Kidobták az LMP-s Ungár Pétert a Momentum fesztiváljáról

2017.08.09. 10:10

Kidobták a biztonsági őrök Ungár Pétert, az LMP elnökségi tagját a Momentum pár héttel ezelőtti Nyitás Fesztiváljáról. Erről maga Ungár Péter mesélt az Azonnalinak. A Momentum szóvivője szerint Ungár minősíthetetlenül viselkedett, az LMP-s viszont azt mondja: más bulikban, például az Azonnali-rapidpartiban volt már sokkal részegebb is, és abból se volt baj.

Kidobták az LMP-s Ungár Pétert a Momentum fesztiváljáról

Az Azonnali több Momentum-közeli forrásból is úgy értesült, hogy a masszívan veszteséges bodajki Nyitás Fesztiválról távoznia kellett Ungár Péternek, az LMP elnökségi tagjának, miután részegen inzultusba keveredett egy biztonsági őrrel.

Arról, hogy ez pontosan mit jelent, megverte őt az őr, vagy vissza is ütött, Ungár hetekkel később egy Madách téri kocsmában azt mondta: „Szeretném remélni, hogy viszonozni tudtam, de nem vagyok benne biztos, hogy fizikai képességeim alkalmassá tesznek erre. Megkértek, hogy távozzak.”

„Az Azonnali buliján részegebb voltam, mint a Nyitás fesztiválon, és mégis, annak szép vége lett”

– vetette fel Ungár. Az Azonnali-buliról nemhogy nem dobta ki senki, ő maga ment tovább egy kocsmába.

Kérdésünkre, hogy mivel indokolták a fesztiválról való kidobását, Ungár azt mondta, ezt nem tudja pontosan. Felvetésünkre, hogy azóta informálisan csak mondtak neki valamit, így válaszolt: „Pár emberrel jóban vagyok, beszélek velük azóta is, de nem erről. Úgy látszik, nem volt ez akkora dolog.”

Az ügyről megkérdeztük Hajnal Miklóst, a Momentum szóvivőjét, aki megerősítette, hogy

Ungárnak el kellett hagynia a fesztivál helyszínét, miután „minősíthetetlenül viselkedett.”

Más momentumos forrásból úgy értesültünk, hogy „hosszú az okok listája”, ami miatt Ungárt kidobták a Nyitás Fesztiválról, de részleteket nem árultak el. 

Ungár biztosított minket arról, hogy nem teregeti ki, melyik momentumos mennyit ivott a fesztiválon: „Úrifiú vagyok” – és ezzel elintézte a dolgot. Szerinte ennél sokkal érdekesebb, hogy a Momentum EU-ról szóló vitáján mind az öt résztvevő egyetértett abban, hogy az eurót be kell vezetni Magyarországon is. Ungár és az LMP ezt az álláspontot egyáltalán nem osztja, a regionális pénzkísérleteket annál inkább.

„Nagyon kedvelem a momentumosokat, Fekete-Győr András fölém járt a Toldy Ferenc Gimnáziumba, nagyon kedvelem őt is. Azt gondoltam, hogy a Nyitás fesztivál arról szól, hogy nyitottak vagyunk.” Megtudtuk: az LMP elnökségi tagja nagyon várja október 15-ét, akkor jön ki ugyanis a Momentum választási programja. Ungár a velük való együttműködést ettől teszi függővé: ha privatizálnák például az egészségügyet, akkor szó sem lehet róla, mondja. Az Azonnali kérdésére, miszerint a feszült viszonyt közte és a Momentum között mennyire élezik a különböző, LMP-közeli Reflektor blogon megjelenő Momentum-kritikus írások, Ungár azt mondta, ezeket nem ő írta és egy szerkesztőbizottság dönt a cikkek megjelenéséről.

A transzparenciát ellenben nagyra tartja.

„Örülök, hogy megtudtuk, hogy a mikroadományokon túl, kívül vagy helyett magyar vállalkozók is támogatják a Momentumot. Náluk sokkal rosszabb emberek is támogattak már pártot”

– mondta azon kérdésünkre, mit szól hozzá, hogy a Heti Válaszban lejött: Bojár Gábor és Raskó György is pénzelik a Momentumot.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek