+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2017. szeptember 22. péntek, 16:53
Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc, Habony Árpád és Rogán Antal kontúrjaival és a gecik szóra remekül rímelő, keresztapás betűtípussal írt Gengszterek szlogennel ellátott óriásplakátok kezdenek megjelenni Simicska Lajos cégének plakáthelyein.

 

Nótin Tamás Alfahír-szerkesztő Twitterén lettünk figyelmesek az új kormányellenes plakátra. A Jobbik Ti dolgoztok, ők lopnak! kampányának festett portréira kísértetiesen hasonlító alkotás Orbán Viktort, Mészáros Lőrincet, Habony Árpádot és Rogán Antalt pécézte ki magának, nevük említése nélkül, csak egy-egy mozgalmi becenévvel. Nótin Tamás a Twitteren arról is ír: vélhetően egy magánember rendelte meg a plakátokat, hiszen nincs rajtuk pártlogó.

 

A módszer szinte bevettnek számít már: a Jobbik Bérunió-plakátkampányát is egy magánszemély finanszírozza, és pártlogó azon sincs. Ennek oka a Fidesz által a parlament tavaszi időszakának legvégén sietősen meghozott plakáttörvény, amely tiltja a pártoknak, hogy kampányidőszakon kívül a szokásos piaci áron alul hirdessenek.

 

E-mailben érdeklődtünk az ügyben a Jobbik sajtóosztályánál, hogy megtudjuk: a Jobbik helyeztette-e ki a plakátokat, azok meddig lesznek kint, és mennyit fizetnek a plakáthelyekért. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy ha nem a Jobbik áll a kampány mögött, akkor mi indokolhatja a plakátok kísérteties hasonlóságát a párt korábbi plakátjaival. Amint válaszolnak, beszámolunk róla.

 

FRISSÍTÉS (szeptember 24.): A Jobbik sajtóosztálya az Azonnali megkeresésére közölte, nem a Jobbik a bérlője ezeknek a gengszteres óriásplakáthelyeknek. A kísérteties hasonlóságot így indokolta a párt: „Az lehet az oka, hogy az egy nagyon jól sikerült koncepció volt, amelyet az is bizonyít, hogy azóta több tőlünk független kampányban is felhasználták.” Megtudtuk: a korábbi Jobbik-plakátok festett portréinak alkotójával nem kötöttek kizárólagos felhasználási szerződést.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az egyik legöldöklőbb elnökválasztási küzdelem folyt Lengyelországban. Izraelezés, oltásellenesség, Varsó kiárusítása és még sok más az elnökválasztási őrület utolsó napjaiban. Fotóriport Varsóból!

Gyurcsány önfeledt hughgrantezése, Jakab mackónacis moonwalkja, vagy Orbán lassúzása? Legyen tánc!

Prostituáltak tüntettek szombaton Hamburg piroslámpás negyedében, hogy újranyithassanak a munkahelyeik, amelyeket a koronavírus-járványra hivatkozva zártak be.

A budapesti főpolgármester nem áll bele a miniszterelnök-jelölti küzdelembe, pedig Márki-Zay nemrég még erre kérlelte. Karácsony azt is mondta: a fővárosi korrupcióellenes bizottság a saját koalíciós partnereinek is okozhat kellemetlen pillanatokat.

Legalábbis annál, mint amit eredetileg beismertek: a statisztikai hivatal teljesen új adatokat közöl erről a most kiadott jelentésében.

A tömeg az elhallgatott járványhelyzettel, a rossz egészségüggyel és az autoriter politikával elégedetlen; széljobbosok viszont újságírókra támadtak.

Belgrádban folytatódnak a rendszerellenes tiltakozások: a tüntetők „a vírus és a rezsim áldozataiért“ imádkoznak.

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás