Szívhez szólóan nácizza a Jobbikot Schmuck Andor

2017.09.02. 14:50

A cukiságkampány mögül kiesett a náci sas körme, kommentálta Vona Gábor magukból kivetkőző nyugdíjasokról szóló Facebook-posztját Schmuck Andor. A szépkorúaknak programokat szervező expolitikus szerint a Jobbik virtigli szélsőjobboldali párt: ki tudja, mikor fognak sorra kerülni a szemüvegesek vagy a várandósok a cigányok, a zsidók és a párthű nyugdíjasok után.

Megtalálta a Fidesz a nyugdíjasokhoz elvezető legkönnyebb utat Vona Gábor július 22-i Facebook-posztjában. A Jobbik elnöke egy tusványosi eset kapcsán személyes tapasztalatairól írt: amikor szóba kerül valahol a politika, „rendszeres esemény, hogy hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetközve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a XX. század minden traumáját”. Vona Gábor hozzátette: „Nehéz dolgokat kellett átélniük, és megérdemelnék a nyugodt és tisztes időskort. Ehelyett viszont

az aljas orbánizmus játékszereivé váltak. Történelmi traumáikra, érzelmeikre játszik a kormányfő, azokat nem feloldva, hanem felszítva manipulálja a nyugdíjasokat. Csak azért, mert ott van a legtöbb szavazó.” 

A Fidesz a Vona-féle posztnak csak az első felét kapta fel: rögtön bocsánatkérésre szólította fel a Jobbik elnökét, aki erre nyilván nem hajlandó azóta se. A nyugdíjasok lelkéért vívott háború azóta folyik. A Fidesz egy ideje már telefonon is „tájékoztatja” az időseket a Jobbik-elnök szavairól, a Jobbik pedig egyfelől nyugdíjas tagozatot alapított, másfelől videókat mutogatnak az Alfahíren arról, hogy igenis létezik egy olyan réteg, amiről Vona Gábor írt.

Vona Gábornak nem kell bocsánatot kérnie a nyugdíjasoktól az ominózus Facebook-posztja miatt, mert csak azt csinálja, amit egy ilyen szélsőséges párt elnökének csinálnia kell: találni egy csoportot, akit kipécézhet magának, véli Schmuck Andor, akit az Azonnali a szombati Szépkorúak Sziget Fesztiválja nevű rendezvényen kapott el.

A cigányok és zsidók már voltak, a 8 általánost végzettek és a nyugdíjasok most vannak soron, vajon kik jönnek holnap, a várandósok, a szemüvegesek? – kérdezi Schmuck. 

A Tisztelet Társasága arca épp ezért borzasztó nagy hibának tartja, hogy a mai közélet szalonképessé teszi a Jobbikot. Szerinte nem lenne szabad velük beszélgetni, egyeztetni vagy közös stratégiát alkotni.

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek