Ha kell, visszalépne Botka javára Karácsony Gergely

2017.08.21. 08:56

A 2018-as választáson egyedül indulni szándékozó Momentumnak üzent az Azonnalin keresztül a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje: az új pólus történelmi lehetőség, éljenek vele! Karácsony Gergely arról is beszélt: ha nincs más esély a kormányváltásra, minden forgatókönyv elképzelhető, az is, hogy visszalépjen Botka László javára.

Történelmi lehetőség az új pólus, mondja Zugló polgármestere, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje. Karácsony Gergely az Azonnalinak arról beszélt a határozottan az önálló indulás mellett döntő Momentum küldöttgyűlési határozatát kommentálva: tényleg jó dolog bekerülni az utcáról a parlamentbe, átélte ezt ő is, ezért megérti, ha az élményről a Momentum sem szeretne lemondani, ám a kormányváltást csak összefogással lehet elérni.

Az augusztus 20-i ellenzéki tüntetésen készült videónkból az is kiderül, hogy a Párbeszédben már érezhetően számolnak azzal, hogy mit lépnek, amennyiben nem jön létre az új pólus. Karácsony Gergely az Azonnalinak elmondta, minden forgatókönyv elképzelhető, az új pólus létre nem jötte esetén

ha kell, visszalépne Botka László „kiváló MSZP-s miniszterelnök-jelölt” javára,

a választási rendszer adta kényszer miatt az egyéni választókörzetek szintjén pedig akár DK-s és momentumos jelöltek támogatása is elképzelhető. Karácsony úgy látja, ezen, vagyis az egyéni körzetek nyerhetőségén múlik a kormányváltás.

Az Azonnali azt is megtudta, az egyedül indulás a legrosszabb forgatókönyv, amit el tud képzelni. „De nem a Párbeszéd, hanem az ország szempontjából” – mondta Karácsony Gergely.

Addig is ajánljuk Karácsony Gergellyel készített nagyinterjúnkat!

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek