+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Kiss Brigi
2017. szeptember 28. csütörtök, 17:52
Lázár János szerint rendkívül tanulságos, mi érdekli az embereket valójában. A Miniszterelnökséget vezető miniszter megfontolandónak nevezte az őcsényi menekültbotrány kapcsán az Azonnali felvetését, hogy legyen valamiféle felvilágosító kampány annak érdekében, hogy az emberek ne nézzék terroristának és ne rettegjenek a legális menekültektől.

 

Ahogy múlt héten már jeleztük, mostantól az Azonnali igyekszik minden kormányinfón ott lenni és kérdezni. Így tettünk ezúttal is. A Kovács Zoltán kormányszóvivő és Lázár János kancelláriaminiszter résztvételével 99. alkalommal megrendezett sajtótájékoztatón így kiderült például az is, hogyan értette Lázár János a Magyar Időknek adott interjúban saját jövőjével kapcsolatban azt, hogy „a választókerületemre való összpontosítással tehát nem kiszállni akarok a nagypolitikából, hanem továbbképezni magamat benne”.

 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter az Azonnali kérdésére egy előző esti tarjáni (Hódmezővásárhely egy részének neve) lakossági fórumon történtekről szóló anekdotával válaszolt. A történet főszereplője Kovács Sándor bácsi volt, aki a fórumon leült az első sorba, és Lázár beszámolója szerint azt mondta neki: nagyon szép dolog ez a városfejlesztés, meg az ország politikai helyzete is,

 

de a rendőrök valami bűnügy kapcsán elvették a kapáját, ő meg szeretne holnap reggel kapálni, ezért szerezzem vissza a kapáját. Óriási tanulság, hogy mi érdekli az embereket valójában. Rendkívül továbbképzést jelentett számomra a tegnap este – mesélte a miniszter.

 

Kérdeztük Lázár Jánost az őcsényi ügyről is. Mint ismert, a Migration Aid közvetítésével egy helyi vállalkozó legális, a magyar állam által elismert menekülteket fogadott volna saját panziójában egy rövid pihenésre, ám a Tolna megyei falu lakossága totálisan kiakadt, ismeretlenek a panziótulajdonos gépjárművét is megrongálták, az eset pedig egyenesen a polgármester lemondásához vezetett. 

 

A miniszter kérdésünkre leszögezte: a kormánynak nincs véleménye az ügyről, ő maga is csak a sajtóból tájékozódik, de a személyes véleménye az, hogy talán érdemes lett volna megbeszélni egymással a dolgokat. Az Azonnali azon felvetésére, miszerint a sorosozós kommunikációs kampány mellett talán érdemes lenne elgondolkodni egy olyan tájékoztató kampányról is, ami azt célozná, hogy a legális menekülteket ne tartsák terroristának az emberek és ne rettegjenek tőlük, Lázár János azt mondta:

 

ez egy megfontolandó fölvetés.

 

Kíváncsian várjuk, hogy lesz-e ebből bármi a jövőben. 

 

Az őcsényi ügyről egyébként később a 444 is érdeklődött. Azt kérdezték: nem gondolja-e a kormány, hogy a migrációval kapcsolatos kommunikációja tüzelte fel ennyire az embereket? Lázár János szerint ez nem a kormány felelőssége,

 

eleve ilyen a magyar társadalom.

 

Majd hozzátette még azt is: minden politikus felelőssége, hogy világos különbséget tegyenek az illegális bevándorlók és a politikai menekültek között. Szerinte ők nem a politikai menekültek ellen szólalnak fel. 

 

Az Azonnali igyekezett még megtudni azt is, hogy körülbelül mekkora költséggel terveznek a legújabb sorosozós nemzeti konzultáció kommunikációs kampányára. Annál is inkább, mert az Átlátszó csütörtöki cikke szerint az előző, „Állítsuk meg Brüsszelt!” szlogenű konzultációt kísérő kampány, ideértve a „Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén!” kampány költségeit is, összesen 7,2 milliárd forintba került. Erre azonban nem kaptunk választ. Lázár János azt mondta, hogy majd ha vége lesz a konzultációnak, akkor derül csak ki, hogy összesen mennyibe is került ez az egész az adófizetőknek.

 

Fotó: MTI, Bruzák Noémi

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A volt Munkáspárt-tag, Corbyn-szövetséges Ken Livingstone szerint a „zsidó szavazatok nem segítettek” a párt esélyein.

Pollreisz Balázs postaládájába valószínűleg Borkai Zsolt legnagyobb rajongója dobott be egy irodalmi igényű fenyegető levelet, ami miatt a politikus a rendőrséghez is fordult azóta.

És miért várja ezt hatalmas tömeg a bastogne-i városháza előtt a hidegben? A furcsa népszokásnak a második világháborúhoz van köze.

Rod Stewart nagyon örül Boris Johnson győzelmének, a korábban őt istenként tisztelő Celtic drukkereinek egy része viszont jelezte, hogy a továbbiakban nem szívesen látott vendég náluk.

Türkmenisztán elnöke megunta, hogy a közvetlen beosztottjai bevallottan korrumpálódtak, ezért mostantól ő maga sem kegyelmezhet meg senkinek, akikhez elér a botrány.

Miért van műanyagból a volt főpolgármester karácsonyfája? Tarlós István az Azonnali karácsonyi körkérdésében!

A pártelnök azért lemondásával megvárja, amíg a katasztrofális választási eredménnyel záró Labour rendezi sorait.

A hét kérdése

Végre kilépnek a britek? Vagy folytatódik a komédia? Esetleg az egész brexit csak egy kitűnő médiahekk volt arra, hogy végre figyeljen a britekre valaki? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Végre megtelik élettel az egyik legszebb budapesti vásárcsarnok. December 14.

Magyar topédesek december 20-án, Budakeszi, Kálvária Pince.

Nem csak szurkolóknak. Budapesten, az Ellátóházban, december 21-én.

Ez ilyen zene lesz. Pécsen, a Szabadkikötőben. December 29.

Az év egyik legjobb évnyitó bulija: Pécs komplett belvárosában koncertek délelőtt 10-től éjfélig. Január 4.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás