+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Kiss Brigi
2017. október 5. csütörtök, 18:40
Lázár János elhatárolódott Földi László menekültsegítőket háborús bűnösnek nevező nyilatkozatától az Azonnali kormányinfós kérdésére válaszolva. Megtudtuk: a miniszter a plakáttörvény körüli felhajtást túldimenzionáltnak tartja, a sajtótájékoztatóknak pedig minden percét élvezni szokta.

 

Az Indexen csütörtökön megjelent egy hosszú cikk Kovács Béláról, a kémkedéssel vádolt jobbikos EP-képviselőről. Ebben egyebek mellett szerepelt az is, hogy 2014 tavaszán magas politikai szintről utasították az Alkotmányvédelmi Hivatalt, hogy fejezzék be a titkosszolgálati nyomozást az ügyében, és adják azt át az ügyészségnek.

 

Csakhogy a cikk szerint a nyomozást akkor még nagyon nem fejezte be az Alkotmányvédelmi Hivatal, és könnyen lehet, hogy éppen emiatt ússza majd meg az egész ügyet a gyanúsan orosz hátterű jobbikos. Nagyon kíváncsiak voltunk hát a kormány véleményére az ügyben, így a jubileumi 100. kormányinfón először erről kérdezte Lázár Jánost az Azonnali. 

 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszában ezt az egészet teljességgel kizártnak tartotta, éppen azzal érvelve, hogy az ügy vádemeléssel zárult. Kérdésünkre azt mondta: azt sem hiszi, hogy emiatt nem lehet majd felelősségre vonni Kovács Bélát. Mint kifejtette:

 

„Én úgy gondolom, hogy a nyomozásnak – talán államtitkot nem sértve annyit mondhatok – több iránya is volt. És ami alkalmas volt arra, hogy az ügyészség a bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúját mérlegelje, azt a részt adták át az ügyészségnek.”

 

Na de ki a fene az a Földi László?

 

A sajtótájékoztatón kiderült az is, hogy Lázár János nem tartja háborús bűnösöknek a menekülteket, illetve migránsokat segítő civileket. A miniszter Földi László „biztonságpolitikai szakértő” Echo TV-n elmondott szavai kapcsán kérdeztük, aki egy néhány nappal ezelőtt levetített műsorban egészen odáig ment, hogy szerinte háború van, a migránsokat segítő civilek háborús bűnösök, így akár szabadon likvidálhatóak is. 

 

Nem ismerem az érintett urat, aki ilyet nyilatkozott, és tegnap a kormányülésen se találkoztam ilyen nevű emberrel

 

– zárta rövidre a miniszter, amikor a Földi nyilatkozatával kapcsolatos véleményéről érdeklődtünk, hozzátéve: semmi köze a kormánynak ehhez a személyhez.

 

Nem lesz betiltva az üres hirdetőfelület

 

Miután a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó hirdetési felületekről eltűntek a politikai plakátok, számtalan üres felület keletkezett szerte az országban, amelyre az oligarcha maga is pingált némi politikai tartalmú üzenetet, de így tett több párt, sőt az Azonnali is. Ezért megkérdeztük: mivel a plakáttörvényt a Jobbik tavaszi kampánya ihlette, várható-e, hogy az üres plakátfelületeket is betiltják?

 

Lázár János szerint a plakáttörvény rendet vágott, mivel szabályozta: hogyan lehet közpénzből különböző célra plakátokat kihelyezni. Szerinte

 

túl van dimenzionálva az egész, és ha valakinek tiszta a lelkiismerete, tiszta a pénztárcája és tiszták a szándékai, és nem sunnyog, annak semmiféle problémája nincs a plakáttörvénnyel.

 

A miniszter úgy látja: majd az élet eldönti, hogy ez a jogalkotási munkásságuknak a csúcsa, avagy sem. Mindenesetre szerinte két választási kampány között is tisztán kell látni a pártok finanszírozása terén abban, hogyan és miből hirdetnek a pártok.

 

A kormányinfók minden percét élvezi

 

Zárásként egy bulvárkérdést tettünk fel a miniszternek: megkérdeztük, hogy mi volt a legemlékezetesebb vagy legjobb pillanata az elmúlt száz kormányinfóra visszatekintve. Lázár János erre úgy válaszolt: ez nehéz kérdés. Majd azért hozzátette:

 

„Minden percét élveztem.”

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Most, hogy a Kvartal 95 alapítója maga lett Ukrajna elnöke, a stúdiónak találnia kell valakit, aki parodizálja majd. Ki tudja, akár még te is lehetsz az!

Tovább növelte előnyét a brit Konzervatívok vezetéséért vívott harcban a londoni expolgármester, a vitába új színt vivő Rory Stewart kiesett.

A bécsi szocdemek így tanítanák meg a kutyatartás alapjait. Szerinted kéne hasonló intézkedés itthonra is? Szavazz!

Bár már régóta ígérgetik ennek a három országnak, hogy beléphetnek a schengeni zónába, az Európai Bizottság illetékes biztosa most azt mondta: tényleg hamarosan Schengen-tagok lehetnek.

A Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő mátrai szénerőművet azért záratná be a szervezet, hogy a lehető leggyorsabban a lehető legtöbb széndioxid-kibocsátást lehessen megspórolni.

A hét kérdése

Kálmán Olga? Karácsony Gergely? Kerpel-Fronius Gábor? Ez a hét kérdése, szavazz!

Azért ide elnéznénk

Buda mellett, és még mindig van rá jegy! Június 19-22.

A borzalmas név ellenére is érdemes újragondolni mindazt, amit erről az unalmasnak tűnő fajtáról tudni vélünk. Június 22.

A Piacok Napján az Erzsébet tér egy hatalmas közösségi piaccá változik, idén már 6. alkalommal, június 23-án.

JazzTM, július 5-7. között Európa 2021-es kulturális fővárosában. Elég erős lineuppal, a közelben!

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogy történt a rendszerváltás? Mit kell tudni a prágai gólemről? Milyen bosszúra készül az Álmok Fejedelme? Könyves Kálmán!

Valerij Pekar szerint az egész nyelvtörvényügy csak egy háborús ország átmeneti problémája. Interjú.

Amikor mi olyan speciálisnak érezzük magunkat, nem árt elmenni egy magát ugyanúgy meg- és feltalálni igyekvő másik volt szocialista fővárosba.

Ellenőriztük, mennyire vannak képben az emberek azzal, hogy kikre is lehet szavazni. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás