közleményt, amely tulajdonképpen semmit nem állít az ügyről, ám valamiért mégis reagált rá. 

Eszerint „Horváth Imre kilépésével az MSZP azon kevés politikusának egyikét vesztette el, aki egyéniben is képes volt megverni a Fideszt. Az LMP felkészült arra, hogy akár Újpesten, akár az országban senki ne maradjon képviselet nélkül, akik hisznek a társadalmi igazságosságban és elfogadhatatlannak tartják a Fidesz csak és kizárólag a gazdagokat támogató politikáját. Az LMP ezért továbbra is mindent megtesz azért, hogy minden egyéni körzetben a legjobb jelöltet találjuk meg, és azt javasoljuk a többi ellenzéki pártnak, hogy ők is ezt tegyék.”

Mint ismert: Horváth Imre a Kiss Péter szocialista politikus halála miatt kiírt 2014-es időközi választáson nem várt fölénnyel, 50 százalékkal nyerte meg az újpesti-angyalföldi választókörzetet.

Az LMP szóvivője, Kanász-Nagy Máté az Azonnalinak nem kívánt semmit hozzátenni Ungár közleményéhez, mint mondta, az ott leírtakhoz tartják magukat. Kanász-Nagy a 2014-es, Horváth Imre győzelmével végződött újpesti időközin egyébként szintén indult, akkor 5 százalékot hozott.

FOTÓ: Népszabadság

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek