+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2017. szeptember 22. péntek, 16:53
Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc, Habony Árpád és Rogán Antal kontúrjaival és a gecik szóra remekül rímelő, keresztapás betűtípussal írt Gengszterek szlogennel ellátott óriásplakátok kezdenek megjelenni Simicska Lajos cégének plakáthelyein.

 

Nótin Tamás Alfahír-szerkesztő Twitterén lettünk figyelmesek az új kormányellenes plakátra. A Jobbik Ti dolgoztok, ők lopnak! kampányának festett portréira kísértetiesen hasonlító alkotás Orbán Viktort, Mészáros Lőrincet, Habony Árpádot és Rogán Antalt pécézte ki magának, nevük említése nélkül, csak egy-egy mozgalmi becenévvel. Nótin Tamás a Twitteren arról is ír: vélhetően egy magánember rendelte meg a plakátokat, hiszen nincs rajtuk pártlogó.

 

A módszer szinte bevettnek számít már: a Jobbik Bérunió-plakátkampányát is egy magánszemély finanszírozza, és pártlogó azon sincs. Ennek oka a Fidesz által a parlament tavaszi időszakának legvégén sietősen meghozott plakáttörvény, amely tiltja a pártoknak, hogy kampányidőszakon kívül a szokásos piaci áron alul hirdessenek.

 

E-mailben érdeklődtünk az ügyben a Jobbik sajtóosztályánál, hogy megtudjuk: a Jobbik helyeztette-e ki a plakátokat, azok meddig lesznek kint, és mennyit fizetnek a plakáthelyekért. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy ha nem a Jobbik áll a kampány mögött, akkor mi indokolhatja a plakátok kísérteties hasonlóságát a párt korábbi plakátjaival. Amint válaszolnak, beszámolunk róla.

 

FRISSÍTÉS (szeptember 24.): A Jobbik sajtóosztálya az Azonnali megkeresésére közölte, nem a Jobbik a bérlője ezeknek a gengszteres óriásplakáthelyeknek. A kísérteties hasonlóságot így indokolta a párt: „Az lehet az oka, hogy az egy nagyon jól sikerült koncepció volt, amelyet az is bizonyít, hogy azóta több tőlünk független kampányban is felhasználták.” Megtudtuk: a korábbi Jobbik-plakátok festett portréinak alkotójával nem kötöttek kizárólagos felhasználási szerződést.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A németek és a franciák nem támogatják különösebben a többi NATO-tagállam megvédését egy orosz támadás esetén, a britek és az USA viszont sokkal tettrekészebb egy új felmérés szerint.

Gazdaságpolitikusuk szerint ha már a választók 25-30 százaléka ki akar lépni, akkor ideje minderről társadalmi
vitát kezdeményezni.

Tényleg Dézsi Csaba András kardiológus, önkormányzati képviselő lesz a Fidesz jelöltje.

A héten egy újabb civil jelölt jelentkezett be. Mutatjuk, ki.

Csak a két magyar többségű megyében csökken jelentősen a népességfogyás, Erdély többi régiójában viszont óriási a különbség a halálozások és az élveszületések száma között, mutatja ki egy friss statisztika.

Joe Biden túl öreg ahhoz, hogy elnök legyen – erre válaszul hívta ki fekvőtámaszpárbajra az elnökjelölt a 83 éves férfit.

A főállamügyész szerint a cseh miniszterelnök korrupciós ügyében eddig összegyűjtött bizonyítékok nem elegendőek sem a vádemeléshez, sem a nyomozás leállításhoz.

A hét kérdése

Miközben Matolcsy György, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum azon vitázik, jó vagy rossz lenne-e Magyarországnak az euró minél előbbi bevezetése, az Azonnali az olvasókhoz fordul: kell-e nektek magyar euró?

Azért ide elnéznénk

Nem is akárhol: a híres Pezsgőházban! December 7-én fél Közép-Európa ott lesz Baranya fővárosában!

Hogyan amerikanizálódtak a hazai ideológiai viták, a kampánytechnikák, a politikai intézményrendszer? Dec. 10.

Kifejezetten érdekesnek tűnő konferencia a budapesti Goethe Intézetben december 12-én.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás