Egység és Európa: nem említik egy lapon Orbánnal Helmut Kohlt a berliniek

2017.07.01. 10:05

Német egység, Európa, pártfinanszírozási botrány, családi ügyek: az Azonnali által megszólított berlini járókelőknek ezek a témák ugranak be, ha Helmut Kohlról kérdezik őket magyarországi újságírók. Kíváncsiak voltunk arra is, hogyan fogadnák, ha Orbán Viktor is beszédet mondana a kereszténydemokrata kancellár szombati temetésén.

„Világrengető változások kapujában állunk, s nemhogy kulcsunk nincs hozzá, de portást se látni. Mindez nyugtalanította barátomat, Helmutot is.” Hiába szerette volna Helmut Kohl özvegye, hogy férje, a nemrég elhunyt kereszténydemokrata államférfi szombati temetésén Orbán Viktor mondjon beszédet Angela Merkel német kancellár helyett, ez meghiúsult. Az Azonnali ezért megpróbálta rekonstruálni, mi hangzott volna el Magyarország miniszterelnökétől az EU történetének első hivatalos európai temetési ceremóniáján.

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek