+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Kiss Brigi
2017. október 5. csütörtök, 18:40
Lázár János elhatárolódott Földi László menekültsegítőket háborús bűnösnek nevező nyilatkozatától az Azonnali kormányinfós kérdésére válaszolva. Megtudtuk: a miniszter a plakáttörvény körüli felhajtást túldimenzionáltnak tartja, a sajtótájékoztatóknak pedig minden percét élvezni szokta.

 

Az Indexen csütörtökön megjelent egy hosszú cikk Kovács Béláról, a kémkedéssel vádolt jobbikos EP-képviselőről. Ebben egyebek mellett szerepelt az is, hogy 2014 tavaszán magas politikai szintről utasították az Alkotmányvédelmi Hivatalt, hogy fejezzék be a titkosszolgálati nyomozást az ügyében, és adják azt át az ügyészségnek.

 

Csakhogy a cikk szerint a nyomozást akkor még nagyon nem fejezte be az Alkotmányvédelmi Hivatal, és könnyen lehet, hogy éppen emiatt ússza majd meg az egész ügyet a gyanúsan orosz hátterű jobbikos. Nagyon kíváncsiak voltunk hát a kormány véleményére az ügyben, így a jubileumi 100. kormányinfón először erről kérdezte Lázár Jánost az Azonnali. 

 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszában ezt az egészet teljességgel kizártnak tartotta, éppen azzal érvelve, hogy az ügy vádemeléssel zárult. Kérdésünkre azt mondta: azt sem hiszi, hogy emiatt nem lehet majd felelősségre vonni Kovács Bélát. Mint kifejtette:

 

„Én úgy gondolom, hogy a nyomozásnak – talán államtitkot nem sértve annyit mondhatok – több iránya is volt. És ami alkalmas volt arra, hogy az ügyészség a bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúját mérlegelje, azt a részt adták át az ügyészségnek.”

 

Na de ki a fene az a Földi László?

 

A sajtótájékoztatón kiderült az is, hogy Lázár János nem tartja háborús bűnösöknek a menekülteket, illetve migránsokat segítő civileket. A miniszter Földi László „biztonságpolitikai szakértő” Echo TV-n elmondott szavai kapcsán kérdeztük, aki egy néhány nappal ezelőtt levetített műsorban egészen odáig ment, hogy szerinte háború van, a migránsokat segítő civilek háborús bűnösök, így akár szabadon likvidálhatóak is. 

 

Nem ismerem az érintett urat, aki ilyet nyilatkozott, és tegnap a kormányülésen se találkoztam ilyen nevű emberrel

 

– zárta rövidre a miniszter, amikor a Földi nyilatkozatával kapcsolatos véleményéről érdeklődtünk, hozzátéve: semmi köze a kormánynak ehhez a személyhez.

 

Nem lesz betiltva az üres hirdetőfelület

 

Miután a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó hirdetési felületekről eltűntek a politikai plakátok, számtalan üres felület keletkezett szerte az országban, amelyre az oligarcha maga is pingált némi politikai tartalmú üzenetet, de így tett több párt, sőt az Azonnali is. Ezért megkérdeztük: mivel a plakáttörvényt a Jobbik tavaszi kampánya ihlette, várható-e, hogy az üres plakátfelületeket is betiltják?

 

Lázár János szerint a plakáttörvény rendet vágott, mivel szabályozta: hogyan lehet közpénzből különböző célra plakátokat kihelyezni. Szerinte

 

túl van dimenzionálva az egész, és ha valakinek tiszta a lelkiismerete, tiszta a pénztárcája és tiszták a szándékai, és nem sunnyog, annak semmiféle problémája nincs a plakáttörvénnyel.

 

A miniszter úgy látja: majd az élet eldönti, hogy ez a jogalkotási munkásságuknak a csúcsa, avagy sem. Mindenesetre szerinte két választási kampány között is tisztán kell látni a pártok finanszírozása terén abban, hogyan és miből hirdetnek a pártok.

 

A kormányinfók minden percét élvezi

 

Zárásként egy bulvárkérdést tettünk fel a miniszternek: megkérdeztük, hogy mi volt a legemlékezetesebb vagy legjobb pillanata az elmúlt száz kormányinfóra visszatekintve. Lázár János erre úgy válaszolt: ez nehéz kérdés. Majd azért hozzátette:

 

„Minden percét élveztem.”

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

És mit kéne csinálniuk Orbánéknak, hogy teljes joggal visszavegyék őket? Videó!

​A román miniszterelnök ennél egyértelműbben nem is távolodhatott volna el névrokonától, tapsot kapott ezért az EPP zágrábi kongresszusán.

Egy új tanulmány szerint az elektromágneses mezőknek kitett méhek lassabban tanulnak és agresszívebbek is saját fajtársaikkal szemben.

A színész tökéletesíteni akarta a hörgését egy csatajelenethez, így aztán nem restellte egy profi metálénekes segítségét kérni.

Persze ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen ebbe a cseh kormánynak is bele kéne mennie a dologba. A belügyminiszter pedig nem tűnik túl nyitottnak.

A Néppárt új elnöke harcolna az illiberális tendenciák ellen, és szeretné, ha január végéig döntés lenne a Fideszről a pártcsaládban.

A hét kérdése

Azt a sütit keressük, amihez reggelenként ugyanúgy tud lattét inni egy budai vállalkozó, mint odapörkölt feketét egy békéscsabai varrónő. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Kinek kell Paks2? Akadályozza-e az áttérést a megújulókra? Lehet-e gazdaságos? Létezik-e ellátásbiztonság atomenergia nélkül? November 22-én.

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás