Sajnálja, és nem utasítja el csípőből a menekülteket a szélsőjobbos vezető

2017.09.28. 09:41

A Keleti pályaudvarnál két éve összegyűlt nők és gyermekek látványa még a szélsőjobboldali Erő és Elszántság egyik vezetőjének is sok volt. Meg is sajnálta őket akkor. Lantos János az Azonnali kérdésére elmondta: nem zárkózik el teljesen a menekültek befogadása elől.

Most éppen a Tolna megyei Őcsényben megy a szinte már világvégét idéző hiszti, amiért egy helyi vállalkozó néhány legális, már hivatalos oltalmazotti státusszal rendelkező menekültet, köztük gyerekeket fogadott volna néhány napig a saját panziójában. Az indulatok igazán a hétfői falugyűléssel szabadultak el, de az ügy mostanra odáig fajult, hogy a vállalkozó autójának kerekeit kiszúrták, a polgármester lemondott, és persze ilyen körülmények között a menekültek „nyaralása” is elmarad.

A menekültkvóta elleni nyár végi tüntetésüket követően az Azonnali megkérdezte az Erő és Elszántság nevű szélsőjobbos mozgalom egyik elnökségi tagját, hogyan áll ő a menekültekhez valójában? Lantos János válasza meglepő volt, pláne a demonstráción előadott beszédét követően.

Bár elmondta a saját álláspontját arról, hogy a migráció hogyan okozza majd Európa végét szerinte, ám leszögezte azt is, hogy nem kell általánosítani a migránsokkal kapcsolatban. Sőt, egyenesen odáig ment, hogy elmesélte:

amikor két éve kint járt a Keleti pályaudvarnál, és látta az ott összegyűlt nőket és gyerekeket, akkor sajnálta őket.

De persze vannak más szempontok is – tette hozzá gyorsan. Később az Azonnali kérdésére azt is kijelentette: ő maga nem zárkózik el azok elől a menekültek elől, akik legálisan igyekeznek státuszt szerezni, és ezért végigcsináljak az ehhez szükséges kötelező procedúrát, bár ettől még a folyamatot nem tartja pozitívnak.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek