Szerző: Bakó Bea & Rosta Gergely & Techet Péter
2017. szeptember 3. vasárnap, 19:30
A sajtóban csak unalmasnak csúfolt idei németországi választási kampány csúcseseménye a vasárnap esti tévévita. Angela Merkel és kihívója, Martin Schulz mérik össze érveiket német tévénézők milliói, valamint az Azonnali olvasói előtt. Így van, idén már németül kell sem tudni ahhoz, hogy élvezhessük a csúcsra járatott politikai semmitmondást! Kövessék velünk!

 

EU? Dízelbotrány? Német kultúra és identitás? Menekültválság? Koalíciós esélyek? Ez valószínűleg mind szóba kerül az Azonnali percről percre közvetítésében. Sportszakmai közvetítésünket meghívott szakértők és németországi tudósítónk színesíti az olvasói igények minél teljesebb kiszolgálása és a modern kor elvárásainak teljesítése érdekében. A Frankfurtban élő újságíró, Techet Péter, a Münsterből nemrég hazaköltözött szociológus, Rosta Gergely, valamint az Azonnalitól Bakó Bea és Bukovics Martin alakítják ezt az estét.

 

összesen: 106 db | 20 db/oldal

1 2 3 4 5 6

Rosta Gergely

Merkel kicsit ideges
2017. szeptember 3. 21:07

Amikor Schulz beszél és Merkelt is mutatják, az arckifejezése alapján meglehetősen kényelmetlenül érezheti magát Merkel.

Bukovics Martin

Merkel bejátszotta a poroszt <3
2017. szeptember 3. 21:05

Tudják, amikor valaki előretolja az összeszorított ajkait, és bólint egyet közben. Na, így helyeselt Merkel Schulz egyik felvetésére. Ennél poroszosabb már csak akkor lehetne, ha kirúgja végre a svábokat a kormányból és a Nationalelfből! 

Techet Péter

Schulz beszéli Erdogan nyelvét
2017. szeptember 3. 21:05

Schulz szerint Erdogan csak azt érti, ha világosan megmondják a fejébe: Schluss. Ennyi volt, tovább nem türünk. A törökökkel kötött menekültmegállapodást nem mondaná fel Schulz, ugyanis azzal Ankara úgysem tud fenyegetni: a megállapodáshoz Ankarának ugyanannyi érdeke füzödik legalább, mint Berlinnek.

Techet Péter

Schulz szerint Merkelnek sokkal határozottabban kéne fellépnie Erdogannal szemben. Konkrétan: minden jelenlegi pénzügyi támogatást beszüntetnie. Merkel viszont inkább megörizné a párbeszédet Ankarával.

A politikai üldözöttek menedékjogot élveznek - mondja a német alkotmány. De még ha nem is firtatjuk, hogy vajon mind politikai üldözöttek, akik menedékjogot kérnek, akkor is érdemes elolvasni a Grundgesetz következő mondatát, miszerint nem hivatkozhat erre, aki az EU tagállamain keresztül, vagy más harmadik biztonságos országon keresztül érkezett. Persze Schulz és Merkel szívesebben idézgeti az emberi méltóságról szóló első cikket, az nyilván jobban néz ki a kampányban.

Rosta Gergely

Schulz és a román utak
2017. szeptember 3. 20:59

Schulz Ausztráliával és Kanadával példálózik a menekültek kapcsán. Meg kell vizsgálni a menekültkérelem jogosságát, s akinek jár, azokat egész Európában kell szétosztani. Ezt az EU finanszírozásával kötné össze: az nem megy, hogy a mi pénzünkből Romániában és Bulgáriában utakat építenek (Magyarországot kifelejtette), de nem veszik ki részüket a menekültek felvételéből.

Bukovics Martin

Schulz az érzelmekre játszik
2017. szeptember 3. 20:59

A szocdem kancellárjelölt nagyon reméli, hogy a német hadihajók felveszik a fuldokló menekülteket, ha látnak olyanokat. Ő már látott ilyet a helyszínen, bízik az emberségben, és elcsukló hangja alapján a nézők emberségének szavazatra váltásában bízik most.

Bakó Bea

Ahhoz, hogy befelé működjön a szabad mozgás, ahhoz kellenek külső határok - mondja Merkel. 

Bukovics Martin

Schulz sötétkék nyakkendőben
2017. szeptember 3. 20:52

Techet Péter

Schulz végre elolvasta Christian Kernt!
2017. szeptember 3. 20:52

Martin Schulz szerint csak akkor szabad a román mezőgazdaságot vagy a lengyel utakat finanszírozni, ha a keletiek is képesek lesznek szolidaritást mutatni végre. Nem lehet mondjuk Olaszországot egyedül hagyni a menekültekkel. Egységes európai segítség kell.

Végre Martin Schulz is megértette, mit mond egy éve Christian Kern. A magyar vagy a lengyel szépen elél a németek pénzén, de már segíteni nem hajlandó, ha arra kérik.

Bukovics Martin

Man kann auch nein gesagt werden
2017. szeptember 3. 20:51

Martin Schulz hivatalosan is belépett a Nyenyenye-csoportba!

Bukovics Martin

Wann sind diese Leute weg?
2017. szeptember 3. 20:48

Mikor tűnnek el ezek az emberek? Ez a riporter kérdése Schulzhoz. Igen, így. A kitoloncolandókra gondol. Menekültellenes véleménydiktatúra!!!

Bakó Bea

Mikor toloncolják ki a menedékkérőket?
2017. szeptember 3. 20:48

Akkor fog ez gyorsan menni, ha felgyorsítják az eljárást - mondja Schulz, aki szerint a bűnöző menedékkérőket haza kell küldeni. Amúgy valami ilyesmivel kampányol az általános üzenetek szintjén a CDU is.

 

Techet Péter

Schulz szerint következetesebb és hatékonyabb kiutasítások kellenek. Elég nagy szarban lehet Martin Schulz, ha már csak az AfD-szavazóknak akar tetszeni.

Bukovics Martin

Merkel kékben vitázik
2017. szeptember 3. 20:45

Rosta Gergely

Volt-e ma templomban?
2017. szeptember 3. 20:44

Elég váratlan a kérdés. Merkel: nem voltam. Schulz: kápolnában voltam, egy barátom sírjánál. Merkel: de tegnap voltam! (A németek kevesebb mint 10%-a jár templomba hetente, de a CDU/CSU szavazói között magasabb ez az arány)

Bakó Bea

Merkel nem volt ma templomban
2017. szeptember 3. 20:43

A szocdem Schulz viszont volt kápolnában! Felfordult a világ!

Techet Péter

Csak Schulz volt ma templomban!
2017. szeptember 3. 20:42

Volt ma valaki templomban, ha már a vallásokról beszélünk? - kérdezte az egyik moderátor. Merkel nem volt. Schulz egy gyászszertartás miatt volt egy kápolnában. Ezután Merkelnek is eszébe jutott, hogy tegnap ö is volt egy gyászszertartáson: papájának halálának évfordulójára emlékeztek.

Egy magyar kereszténydemokrata biztos ügyesebb lett volna, s rögtön bekamuzta volna, hogy volt templomban.

Bakó Bea

Mert van olyan is, ehhez pedig semmi köze a szélsőségeseknek.

Bukovics Martin

Schulz határozottabb Merkelnél
2017. szeptember 3. 20:40

Határozottságot, felkészültséget, kőkemény populizmust tol. Bürgerkanzler!

összesen: 106 db | 20 db/oldal

1 2 3 4 5 6
Van még itt cikk a témában:
comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás