+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakó Bea & Bukovics Martin
2017. október 2. hétfő, 17:50
Ki puccsolta meg Botka Lászlót? Beállna-e Szél Bernadett mögé? Visszamenne-e a Fideszbe? Bejut-e pártja a parlamentbe 2018-ban? Fodor Gábor a Botka lemondása utáni ellenzékről fejtegette nézeteit az Azonnalinak hétfőn a parlamentben.

 

Fodor Gábor szerint nem Fodor Gábor puccsolta meg Botka Lászlót.

 

Hogy akkor ki volt, és hogy párton belülről vagy kívülről tette-e, a szociktól kellene megkérdezni szerinte. Egy biztos: sokan fenték rá a fogukat.

 

Bár Fodor Gábornak sok ötlete van arra, milyen szocialista miniszterelnök-jelöltnek tudna örülni, nem mondott neveket az Azonnalinak. Döntsön erről az MSZP, mondta Fodor, hozzátéve, ők, liberálisok eleve nem is baloldaliak. Kérdésünkre, miszerint beállna-e bárki mögé, akit az MSZP javasol, Fodor úgy fogalmazott: nem, fontos azért a személy, a program és a politikai irányvonal is.

 

Botka László a Liberálisok számára sikeres szegedi polgármesteri tevékenysége, nem pedig baloldali programja miatt volt vállalható. De Fodor szerint Botka korábbi támogatása részükről érthető is, hiszen a választási rendszer összefogásra kényszeríti az ellenzéki pártokat, a lényeges különbségek így csak a választás megnyerését követően, a koalíciós tárgyalások során kell, hogy előkerüljenek.

 

Az Azonnalinak a Magyar Liberális Párt vezetője arról is beszélt, önállóan készülnek a 2018-as választásokra, pártjukat most 1-3 százalék közé mérik a közvélemény-kutató intézetek.

 

Felvetésünkre, miszerint ekkora támogatottsággal nehezen jutnak be, Fodor Gábor így reagált: „Miből gondolja? Sose lehet tudni!”

 

Az Azonnali kérdésére, hogy Botka László kiesésével melyik miniszterelnök-jelöltet, a párbeszédes Karácsony Gergelyt vagy az LMP-s Szél Bernadettet választaná-e, Fodor személyes véleményének adott hangot. „Szél Bernadettet nagyon nagyra becsülöm, személyesen is jó viszonyban vagyunk régóta. Nagyon örülök, hogy vállalta ezt a frontvonalban való küzdelmet.”

 

Végül megkérdeztük, nem állna-e be újra Orbán Viktor mögé, mint a Fidesz alapításakor. De nem, nem állna.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Három halottja van a koronavírusnak szombat reggelre, ráadásul már 2279 gyógyultat is fel tudunk mutatni.

A héten lezajlott szerb kupában az még összejött, hogy maximum ezer ember menjen ki a meccsre, de semmi másról nem gondoskodtak különösebben a szervezők.

Sokan mondjuk nem voltak, de legalább csináltattak maguknak Trianont éltető pólókat. Volt trianonozás, román himnusz és kulturális műsor is. Videóriport!

A brit titkosszolgálatok már régóta a kínai kapcsolatok újraértékelését szorgalmazzák, de Nagy-Britannia sok szempontból együttműködik az országgal, így kényes a helyzet.

Nem ez az első eset, hogy rátámadtak az iszlám vallást betiltani akaró Stram Kurs vezetőjére, Rasmus Paludanra.

Eddig mi kérdeztünk, most viszont a ti koronavírus-járvánnyal kapcsolatos instagramos kérdéseitekre válaszolnak a politikusok.

Karácsonyék szerint rengeteg pénzt vonnak el jövőre a fővárostól, ezért mielőtt leül a kormánnyal, meg akarja várni a június 10-re esedékes belügyminiszteri egyeztetést az önkormányzati szövetségekkel.

A hét kérdése

Egy etnikailag sokszínűbb Nagy-Magyarországban a politikai térkép is egészen más lenne, mint most. Hogy mennyire, arról csináltunk egy szavazást!

Azért ide elnéznénk

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Mi fog történni az albérletpiaccal a koronavírus-járvány miatt kibontakozó gazdasági válság hatására? Június 9.

Ipari stílusű bútorok, munkavédelmi plakátok és sok más június 13-án.

Ezt is szerettétek

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás