A vihar zárta be az Aurórát szerdán, nem a rendőrség

2017.06.28. 21:08

Miután a Pesti Srácok megírta, hogy szerdán azonnali hatállyal bezárják a józsefvárosi Aurórát, a helyszínre siettünk. Mutatjuk, mit reagált az Auróra.

A vihar zárta be az Aurórát szerdán, nem a rendőrség

Még ma lakat kerül az Auróra “drogtanyára”, Soros egyik magyarországi főhadiszállására – ezzel a címmel adta hírül szerda délután a Pesti Srácok, hogy a józsefvárosi Auróra nevű szórakozóhely és közösségi tér azonnali hatállyal be kell, hogy zárjon. A lap értesülései szerint az Auróra Kioszkra drogterjesztés miatt kerül lakat, míg az Auróra Kertnek kereskedelmi tevékenység engedélyének hiányában kell bezárnia. Az Azonnali rögtön a helyszínre sietett: a rendőrség végül nem jelent meg, hogy intézkedjen, a kertet sokkal inkább az esti órákban érkező erős széllökések és eső zárta be.

Az Auróra részéről Lukács Áron kommentálta az eseményeket este 8 után:

Most pedig mutatjuk, mi történt délután:

+++

Pénteken, június 30-án 19 órától pont az Aurórában lesz egyébként egy beszélgetés, amelyen a magyar médiapiac és a független sajtó aktuális helyzetéről beszélget Gerényi Gábor az Azonnali részéről a 444-es Szily Lászlóval, a Kettős Mércét szerkesztő Jámbor Andrással, a Magyar Nemzet véleményrovatát vezető Gazda Alberttel az Eötvös Károly Intézet munkatársa, Kiss Eszter moderálásában. A szervezők azt írják, az Auróra működik tovább közösségi házként, így a programokat megtartják, viszont a pult nem fog működni.

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek