+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2017. szeptember 22. péntek, 16:53
Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc, Habony Árpád és Rogán Antal kontúrjaival és a gecik szóra remekül rímelő, keresztapás betűtípussal írt Gengszterek szlogennel ellátott óriásplakátok kezdenek megjelenni Simicska Lajos cégének plakáthelyein.

 

Nótin Tamás Alfahír-szerkesztő Twitterén lettünk figyelmesek az új kormányellenes plakátra. A Jobbik Ti dolgoztok, ők lopnak! kampányának festett portréira kísértetiesen hasonlító alkotás Orbán Viktort, Mészáros Lőrincet, Habony Árpádot és Rogán Antalt pécézte ki magának, nevük említése nélkül, csak egy-egy mozgalmi becenévvel. Nótin Tamás a Twitteren arról is ír: vélhetően egy magánember rendelte meg a plakátokat, hiszen nincs rajtuk pártlogó.

 

A módszer szinte bevettnek számít már: a Jobbik Bérunió-plakátkampányát is egy magánszemély finanszírozza, és pártlogó azon sincs. Ennek oka a Fidesz által a parlament tavaszi időszakának legvégén sietősen meghozott plakáttörvény, amely tiltja a pártoknak, hogy kampányidőszakon kívül a szokásos piaci áron alul hirdessenek.

 

E-mailben érdeklődtünk az ügyben a Jobbik sajtóosztályánál, hogy megtudjuk: a Jobbik helyeztette-e ki a plakátokat, azok meddig lesznek kint, és mennyit fizetnek a plakáthelyekért. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy ha nem a Jobbik áll a kampány mögött, akkor mi indokolhatja a plakátok kísérteties hasonlóságát a párt korábbi plakátjaival. Amint válaszolnak, beszámolunk róla.

 

FRISSÍTÉS (szeptember 24.): A Jobbik sajtóosztálya az Azonnali megkeresésére közölte, nem a Jobbik a bérlője ezeknek a gengszteres óriásplakáthelyeknek. A kísérteties hasonlóságot így indokolta a párt: „Az lehet az oka, hogy az egy nagyon jól sikerült koncepció volt, amelyet az is bizonyít, hogy azóta több tőlünk független kampányban is felhasználták.” Megtudtuk: a korábbi Jobbik-plakátok festett portréinak alkotójával nem kötöttek kizárólagos felhasználási szerződést.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

2030-ra 55 százalékos csökkentést vár az EU-tól az üvegházhatású gázok kibocsátásában Guterres.

Egyedül a liberálisoknak és a balközépnek volt nagyjából egyenletes a teljesítménye a kontinensen.

Hiába teljesítették időre az EU feltételeit, Párizs és Berlin is kigáncsolta a tárgyalások megkezdését a nyárra.

A paktumot még mindenki tagadja, de lehet benne ráció: a liberálisok megkapják az EP vezetését, cserébe a Néppárté lehet a Bizottság.

Nehogy lemaradj bármiről is! Olvasd cikkeinket jóval előbb, mint mások! Mutatjuk, hogyan!

A hét kérdése

Itt a nyár, itt a strandszezon, itt az idő elámulni azon, hogy hol tart még mindig a magyar gasztronómia. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

A kilencvenedik. A pesti Duna-korzón, június 13-17. között.

A borzalmas név ellenére is érdemes újragondolni mindazt, amit erről az unalmasnak tűnő fajtáról tudni vélünk. Június 22.

A Piacok Napján az Erzsébet tér egy hatalmas közösségi piaccá változik, idén már 6. alkalommal, június 23-án.

JazzTM, július 5-7. között Európa 2021-es kulturális fővárosában. Elég erős lineuppal, a közelben!

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogy történt a rendszerváltás? Mit kell tudni a prágai gólemről? Milyen bosszúra készül az Álmok Fejedelme? Könyves Kálmán!

Valerij Pekar szerint az egész nyelvtörvényügy csak egy háborús ország átmeneti problémája. Interjú.

Amikor mi olyan speciálisnak érezzük magunkat, nem árt elmenni egy magát ugyanúgy meg- és feltalálni igyekvő másik volt szocialista fővárosba.

Ellenőriztük, mennyire vannak képben az emberek azzal, hogy kikre is lehet szavazni. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás