+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Kiss Brigi
2017. október 5. csütörtök, 18:40
Lázár János elhatárolódott Földi László menekültsegítőket háborús bűnösnek nevező nyilatkozatától az Azonnali kormányinfós kérdésére válaszolva. Megtudtuk: a miniszter a plakáttörvény körüli felhajtást túldimenzionáltnak tartja, a sajtótájékoztatóknak pedig minden percét élvezni szokta.

 

Az Indexen csütörtökön megjelent egy hosszú cikk Kovács Béláról, a kémkedéssel vádolt jobbikos EP-képviselőről. Ebben egyebek mellett szerepelt az is, hogy 2014 tavaszán magas politikai szintről utasították az Alkotmányvédelmi Hivatalt, hogy fejezzék be a titkosszolgálati nyomozást az ügyében, és adják azt át az ügyészségnek.

 

Csakhogy a cikk szerint a nyomozást akkor még nagyon nem fejezte be az Alkotmányvédelmi Hivatal, és könnyen lehet, hogy éppen emiatt ússza majd meg az egész ügyet a gyanúsan orosz hátterű jobbikos. Nagyon kíváncsiak voltunk hát a kormány véleményére az ügyben, így a jubileumi 100. kormányinfón először erről kérdezte Lázár Jánost az Azonnali. 

 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszában ezt az egészet teljességgel kizártnak tartotta, éppen azzal érvelve, hogy az ügy vádemeléssel zárult. Kérdésünkre azt mondta: azt sem hiszi, hogy emiatt nem lehet majd felelősségre vonni Kovács Bélát. Mint kifejtette:

 

„Én úgy gondolom, hogy a nyomozásnak – talán államtitkot nem sértve annyit mondhatok – több iránya is volt. És ami alkalmas volt arra, hogy az ügyészség a bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúját mérlegelje, azt a részt adták át az ügyészségnek.”

 

Na de ki a fene az a Földi László?

 

A sajtótájékoztatón kiderült az is, hogy Lázár János nem tartja háborús bűnösöknek a menekülteket, illetve migránsokat segítő civileket. A miniszter Földi László „biztonságpolitikai szakértő” Echo TV-n elmondott szavai kapcsán kérdeztük, aki egy néhány nappal ezelőtt levetített műsorban egészen odáig ment, hogy szerinte háború van, a migránsokat segítő civilek háborús bűnösök, így akár szabadon likvidálhatóak is. 

 

Nem ismerem az érintett urat, aki ilyet nyilatkozott, és tegnap a kormányülésen se találkoztam ilyen nevű emberrel

 

– zárta rövidre a miniszter, amikor a Földi nyilatkozatával kapcsolatos véleményéről érdeklődtünk, hozzátéve: semmi köze a kormánynak ehhez a személyhez.

 

Nem lesz betiltva az üres hirdetőfelület

 

Miután a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó hirdetési felületekről eltűntek a politikai plakátok, számtalan üres felület keletkezett szerte az országban, amelyre az oligarcha maga is pingált némi politikai tartalmú üzenetet, de így tett több párt, sőt az Azonnali is. Ezért megkérdeztük: mivel a plakáttörvényt a Jobbik tavaszi kampánya ihlette, várható-e, hogy az üres plakátfelületeket is betiltják?

 

Lázár János szerint a plakáttörvény rendet vágott, mivel szabályozta: hogyan lehet közpénzből különböző célra plakátokat kihelyezni. Szerinte

 

túl van dimenzionálva az egész, és ha valakinek tiszta a lelkiismerete, tiszta a pénztárcája és tiszták a szándékai, és nem sunnyog, annak semmiféle problémája nincs a plakáttörvénnyel.

 

A miniszter úgy látja: majd az élet eldönti, hogy ez a jogalkotási munkásságuknak a csúcsa, avagy sem. Mindenesetre szerinte két választási kampány között is tisztán kell látni a pártok finanszírozása terén abban, hogyan és miből hirdetnek a pártok.

 

A kormányinfók minden percét élvezi

 

Zárásként egy bulvárkérdést tettünk fel a miniszternek: megkérdeztük, hogy mi volt a legemlékezetesebb vagy legjobb pillanata az elmúlt száz kormányinfóra visszatekintve. Lázár János erre úgy válaszolt: ez nehéz kérdés. Majd azért hozzátette:

 

„Minden percét élveztem.”

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Migránsozott-e Varga Judit? Megúszhat-e Magyarország bármit is azután, hogy Timmermanstól elveszik a jogállamiság-portfóliót? Nagyon bizalmasak az infók, de elmondjuk, amit tudni lehet.

Ha Trócsányi megbukna az EP-meghallgatáson, és a kormány a helyére egy másik fideszes EP-képviselőt jelölne, azt a momentumosok nem szavaznák meg – mondta Fekete-Győr.

Megszüntette volna a Madrid központjába behajtó autókat büntető intézkedést a város jobboldali polgármestere, civilek szerint emiatt sokat romlott nyáron a levegőminőség.

Több utcát is letakarítottak állítólag a Csarnoknegyedben szombaton, legalábbis ezzel dicsekszik a VIII. kerületi önkormányzat. Mutatjuk, mennyi látszik belőle most.

Csak egy kis áramszünet volt a támadás eredménye, de kiderült: valószínűleg nem ez volt a támadók célja.

A hét kérdése

Megjelent a nyomtatott Mandiner, de mellette van még Magyar Hang, Figyelő, Demokrata, és sok minden más is. Te melyikre rabolsz rá az újságosnál? Ez a hét
kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Kőváry Zoltán pszichológus válaszol a kérdésekre szeptember 19-én este.

Közlekedéstörténet minden mennyiségben szeptember
21-én, szombaton!

Naná, ahogy azt az ausztrál gyökerű Rumjacks be is fogja mutatni szeptember 25-én a Dürer Kertben. További fellépők: The Crazy Rogues, Loch Nesz.

Milyen volt az erdélyi Magyar Autonóm Tartomány? Szeptember 27-én a Kutatók éjszakáján szó lesz róla.

Szeptember 28-án végig lehet kóstolni egy csomó gőzgombócot. Mellé koncertek.

Ezt is szerettétek

Ha már elkezdődött a tanév, itt az ideje kitombolni magunkat!

Kik azok, akikről első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy hosszú évek óta fideszesek? Összeszedtük!

Ugyan az ország nagy részében összefog az ellenzék, de ez nem jött össze Mosonmagyaróváron.

Összeszedtünk pár fideszest, akik vidéki létükre mégis befutottak karriert a fővárosban!

Twitter megosztás Google+ megosztás