+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Tokár Géza
2017. október 8. vasárnap, 20:05
Senkinek nem kívánom, hogy munkavállalóként megélje, ahogy egy nap alatt semmivé válik az a vállalat, amiben hisz, amit épít és amivel naponta azonosul.

 

2016. október 8-án jelent meg utoljára a Népszabadság.

 

Az Azonnali ennek apropóján a magyar közélet és közéleti sajtó személyiségeinek és alakítóinak véleményére kíváncsi. Hiányzik? Jó, hogy volt? Mire volt jó? Jó, hogy nincs? Mit hagyott maga után? Van-e űr a helyén? Van-e még sajtó Magyarországon? Egyáltalán: a sajtóról szól még ez az egész, vagy már valami egészen másról?

 

Tokár Géza felvidéki újságíró, politológus véleményét közöljük.

 

+++

 

Komáromban voltam gimnazista, Pozsonyba jártam egyetemre és utána is Szlovákiában ténykedtem, így gyakorlatilag semmilyen személyes kötelék nem fűzött a Népszabadsághoz – online portálként nem volt túlságosan olvasott és hírfogyasztóként a ledózerolt, majd archívumként legalább elérhetővé tett nol.hu sorsánál

 

sokkal inkább fáj, hogy az Origo politikai rovata teljesen olvashatatlanná vált.

 

A Népszabadság bezárását így már akkor is inkább csak gyakorló újságíróként tudtam értelmezni. Már ha a probléma értelmezésének számítjuk az értetlenkedést, hiszen ha a tulajdonosok fokozatosan, több lépcsőben építik le a kényelmetlenné váló lapot, akkor valószínűleg senki nem emlékezne meg az évfordulóról és valóban elhinné, hogy a felszámolásnak csak gazdasági oka volt (bár elképzelhető, hogy akkor meg a rendszerellenes harc intézményévé vált volna az újság). ​

 

Teljesen mindegy, hol állt a Népszabadság ideológiailag, több évtized alatt gyakorlatilag intézménnyé vált. Senkinek nem kívánom, hogy munkavállalóként megélje, ahogy egy nap alatt semmivé válik az a vállalat, amiben hisz, amit épít és amivel naponta azonosul. 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Megcsináljuk, drágám? Vágatlan, kordokumentum-értékű felvétel a Móricz Zsigmond körtérről!

A német óriáscég cseh érdekeltségeitől is megszabadulna az Európai Bizottság kedvéért.

Tényleg léteznek emberek, akiket az kapcsol ki, ha mindenféle gyilkosságról, halálról és egyéb istentelen dolgokról kárognak nekik.

Az eddigi adatok alapján úgy tűnik, simán meglesz a célként kitűzött ötvenezer szavazat. Kattints, és elmondjuk, hogy áll most az előválasztás!

A kínai külügy szerint az, ahogy Hongkongban bánnak a tüntetőkkel az ország belügye, nem a G20-ra való.

A hét kérdése

Kálmán Olga? Karácsony Gergely? Kerpel-Fronius Gábor? Ez a hét kérdése, szavazz!

Azért ide elnéznénk

Etűdök rókafűrészre és fröccsöntött szarkára címen fut a projekt a PIM-ben. Június 25.

Filmvetítés, majd beszélgetés a román rendszerváltás kérdéseiről június 26-án.

Pécsen amúgy is van pár elég menő épület, most pedig még fényfestéssel is felturbózzák őket. Június 27-30.

JazzTM, július 5-7. között Európa 2021-es kulturális fővárosában. Elég erős lineuppal, a közelben!

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

A Fidesz-árvák után az EP-választások eredményeit elnézve létrejött a baloldal árváinak tömege is. Ez ma az egyetlen politikai tér, ahol vákuum lett.

Jó-e, ha politizálnak a zenészek akár a számaikban, akár azokon kívül, vagy inkább idegesíti ez a hallgatóságot? Orfűi videó!

Ahogy bajor politikusból német kancellár se tudott még soha lenni, európai bizottsági elnök se lesz talán. De ez nem is lenne baj. Techet Péter véleménye!

Talán rájöttél, hogy csak akkor leszel valaha államtitkár, ha belépsz a Fideszbe vagy a KDNP-be? Az Azonnali kisokosa sokat segít, hogyan csináld!

Twitter megosztás Google+ megosztás