+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakó Bea & Bukovics Martin
2017. október 2. hétfő, 17:50
Ki puccsolta meg Botka Lászlót? Beállna-e Szél Bernadett mögé? Visszamenne-e a Fideszbe? Bejut-e pártja a parlamentbe 2018-ban? Fodor Gábor a Botka lemondása utáni ellenzékről fejtegette nézeteit az Azonnalinak hétfőn a parlamentben.

 

Fodor Gábor szerint nem Fodor Gábor puccsolta meg Botka Lászlót.

 

Hogy akkor ki volt, és hogy párton belülről vagy kívülről tette-e, a szociktól kellene megkérdezni szerinte. Egy biztos: sokan fenték rá a fogukat.

 

Bár Fodor Gábornak sok ötlete van arra, milyen szocialista miniszterelnök-jelöltnek tudna örülni, nem mondott neveket az Azonnalinak. Döntsön erről az MSZP, mondta Fodor, hozzátéve, ők, liberálisok eleve nem is baloldaliak. Kérdésünkre, miszerint beállna-e bárki mögé, akit az MSZP javasol, Fodor úgy fogalmazott: nem, fontos azért a személy, a program és a politikai irányvonal is.

 

Botka László a Liberálisok számára sikeres szegedi polgármesteri tevékenysége, nem pedig baloldali programja miatt volt vállalható. De Fodor szerint Botka korábbi támogatása részükről érthető is, hiszen a választási rendszer összefogásra kényszeríti az ellenzéki pártokat, a lényeges különbségek így csak a választás megnyerését követően, a koalíciós tárgyalások során kell, hogy előkerüljenek.

 

Az Azonnalinak a Magyar Liberális Párt vezetője arról is beszélt, önállóan készülnek a 2018-as választásokra, pártjukat most 1-3 százalék közé mérik a közvélemény-kutató intézetek.

 

Felvetésünkre, miszerint ekkora támogatottsággal nehezen jutnak be, Fodor Gábor így reagált: „Miből gondolja? Sose lehet tudni!”

 

Az Azonnali kérdésére, hogy Botka László kiesésével melyik miniszterelnök-jelöltet, a párbeszédes Karácsony Gergelyt vagy az LMP-s Szél Bernadettet választaná-e, Fodor személyes véleményének adott hangot. „Szél Bernadettet nagyon nagyra becsülöm, személyesen is jó viszonyban vagyunk régóta. Nagyon örülök, hogy vállalta ezt a frontvonalban való küzdelmet.”

 

Végül megkérdeztük, nem állna-e be újra Orbán Viktor mögé, mint a Fidesz alapításakor. De nem, nem állna.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A honvédelmi államtitkár szerint a szocialista Bangóné úgy viselkedik, mint aki megőrült. Mindezt azért, mert az ellenzék új választást akar Csepelen, miközben a Fidesz is több helyen számoltat újra.

Szerintük legalább annyit érdemelnének a nyugat-balkáni régió népei, hogy az Európai Unió világosan mondja meg, mi a helyzet pontosan.

„Ez itt a finn-svéd határ. Negyven éve nem történt itt semmi.” Miért is jó az, hogy az EU dögunalmas?

Éjfélig vitatkoztak, de nem jutottak egyezségre az EU-s vezetők a nyugat-balkáni bővítés ügyében, még csak ígérgető dokumentumra sem futotta.

Bangóné Borbély Ildikó szerint annyira egyértelmű, hogy elcsalta a választást a helyi Fidesz, hogy az újraszámlálással sem elégednének meg.

A magyar fociválogatottnak a reményt jelentette a holland bíró tévedése, az azeri szurkolókat viszont rettentően felháborította.

Szombaton egy második brexitnépszavazás megtartásáról szavazhatnak, pedig közben a miniszterelnök már megállapodott az Európai Bizottsággal.

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

Kömlődi Ferenc kiállításmegnyitója Barcs Miklóssal, október 18-án a Jurányi Suterene-ben!

Piactúra, szitabuli, térbeéneklés, séta és számháború a 8-ban. Október 18-19-én!

Pest felől csúnyán néz ki a Vác fölötti, leharapott hegy, de most egy túrán megmutatják a másik, szebbik oldalát. Október 20.

Bécsben, október 28-án!

Áldokumentumok, fiktív bizonyítékok, emlékkollázsok, időutazó tárgyak december 1-ig!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás