+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
Szerző: Bukovics Martin
2017. szeptember 22. péntek, 16:53
Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc, Habony Árpád és Rogán Antal kontúrjaival és a gecik szóra remekül rímelő, keresztapás betűtípussal írt Gengszterek szlogennel ellátott óriásplakátok kezdenek megjelenni Simicska Lajos cégének plakáthelyein.

 

Nótin Tamás Alfahír-szerkesztő Twitterén lettünk figyelmesek az új kormányellenes plakátra. A Jobbik Ti dolgoztok, ők lopnak! kampányának festett portréira kísértetiesen hasonlító alkotás Orbán Viktort, Mészáros Lőrincet, Habony Árpádot és Rogán Antalt pécézte ki magának, nevük említése nélkül, csak egy-egy mozgalmi becenévvel. Nótin Tamás a Twitteren arról is ír: vélhetően egy magánember rendelte meg a plakátokat, hiszen nincs rajtuk pártlogó.

 

A módszer szinte bevettnek számít már: a Jobbik Bérunió-plakátkampányát is egy magánszemély finanszírozza, és pártlogó azon sincs. Ennek oka a Fidesz által a parlament tavaszi időszakának legvégén sietősen meghozott plakáttörvény, amely tiltja a pártoknak, hogy kampányidőszakon kívül a szokásos piaci áron alul hirdessenek.

 

E-mailben érdeklődtünk az ügyben a Jobbik sajtóosztályánál, hogy megtudjuk: a Jobbik helyeztette-e ki a plakátokat, azok meddig lesznek kint, és mennyit fizetnek a plakáthelyekért. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy ha nem a Jobbik áll a kampány mögött, akkor mi indokolhatja a plakátok kísérteties hasonlóságát a párt korábbi plakátjaival. Amint válaszolnak, beszámolunk róla.

 

FRISSÍTÉS (szeptember 24.): A Jobbik sajtóosztálya az Azonnali megkeresésére közölte, nem a Jobbik a bérlője ezeknek a gengszteres óriásplakáthelyeknek. A kísérteties hasonlóságot így indokolta a párt: „Az lehet az oka, hogy az egy nagyon jól sikerült koncepció volt, amelyet az is bizonyít, hogy azóta több tőlünk független kampányban is felhasználták.” Megtudtuk: a korábbi Jobbik-plakátok festett portréinak alkotójával nem kötöttek kizárólagos felhasználási szerződést.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Meg sem jelentek annak a szerzőnek a könyvei, aki a KSH közben eltűnt adatai szerint a legnagyobb példányszámban jelent meg Magyarországon.

Salvini előrehozott választást akart, de az Öt Csillag most azon ügyködik, hogy a baloldallal összefogva alakítson kormányt.

Magyarország a V4-ek közül a legszemetesebb, de még így is jobban állunk, mint az átlag.

Az Azonnali úgy tudja: a Márki-Zay Péter mozgalmát erősítő Lukácsi Katalin még csak egyéni választókerületben sem fog indulni Szolnokon.

Egy új felmérés szerint az Egyesült Királyságban élő kelet-európai származású diákok többsége bizonytalanságot érez a brexit miatt.

A hét kérdése

Miből néznéd ki, hogy valójában nem is létezik? Vagy mi az, amiről kifejezetten szeretnéd, hogy ne létezzen? Szavazz, és kiderül, mekkora a klubod!

Azért ide elnéznénk

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Beszéddel is készül. Augusztus 24-én, a pesti Jelen bisztróban.

Dumbledore wouldn't let this happen. Augusztus 31-én délután, Budapesten.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás