Ron Werber: Szél Bernadett kompetens, tudja, mit beszél

Szerző: Bakó Bea
2017.09.05. 16:23

Lenyúlja az LMP a korábban a szocialistáknak tanácsot adó izraeli kampánygurut, Ron Werbert – mondta az Azonnalinak Ungár Péter, a párt elnökségi tagja. Hogy mennyibe fog ez kerülni a pártnak, és kit fognak lejáratni, nem árulják el egyelőre. Közben Szél Bernadett is nyilatkozott az ügyben a 168 órának. Megkérdeztük Ron Werbert, igaz-e a hír. Csak annyit mondott: Szél megbízható és tudja, mit beszél.

Ron Werber: Szél Bernadett kompetens, tudja, mit beszél

Az LMP-hez igazol a kampányban Ron Werber, a negatív kampányairól elhíresült izraeli tanácsadó, aki korábban a szocialistákat segítette. Erről Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja beszélt az Azonnalinak, és Szél Bernadett társelnök (sőt, már miniszterelnök-jelölt) is megemlítette a 168 órának adott interjújában.

2002-ben az ő segítségével verték meg a Fideszt. 2014-ben aztán összebalhézott a szocialisták kampányfőnökével, és az Indexen keresztül azt üzente Molnár Zsoltnak: Molnár minden egyes nap adjon hálát, amikor ő, Ron Werber nem nyitja ki a száját. Bővebben ezt azóta sem kommentálta, az okokról csak annyit lehet tudni: az volt a tanácsadó egyik baja, hogy csak hetekkel azután kezdték el kiteregetni a kampányban a fideszes Rogán Antal ingatlanügyeit, hogy azok a szocialistákhoz eljutottak.

Mikor az Azonnali erre rákérdezett Molnár Zsoltnál, a szocialista politikus válasz helyett egyszerűen faképnél hagyott bennünket.

Werber idén tavasszal a Heti Válasznak azt mondta az MSZP-ről: van benne néhány politikus, aki csak a maga útját egyengeti, „információkat szivárogtatnak ki pártjuk ellenfeleinek, megosztanak és demoralizálnak”.

Nem is annyira meglepő ezek után, hogy Werber az idei kampányban nem a szocialistákat erősíti. Ehelyett az LMP-nek ad majd tanácsokat – tudtuk meg Ungár Pétertől, a párt elnökségi tagjától. A pártban Werbernek nagyon örülnek információink szerint.

Arra a kérdésünkre, hogy az LMP a morális felsőbbrendűséget sutba dobva beleáll-e a mocskolódós kampányba ezután, nem kaptunk egyértelmű választ.

Felhívtuk Ron Werbert is, hogy kommentálja Szél Bernadett nyilvános kijelentését, és árulja el: végleg szakít-e a szocialistákkal és tényleg az LMP-hez szegődik-e? Csak annyit volt hajlandó mondani:

„Szél Bernadett kompetens és megbízható személy. Tudja, mit beszél.”
Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek