Tarlós eltiltotta a nyilatkozatoktól a migránssegítő civilek szabad likvidálásról elmélkedő Földi Lászlót

Szerző: Kiss Brigi
2017.10.11. 13:10

Amíg tanácsadó a fővárosi önkormányzatnál, addig soha többet nem nyilatkozhat migránsügyben Földi László – mondta az Azonnali kérdésére Tarlós István főpolgármester a szerdai Budapestinfón. Földi azért került reflektorfénybe néhány napja, mert a menekülteket és migránsokat segítő civilek likvidálásáról elmélkedett.

Tarlós eltiltotta a nyilatkozatoktól a migránssegítő civilek szabad likvidálásról elmélkedő Földi Lászlót

Ahogy a kormány is rendez rendszeresen sajtótájékoztatókat Kovács Zoltán kormányszóvivő és főként Lázár János kancelláriaminiszter főszereplésével, úgy Budapest főpolgármestere, Tarlós István is szükségét érzi a sajtó rendszeres tájékoztatásának. Az Azonnali ezentúl ezekről is beszámol, ahogy teszi a kormányinfókkal is.

A szerdai Budapestinfón az Azonnali arról kérdezte Tarlós Istvánt, mi a véleménye arról, hogy nemzetbiztonsági tanácsadója, Földi László a menekülteket és migránsokat segítő civileket háborús bűnösöknek nevezte, és a szabad likvidálásukról elmélkedett az Echo TV-ben a közelmúltban, és biztosan jó ötlet-e egy olyan tanácsadót alkalmazni havi bruttó 700 ezer forintért, aki ilyeneket nyilatkozik? 

Tarlós István erre úgy reagált: nem kellemetlen számára ez a kérdés. Aztán kifejtette: van Földi Lászlónak munkaköri leírása, ez alapján neki nem a migránsokról való nyilatkozgatás a feladata és nem ezért kapja a fizetését sem. A főpolgármester azt nem akarta részletezni, hogy migránsügyben miben ad és miben nem ad igazat Földinek, azt viszont leszögezte, hogy ezeket a kijelentéseit nem a fővárosi főtanácsadói minőségében tette, hanem mint egykori biztonságpolitikai szakértő. 

„Nézze, én nem akarok soha senkit likvidálni, eddig se akartam és nem is fogok. Nem tudom, hogy ő pontosan hogy fogalmazta meg ezeket a szavait. De egy tény, hogy

Földi László, amíg itt dolgozik főtanácsadóként, addig semmilyen minőségben ilyen kérdésekben nyilatkozatokat nem tehet.

Akkor sem, ha hívják, akkor sem, ha önként akar menni” – mondta Tarlós István, majd az Azonnali visszakérdezésére megismételte: amíg Földi önkormányzati főtanácsadó, addig ezeket a véleményeit nem tárhatja a nyilvánosság elé. 

Később a Népszava újságírója is visszatért Földi László ügyére, mire Tarlóst István azt mondta: kezdi őt emlékeztetni ez az ügy Kövér László „köteles” mondataira, amit anno kiforgattak, és úgy állították be, mintha a politikus bárkit is fel akart volna akasztani. Majd neki is leszögezte: az ügy következménye, hogy ilyen ügyekben ő soha többet nem szólalhat meg, ellenkező esetben elköszönnek egymástól.

A múlt heti kormányinfón egyébként Lázár János véleményét is megkérdeztük az ügyben, és ő is elhatárolódott Földi László szavaitól.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek